Sergej Ćetković: Za dobar brak potrebna je ljubav

Sergej Ćetković: Za dobar brak potrebna je ljubav

Autor: | 03/08/2015

0


Pop pevač Sergej Ćetković proslavio je nedavno šesnaestu godišnjicu braka sa suprugom Kristinom, a čarobni trenutak podelili su sa svojim devojčicama, petogodišnjom Lolom i trogodišnjom Milom. U skladu sa ličnim uverenjem da je za brak potrebna ljubav, a za ljubav dvoje ljudi, stameni Podgoričanin smatra da ništa ne bi menjao u svom životu sa suprugom. Skladna četvoročlana porodica najveći deo leta provešće sa familijom u Crnoj Gori gde najviše uživaju njihove devojčice, ali će talentovani muzičar imati pred sobom i poslovne izazove. Osim što privodi kraju rad na svom šestom studijskom albumu, očekuju ga i mnogi nastupi. Jedan od njih je ovog vikenda u Beogradu, dok će 8. avgusta nastupiti i u Novom Pazaru. Ipak, najznačajniji koncert zakazan je za jesen kada će prvi put održati veliki solistički koncert u Zagrebu.

Jeste li uzbuđeni pred nastup u dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu koji vas očekuje ovog meseca?
- Pre svega sam uzbuđen što ću biti prvi crnogorski muzičar koji će se zagrebačkoj publici predstaviti u kultnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”, pored svih onih velikih imena i mojih muzičkih uzora kao što su Oliver Dragojević, Kemal Monteno i drugi. Radujem se jer znam koliko ljudi prati moj rad i sluša moju muziku, a do sada nisam imao prilike da se predstavim na pravi način, onako kako sam to uradio 2006. koncertima u beogradskom Centru “Sava”. Iako je prošlo nekoliko godina, smatram da nikada nije kasno i moj način da uvek prvo pustim muziku ispred sebe, koja će mi utabati put do publike, pokazao se kao sporiji, teži, ali ispravan. Koncert je planiran za 7. novembar, što će, posle objavljivanja mog šestog CD-a, biti početak nove koncertne turneje “Moj svijet”, kojom će se i završiti turneja “Dva minuta” koja traje punih pet godina.

Hoće li sa vama biti i vaša supruga i koliko vas ona često prati na koncertima?
- Iako me ne prati na svim koncertima, Kristina je uvek u prvim redovima kada se dešavaju bitne i velike stvari u mojoj karijeri i mom životu. Njena podrška mi mnogo znači i činjenica da je tvoja porodica uz tebe u svakom trenutku me ohrabri i učini jačim.

Kakve aktivnosti vas očekuju tokom leta?

- Trudim se da spojim lepo i korisno, pa pored koncertnih aktivnosti preko leta, svakodnevno radim na novim pesmama i trudim se da ih što pre pustim u etar željan komentara svoje publike. Priznajem da sam u jednom trenutku, pored svih singlova koje sam uradio poslednjih godina, mnogo puta sebi postavio pitanje koje su mi upućivali i fanovi: “Zašto je prošlo toliko vremena i kada ću skupiti snage za novi CD?”Onda sam shvatio da sam postao roditelj, da je moj život okrenut samo ka njima i da su one sada i zauvek moj svet.

Hoćete li veći deo leta provesti u Crnoj Gori i kako najradije provodite vreme kada ste sa familijom?
- Leto uglavnom provedemo u Crnoj Gori gde se babe, dede, tetke i ostali zažele svojih unuka i nas, jer je naša adresa poslednjih nekoliko godina u Beogradu. Lola i Mila obožavaju da dane provode na plaži sa vršnjacima, igrajući se u pesku. Trenutno aktuelna faza je ko će koliko noći prespavati kod svoje babe i čiji je red. Mi stariji uživamo u društvu naših prijatelja, spremajući se za nove radne pobede koje nas očekuju od septembra.

Sada su u uzrastu kada da uživaju u letnjim aktivnostima?
- Odlazak na plažu i dan proveden na njoj, prava je mala avantura. Plan i program se ne smeju preskočiti, pa pored sladoleda i kula od peska obavezna je i mala predstava praćena recitacijama, gde ležaljke postanu mala pozornica. Pošto se u blizini uvek održavaju razne predstave gde se glumci u kostimima glavnih junaka šetaju reklamirajući program, Lola i Mila sa drugaricama obigravaju oko njih, imitirajući svaki njihov pokret.

Jesu li nestašne devojčice i da li je atmosfera u vašoj kući uvek vesela?

- Što se tiče nestašluka, oni nam ne fale. Od Milinog oslikavanja prstiju flomasterima raznih boja do Lolinog prikradanja neseseru sa maminom šminkom, gde se posle nekoliko minuta “čudne tišine“ iz sobe vrate sređene, našminkane i na visokim štiklama koje u trenutku podsete na cirkuske akrobate na štulama.

Da li ste strog otac?
- Zavisi kako posmatrate strogoću. Mogu reći da sam pažljiv i brižan otac i sva strogoća proizlazi iz stalne brige o njima. Nemam ništa protiv da deca budu razmažena jer od viška ljubavi i pažnje ne može biti gore, samo ne dozvoljavam nevaspitanje koje roditelji nekada dopuste svojoj deci. U našoj kući maženje i paznje imamo u izobilju, a ja kao jedini muškarac nekada budem najrazmaženiji.

Imate li običaj da Kristini priredite romantična iznenađenja?
- Volimo da jedno drugom priređujemo iznenađenja, mada smo odnedavno dobili i pomagače, pa je nekada teško napraviti pravo iznenađenje. Lola obično ne izdrži da sačuva tajnu do kraja, pa posle nekog vremena sve ispriča i otkrije nekome od nas. Priznajem da mi je izuzetnoo teško da priredim iznenađenje supruzi, jer me ona tako dobro poznaje da skoro svaki put otkrije da nešto spremam.

Nedavno ste proslavili šesnaest godina braka, po čemu pamtite taj period?

- Kada pogledam iza sebe, što bi rekao Čola: “Ništa ja tu ne bih dirao”. Štaviše, sve bih ponovo. Bitno je da znaš koga imaš pored sebe, da ceniš, poštujes i voliš. Za dobar brak potrebna je ljubav, a za ljubav je uvek potrebno dvoje.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!