Duško Pijetlović: Svaka medalja posvećena je supruzi i sinu

Duško Pijetlović: Svaka medalja posvećena je supruzi i sinu

Autor: | 30/08/2015

0

Iskusni centar naše vaterpolo reprezentacije Duško Pijetlović sa „Svetskog prvenstva“ u Kazanju vratio se ovenčan zlatnom medaljom, koju je zahvaljujući borbenosti i odličnoj timskoj igri uspeo da osvoji sa saigračima. Ovo je drugo zlato ove sezone za tridesetogodišnjeg Pijetlovića, koji je prethodno sa svojim klubom, italijanskim „Pro Rekom“ zauzeo prvo mesto na „Evropskom prvenstvu“. Obe medalje posvetio je jednogodišnjem sinu Petru i supruzi Marini, koji su njegova najveća životna inspiracija i podrška.

Iako vatren u bazenu, ovaj uspešni sportista privatno je mirne naravi i vodi povučen porodični život. Vaspitavan u patrijarhalnom duhu, po ugledu na starijeg brata Gojka oduvek je bio posvećen sportu, a ljubav prema vaterpolu preneo im je otac, koji je oduvek voleo taj sport i bio vatreni navijač.

Poznati Novosađanin ovog leta imao je još jedan povod za slavlje - njegov sin napunio je godinu dana, a veliko slavlje i krštenje organizovali su u Beogradu pred odlazak na „Svetsko prvenstvo“. Iako je ovo za njega samo još jedna u nizu zlatnih medalja, Duško tvrdi da je mnogo uzbuđen zbog velike pobede, a utiske sumira na zasluženom porodičnom odmoru.

Da li su vam se slegli utisci posle osvajanja zlatne medalje na „Svetskom prvenstvu“ u Kazanju?
- Još nisu, i dalje nisam u potpunosti svestan uspeha koji smo ostvarili, ali tek kad se slegnu utisci, moći ću realno da sagledam šta smo uradili i koji put smo morali da pređemo da bismo postali svetski prvaci.

Jeste li proslavili pobedu sa saigračima i članovima porodice?

- Da, pobedu smo prvo proslavili u Kazanju onoliko koliko smo imali vremena, pošto nam je let bio zakazan ubrzo posle utakmice. Ali, kad smo se vratili u Beograd, imali smo lepu proslavu sa suprugama i najbližim prijateljima u jednom beogradskom restoranu.

Prošle godine zlato na “Evropskom prvenstvu“ posvetili ste tada tek rođenom sinu Petru, da li je i ovog puta medalja posvećena njemu?
- Od rođenja našeg sina svakako da je svaka moja medalja posvećena njemu i mojoj supruzi. Po svemu sudeći, izgleda da od tada donosim samo zlatne medalje, pa nema potrebe da im menjamo namenu.

Vaš sin je nedavno proslavio prvi rođendan, imate li utisak da vam je prebrzo prošla ta godina?
- Godina je prošla prebrzo, ako ne računam vreme kad sam bio odvojen od njega, prvo zbog klupskih obaveza, a kasnije i zbog priprema sa reprezentacijom. Tada mi je vreme prolazilo isuviše sporo.

Kako ste proslavili Petrov rođendan i koliko je za vas, kao oca, taj dan bio emotivan?

- Rođendan i krštenje proslavili smo u jednom beogradskom restoranu u krugu porodice i najbližih prijatelja. To je svakako bio jedan od najlepših događaja koji ću pamtiti celog života.

Da li ste se vi i supruga Marina snašli u ulozi roditelja i spadate li u očeve koji ne beže od menjanja pelena i drugih poslova vezanih za dete?
- Mislim da smo se odlično snašli, a i Petar nam je dosta pomogao u toj ulozi, s obzirom na to da nije zahtevno dete i da nas za sada sluša. Ali, prošla je tek prva godina, izazovi predstoje, videćemo za nekoliko godina kako će nam biti. Što se tiče moje odgovornosti, ne bežim od nje. Jedino što zbog prirode mog posla nisam često kod kuće, tako da čitav posao uglavnom preuzima supruga Marina.

Jeste li uzbuđeni zbog odlaska na porodični odmor i Petrovog prvog letovanja?
- Petru ovo nije prvi put da boravi na moru jer živimo u Italiji, pa je on već imao priliku da osetio njegove čari. Međutim, ovo letovanje će se dosta razlikovati od tog prvog puta na moru, pošto ću ja moći da mu se posvetim u potpunosti, a u šali volim da kažem da ću ga možda i naučiti da pliva.

Hoćete li vaš brat Gojko i vi na sinove preneti ljubav prema vaterpolu, kao vaš otac vama, i da li biste voleli da krenu vašim stopama?

- Nismo još pričali na tu temu. Voleo bih da se moj sin bave bilo kojim sportom, ali ta odluka će biti samo njegova kada dođe vreme za to. Podržaćemo ga čime god odluči da se bavi. Mada, moram da primetim, da se za sada najviše obraduje vodi i lopti. Videćemo, ima još vremena.

Da li ste i u privatnom životu temperamenti koliko i u bazenu?
- Naprotiv, u privatnom životu sam veoma smiren. Valjda se u bazenu toliko istrošim da posle nemam snage.

U prošlom intervjuu za „Hello!“ rekli ste da sa suprugom priželjkujete veliku porodicu, jesu li planovi ostali isti?
- Naravno. Kao što sam već rekao, Petar je dobro dete, tako da nismo promenili mišljenje o velikoj porodici.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!

Pročitajte još

Najnovije vesti