Suzana Mančić: Romantično letovanje na ostrvu Tinos

Suzana Mančić: Romantično letovanje na ostrvu Tinos

Autor: | 05/08/2015

0


Najčuvenija „loto“ devojka Suzana Mančić nedavno je sa svojim partnerom Simeonom Ocomokosom bila na romantičnom putovanju na grčkom ostrvu Tinos. Skladni par ovog puta odlučio se za odmor udvoje, a uvek biraju mesto na kome nisu bili. Ovoga puta destinaciju za letovanje odabrao je Suzanin emotivni partner.
- Ostrvo Tinos pripada grupi ostrva Kiklada u kojoj se nalaze i Andros i Mikonos. Sve destinacije su vrlo bliske jedna drugoj, tako da smo tokom večeri dok smo izlazili u mirnu šetnju poput penzionera imali priliku da vidimo svetla Mikonosa znajući da je tamo u to vreme ludi letnji provod. Međutim, sve u svoje vreme. To ostrvo imala sam priliku da vidim pre desetak godina i smatram da je dovoljno - počinje priču Suzana.

- Plaže na Tinosu su divne, kao i barovi i restorani u kojima smo svakodnevno uživali. Hrana je odlična, jeli smo škarpinu koja je najzastupljenija, kao i barbune, jastoge i divne salate. Posetili smo nekoliko prijatelja koji tamo imaju svoje kuće i vinograde, a vina koja se služe su takođe fantastična. Imaju i odličnu rakiju koja je slična našoj lozi, kao i mastiku koja je poreklom sa Hiosa. To piće mnogo volim i imam običaj da njime završim večeru.

Atraktivna spisateljica ističe da je svako ostrvo posebno, pa je i na Tinosu videla mnoge zanimljivosti, a naročito su je oduševile kuće za golubove.

- Mnogi kažu da kada vidiš jedno ostrvo u Grčkoj, kao da si video sva, ali nije tako. Svako ima nešto prepoznatljivo, a na Tinosu su me, recimo, impresionirale kuće za golubove, koje su prava umetnička dela. Ima ih mnogo i u njima se skupljaju i druge ptice. Simeon i ja imamo običaj da svakog leta odemo bar na jedno ostrvo tako da sam tokom petnaest godina naše veze imala priliku da vidim dvadesetak ostrva - iskrena je Mančićeva, koja će uskoro proslaviti deceniju i po veze.
- Uskoro će se navršiti petnaest godina od kada smo nas dvoje zajedno, a krajem godine ćemo tim povodom napraviti veliku žurku.

Povod za slavlje Suzana će imati u septembru kada će organizovati diplomsku žurku za njenu stariju kćerku Teodoru koja je nedavno položila sve ispite na univerzitetu „Megatrend“ na kome je završila odnose sa javnošću.
- Sa svoje dvadeset dve godine Teodora je diplomirala, ali smo proslavu zakazali za jesen jer čekamo da i njene drugarice daju sve ispite, kako bi zajedno proslavile. Ja sam mislila da ću se dobro napiti kada ona bude stekla diplomu, ali nisam, mada sam danima bila u neverici. Sada je došao red da se zaposli i da malo vidi kako je kada se zarađuje novac, jer volim da kažem da za sada zna samo kako se troši - objašnjava bivša voditeljka i dodaje da je njena starija mezimica odustala od javnog posla.

- Ona je želela da bude pevačica i zaista prelepo peva, bolje nego što izgleda, ali nije bila spremna da pravi kompromise i da se žrtvuje radi ambicije. Zato sam joj rekla: „Kćerko, za tebe je najbolje da radiš u nekoj kancelariji“. Vremena su takva da neće moći mnogo da se bira, već će morati da se prilagodi ponudi.

Ponosna majka uskoro će sa Teodorom i mlađom kćerkom Natalijom otići na Pilion, gde njen emotivni partner ima porodičnu kuću, a njih tri svake godine tamo provode najveći deo leta.
- Na Pilionu planiram da se malo odmaram, idem na plažu i šetam se po planini, ali prvenstveno idem da bih radila. Planiram da najveći deo vremena provedem u pisanju moje nove knjige. Ne rukovodim se rokovima i nije mi važno da posao završim do „Sajma knjiga“, kao što je to bilo s prvim romanom, kada sam tamo zaista dobila odličnu reklamu. Ovog puta mi je samo bitno da imam inspiraciju i da napišem kvalitetnu knjigu.

Atraktivna dama nedavno je na nagovor kćerke želela da podnese zahtev kako bi uzele na čuvanje jednog mališana kao hraniteljska porodica, ali su ipak odustale od te ideje jer nemaju uslove.
- To je fantastičan i human potez, ali da biste mogli da primite novog člana porodice potrebno je da ispunjavate određene uslove. Ja živim sama i brinem o tri devojke, a imamo i psa i mačku, tako da ne bih imala vremena da vodim računa o još jednom detetu. To je za žene koje manje rade i imaju bolje finansijske uslove. Poslednjih pet godina sa nama živi i moja sestričina Nevena koja studira veterinu, tako da ja imam mnogo obaveza. Ona bi sledeće godine trebalo da završi fakultet, a mi smo se za ovo vreme izuzetno zbližile i zavolele tako da sam osim na moje kćerke mnogo ponosna i na sestričinu - zaključuje Suzana.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!
Tagovi: Suzana Mančić

Pročitajte još