Rada Manojlović: Ispovest o raskidu

Rada Manojlović: Ispovest o raskidu

Autor: | 20/10/2015

0


Romansu folk zvezde Rade Manojlović i košarkaškog trenera Momira Gajića mediji su pomno pratili od njenog početka do pre dve nedelje, kada su se pojavile informacije da je njihovoj ljubavi došao kraj.

Međutim, emotivni odnos donedavno skladnog para prekinut je još u avgustu.

Naznake da u odnosu pevačice i njenog partnera nije sve u najboljem redu mogle su se uočiti još na proslavi njenog tridesetog rođendana u Požarevcu, gde su na video-bimu, koji prikazuje njen život, izostale naslovne strane sa Momirom, ali ne i one sa njenim bivšim dečkom Milanom Stankovićem.

U iskrenom intervjuu za magazin „Hello!“ folk pevačica ističe da je slobodna i bez zadrške govori o razlozima rastanka sa Momirom, kao i o odnosu njegove porodice prema njoj.

Prema saznanjima, Momir Gajić se u međuvremenu zbližio sa glumicom Jelisavetom Orašanin, koja je nedavno okončala petogodišnju romansu sa glumcem Vukom Kostićem. Pre dve nedelje zajedno su proslavili njegov rođendan. Zvezda „Granda“ bez ustezanja je i na tu temue iznela svoje mišljenje, naglasivši da se ne zna šta donosi novi dan, pa se možda i ona preko noći ludo zaljubi.

Spekuliše se da je pesma „Za bivše ljubavi“ vešto ukomponovani marketinški trik pošto izlazi baš u vreme vašeg raskida sa Momirom?

- Ne živim onako kako drugi zamišljaju, niti onako kako bi on trebalo medijski da izgleda. Kada bi moj život bio tako proračunat, verovatno bih bila glumica ili cirkuzant koji ne bi imao privatnost. Pesmu „Za bivše ljubavi“ dobila sam u februaru i njen izlazak se slučajno poklopio sa raskidom.

Kada ste 25. avgusta slavili rođendan u Požarevcu, na video-bimu ste prikazali svoje najlepše naslovne strane, među kojima se našla i ona sa vašim bivšim dečkom Milanom Stankovićem, ali nijedna sa Momirom. Jeste li još tada raskinuli?

- Tu video-prezentaciju doneo je moj menadžer. Ne sećam se da nije bilo Momira na tim prikazanim naslovnim stranama. Ne bi mi smetalo da je bilo tu i Momirovih slika iako smo u tom periodu počeli da se „mimoilazimo“ i da pričamo o pauzi u našem emotivnom odnosu. U to vreme izašao je i Milanov spot „Faktor rizika“ i nisam želela da glumimo srećni par budući da tada već nije bilo tako.

Da li vam je Momir zamerio što je vaš bivši dečko Milan Stanković stavio vaše privatne snimke iz Dubaija i Austarlije u spot?

- Pošto je spot sublimacija njegovog celokupnog života, rekla sam mu: „Stavi i mene“. U tom trenutku razmišljala sam kao pevačica, smatrajući da je to medijski dobar potez. Nisam uopšte razmišljala o osećanjima tadašnjeg partnera Momira.

Kakva su bila njegova osećanja tim povodom?

- Navikao je on na moje takve ispade.

Znači li to da ste ga često pravili ljubomornim?

- Nisam ga pravila ljubomornim. To je sve za karijeru. Potencirala sam da mora da shvati da za dobru priču u medijima i za dobar hit neću odbiti Milanovu pesmu koja je hit. Bunio se Momir ili ne. Ne mogu više da živim u oblacima. Kad se zaljubim, ja se previše zanesem. Sećam se svoje prve veze, koja nije bila medijski eksponirana. Tada sam prošla u finale takmičenja „Zvezde Granda“ i doživela prvi veliki uspeh, a iste večeri bila sam nesrećna jer sam se uoči toga posvađala sa dečkom. Tada sam se zapitala: „Čekaj, ja prolazim u finale, a plačem jer sam se posvađala sa tamo nekim“. Postavila sam sebi neke prioritete i neće mi više „tamo neko“ biti važniji od karijere. Sve dok ne osetim potrebu da se povučem i posvetim porodici.

Da li je Momiru zaista smetalo što ste pevačica? Nije vas upoznao kao profesorku geografije, kako su vas mediji citirali.

- Ne mogu da verujem da sam to izjavila, jer to nije istina. Bilo bi nelogično da me neko muva, znajući da sam pevačica i da mu posle to smeta. Nije bio baš najsrećniji zbog svega što nosi moj posao, tu mislim pre svega na medijske priče, ali vremenom smo to prevazišli.

Javno se govorilo da je njegovoj porodici smetalo što im se sin zabavlja sa pevačicom?

- Njegovi roditelji su me obožavali. Oni su divni ljudi, ali nisu egzibicionisti kao mi pevači kojima ne smeta umereno eksponiranje intime. Nije im prijalo što su novinari čak i od njih tražili izjave.

Pre vas Momir se zabavljao sa bivšom manekenkom Katarinom Rebračom, koja je tokom te romanse završila u zatvoru, pa je tada bilo još više povoda za novinarske pozive. Da li ste ikada osetili negativne vibracije od Momirove porodice?

- Ne. Ipak ću reći „ne“.

Jeste li osetili negativan stav Momirove sestre, advokatice Tijane Gajić koja se i tokom vaše veze družila i izlazila sa „bivšom snajkom“ Katarinom Rebračom?

- Nikada nisam preterano razmišljala o Momirovoj sestri. Kad sam u vezi sa nekim, bitno mi je da li me taj neko voli, a ne da li ću da izlazim sa njegovom sestrom. Poštujem porodicu svog partnera, ali mi nije bitno koliko me je ko od njih voleo.

Da li vas je volela sestra vašeg prethodnog dečka Milana Stankovića?

- Sa njom sam se baš lepo družila i danas smo u odličnim odnosima. Ne mora cela porodica mog partnera, i sestra, i braća, da me voli. Mada, čudno mi je da me neko ne voli. Zapitala bih se šta nije u redu sa tih jedan odsto ljudi koji me ne vole u odnosu na devedeset devet odsto onih koji me svim srcem vole.

Šta je najviše uticalo da vi i Momir raskinete?

- Nikada nismo provodili dovoljno vremena zajedno. U jednom trenutku sam shvatila da godine prolaze, a da se ništa ne menja i da ne postoji naznaka da će se promeniti u bliskoj budućnosti. On ima trideset sedam, uzeo je trideset osmu, i ima neke druge prioritete. Ja još sebe ne vidim u braku, sa decom i u ozbiljnoj porodičnoj zajednici.

Dakle, on je želeo brak i decu?

- Moram da se pohvalim da sa mnom jeste. To želi svaki normalan par, ali meni je karijera trenutno prioritet.

Takve izjave svojstvene su samo zvezdama „Granda“, pa je pod istim izgovorom pre nekoliko godina prekinuta i veza vaše koleginice Milice Todorović i kompozitora Radeta Kovačevića. Kako su Dragana Mirković, Ceca Ražnatović, Lepa Brena i Vesna Zmijanac napravile najveće karijere, a istovremeno imale skladan porodični život?

- Nisam sigurna za Brenu, ali znam da Ceca i Dragana snimaju i pevaju od svoje petnaeste godine. Tako, na primer, karijera Dragane Mirković, koja je rodila dete posle tridesete, nije mogla da bude poljuljana njenim odsustvom jer je već bila velika zvezda i imala je hitove velike kao kuća. Njihovi hitovi su za sva vremena, a danas na estradi je sve nestabilno i neizvesno. Ne mogu sada ja da odem negde i da me nema dve godine na sceni. U ovoj ludnici ne mogu ni o sebi da brinem i trenutno ne osećam potrebu za potomstvom i zasnivanjem porodice. Potreban mi je pomoćnik da mi se javlja na telefon uz sve obaveze koje imam. Mnogo puta ne stignem da jedem tokom dana.

Da li je na kraju bio raskid preko žice, pošto ste na neki način negovali vezu na daljinu?

- Nekako kod nas to nema konkretan tajming, kao, „raskinuli smo tog i tog datuma“. Nekoliko meseci sam razmišljala na tu temu, ali od mog rođendana je zaista sve krenulo nizbrdo.

Šta sada osećate prema Momiru?

- Mislim da je još rano da govorim o tome, ali imam lep osećaj kada je reč o uspomeni na njega. Veoma je bitno da se održi dobar odnos sa bivšim ljubavima, jer ipak je on čovek sa kojim sam spavala, jela, delila krevet, što bi se u narodu reklo, „delila so i brašno“, tako da ne mogu sada da mu se ne javim kada ga vidim.

Kako reagujete na naša saznanja da je Momir u poslednje vreme blizak sa glumicom Jelisavetom Orašanin, sa kojom je proslavio rođendan?

- Koliko znam, ona je, uz Katarinu Rebraču, najbolja drugarica njegove sestre. Ako je to trajni put do njegovog srca, ukoliko se uopšte nešto više desilo među njima, želim im sve najbolje. Ipak, verujem da to nije istina.

U medijima se govori da ste već našli novu ljubav, Lava Pajkića, sina Isidore Bjelice i Nebojše Pajkića?

- Dečko mi je prišao da se javi i tačno znam koji je novinar bio tu, ali nije mi palo na pamet da bi mogao tako nešto da napiše. To stvarno nema smisla jer prvo on, čini mi se, ima šesnaest godina, drugo, što sam sa njegovom majkom u divnim odnosima i često sam joj podrška.

Ovo nije prvi put da vas povezuju sa različitim muškarcima. Slična priča bila je i sa manekenom Borisom Stamenkovićem i Dadom Polumentom dok ste još bili u vezi sa Momirom?

- Boris je druga priča. On i ja smo namerno pravili šou u jednoj emisiji. Kada je reč o Dadu, iskreno, koliko god pojedinci mislili da to meni prija, nije tako. Jedno bi bilo da kažu da mi se neki muškarac udvarao, a zamislite da na svaka tri dana u novinama izlaze naslovi : „Rada je bila u vezi sa ovim i ovim. Uvek je imala duge i stalne veze“.

Posle romanse sa Momirom, koja je bila na daljinu, priželjkujete pravu ljubav koja bi uvek bila tu za vas?

- Ne mora neko uvek da bude tu i da me prati u stopu. Dosta sam samostalna, ali neću mnogo da pričam o tome šta ne želim, jer obično mi se na kraju to na kraju i desi. Ko zna, možda se uskoro i ludo zaljubim.

Komentari (0)

Loading
Nikola Rumenić Dejan Milićević, Stilista