Brankica Sebastijanović: Miloševa podrška mi mnogo znači

Brankica Sebastijanović: Miloševa podrška mi mnogo znači

Autor: | 02/05/2014

0

Svojom nenametljivom prirodnom lepotom i nespornim talentom dvadesettrogodišnja glumica Brankica Sebastijanović za samo nekoliko meseci postala je miljenica televizijske publike. Lakom transformacijom iz tinejdžerke Eve, čiji lik tumači u komediji "Sinđelići", u zrelu devojku Ljiljanu, u melodrami "Samac u braku" koja se događa na početku prošlog veka, zanosna brineta pokazala je svoj raskošni dar i mogućnost da odlično dočara različite karaktere. Neizmernu podršku u svemu što radi mlada umetnica dobija od partnera i kolege Miloša Bikovića, koji je najuspešniji glumac svoje generacije, ali naglašava da joj više od njegovog stručnog mišljenja znači emotivna potpora koju joj uvek nesebično pruža. Slava njenog dugogodišnjeg dečka za Brankicu nije opterećenje i sa lakoćom se nosi sa svim njegovim obožavaocima, jer u pravoj ljubavi nema mesta za zavist i takmičenje. Po prirodi ambiciozna, nedavno je pripremila svoju diplomsku predstavu, a na jesen planira da upiše i master studije na Fakultetu dramskih umetnosti.

Nedavno ste sa koleginicama sa klase izveli diplomsku predstavu. Kako je protekla premijera?

- Odlično i mislim da smo sve to lepo uradile. Toga dana preplavile su nas različite emocije jer smo, s jedne strane, bile dirnute lepim komentarima i bilo nam je drago što smo dobro obavile posao, ali smo bile i tužne jer smo shvatile da je jednom životnom periodu došao kraj. Polako mi se sležu utisci i što više razmišljam, čini mi se da je sve brzo prošlo.

Koji komad ste pripremili?
- Odlučile smo se za predstavu "Art", koji je napisala Jasmina Reža. Inače, u originalu on ima tri muška lika, ali se često igra i u ženskoj podeli. Čitajući taj komad, shvatile smo da su neki događaji i odnosi pravi ženski, a razlog je verovatno taj što ga je žena pisala.

Koliko će vam se život promeniti kada budete diplomirali?
- Svakako se mnogo toga menja. Ja sam sada dala diplomsku predstavu, ali mi je ostalo da položim ispite koje slušam u ovom semestru. Pošto je reč o stručnim predmetima, planiram da to obavim u junu. Tek tada će se sve moje obaveze na fakultetu završiti, ali na jesen planiram da upišem master studije.

U kojoj oblasti želite da se usavršavate?

- Na Fakultetu dramskih umetnosti pre nekoliko godina uveden je master iz oblasti glume. Tada sam bila na drugoj godini i već tada sam isplanirala da po okončanju osnovnih studija i to završim. Mnogo mi se dopada program jer ću se osim glumom baviti i režijom i scenografijom, svim segmentima koji su potrebni da bi jedno delo bilo na sceni. Već sam počela da razmišljam o tome koji komad bi trebalo da pripremim.

Trenutno su aktuelne dve vaše serije "Samac u braku" i "Sinđelići", u kojima tumačite potpuno različite likove. Koji vam je draži?
- Mnogo puta sam razmišljala o tome, ali ne bih mogla da se odlučim. Komparaciju mogu da napravim samo kada je reč o pripremi, jer sam za ulogu Ljiljane u "Samcu u braku" morala više da se spremam jer je zahtevna i ima mnogo dramskih scena. U "Sinđelićima" je bilo laganije, a na oba snimanja atmosfera je bila odlična i ne bih mogla da kažem da mi je nešto bilo lakše.

Kakvi su vaši poslovni planovi?
- Za sada je izvesno da ćemo snimati drugu sezonu "Sinđelića", ima tu još ponuda, međutim ništa nije sigurno pa ne bih pričala o tome.

Jeste li zadovoljni početkom vaše karijere?

- S obzirom na to da sam već tokom studija dobila dve važne uloge i da sam nekako brzo počela da radim, zaista sam zadovolja. To nije uobičajen put, što mogu da vidim na primeru mojih kolega. Nadam se da će se sve nastaviti istim tempom.

Priželjkujete li pozorišni angažman?
- Pozorište je moja prva ljubav, bila sam član amaterskog pozorišta pre nego što sam upisala fakultet i zbog ljubavi prema teatru sam se i odlučila za studije glume. Sa filmom i televizijom upoznala sam se tek na trećoj godini studija i zavolela sam te segmente mog posla, ali ništa nema takvu magiju kao pozorište. Postoji mogućnost da naša diplomska predstava počne da se izvodi u nekom od teatara, što bih jako volela. Svakako priželjkujem neki angažman i u pozorištu.

Kako ste zavoleli glumu?
- Prvu ulogu imala sam već sa sedam godina u amaterskom pozorištu u rodnoj Staroj Pazovi. To je bila predstava "Snežana i sedam patuljaka". Međutim, ubrzo se to udruženje glumaca amatera raspalo pa posle toga dugo nisam ništa radila, ali sam sa petnaest godina krenula u "Dadov", gde me je potpuno opčinila magija mog posla.

Bavi li se još neko umetnošću u vašoj porodici?

- Ni u užoj ni u široj porodici nemamo nijednog umetnika, ja sam izuzetak. Moj otac je ekonomista, majka je završila Fakultet političkih nauka, a brat mi je pravnik. Ne znam odakle u meni ta ljubav, ali zavolela sam umetnost. I pored toga što se u mojoj porodici svi bave poslovima koji nemaju veze sa glumom, bili su mi najveća podrška kada sam se opredelila za studije glume i ni u jednom trenutku im to nije bilo čudno i nisu probali da me odgovore od moje namere. Pretpostavljam da su shvatali da se dobro snalazim u tome i da me to čini stećnom. Moja odluka je bila veći šok za moje profesore iz gimnazije. Naime, bila sam vukovac u školi i svi su mislili da ću upisati medicinu ili ekonomiju, a pošto sam često išla na takmičenja iz matematike, moj profesor iz tog predmeta mnogo je želeo da to i studiram.

Odlazite li često u Staru Pazovu?
- Ranije sam bar jednom nedeljno odlazila kući da bih bila sa porodicom, pošto je Pazova blizu, ali sada to činim ređe zbog brojnih obaveza. Kada imam slobodan dan ili bar pola dana, obavezno odem kod roditelja, gde je moja oaza. Nikada u Beogradu ne mogu tako lepo da se odmorim kao u rodnom gradu. Kada sam ovde, čak i u slobodno vreme, često razmišljam o obavezama, kako kročim u Pazovu, tako zaboravim na sve i potpuno sam opuštena.

Jesu li ukućani ponosni na vas?
- Roditelji i brat vrlo su ponosni na mene i srećni su zbog svakog mog uspeha. Pisustvovali su mojoj diplomskoj predstavi i mnogo su bili uzbuđeni. Ipak, mislim da su malo iznenađeni što sam u kratkom vremenskom periodu dobila dve važne uloge. Sve se toliko brzo izdešavalo da mislim da i njima treba vremena da im se utisci slegnu i da će tek tada biti ponosni.

Da li ste Uskrs proveli u krugu porodice?

- Moj otac je iz Republike Srpske, tako da svake godine na Uskrs idemo tamo kod njegove porodice, tako je bilo i ovog puta. Tada se okupi naša šira familija i svi zajedno proslavimo najveći hrišćanski praznik.

Kako su vaši roditelji prihvatili vašeg emotivnog partnera Miloša Bikovića?
- Lepo su prihvatili Miloša od početka, a nas dvoje smo već toliko dugo zajedno da su se navikli na njega i zavoleli ga.

Koliko vam Miloš pomaže u poslu, s obzirom na to da je stariji i da ima više iskustva?
- Miloševa podrška mi mnogo znači, pre svega njegova emotivna potpora, kao partnera i nekog ko mi je blizak, a onda kao starijeg kolege. Nas dvoje razgovaramo o poslu, ali nikada mi ne daje neke savete, niti filozofira o tome kako i šta ja radim. Njegovo mišljenje mi je važno i uvek ga pažljivo saslušam, mada on nije od onih koji vole da pametuju. Mnogo više od njegovog profesionalnog iskustva znači mi njegova podrška kao dečka sa kojim se zabavljam i sa kojim sam bliska.

On je za kratko vreme postao najuspešniji glumac svoje generacije, sigurno ste ponosni zbog toga?
- Veoma sam ponosna jer ne pamtim kada se dogodilo da je neko u tako kratkom roku doživeo toliki uspeh. Popularnost i slava koje njega prate traju nekoliko godina, navikla sam se na to i naučila da živim sa tim. Verovatno bi mi bilo čudno da je drugačije.

Smeta li vam nekada njegova popularnost i da li postoje trenuci kada vam predstavlja opterećenje?
- Navikla sam da je popularan, to je postalo sastavni deo našeg života. U početku mi je bilo čudno kada ga, recimo, dok šetamo ljudi zaustavljaju da se fotografišu, ali pošto je sve to bilo nešto novo, takve situacije su me i zabavljale. Sada je to svakodnevica.

Smatrate li da ste pronašli savršenog muškarca?
- Ne bih bila toliko sa Milošem da ne smatram da je on pravi muškarac za mene i da mi ne odgovara.

Hoćete li vas dvoje uskoro započeti zajednički život?
- O tom potom. Sve će se dogoditi kada bude pravo vreme za to.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Mesto snimanja: "Colonial Sun", Bulevar vojvode Putnika 32-34, tel: 011 /369 - 21 - 56, web: www.colonialsun.com

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti