Dragana Mirković: Najvažnije je da ponovo hodam

Dragana Mirković: Najvažnije je da ponovo hodam

Autor: | 02/08/2014

0


Dragana Mirković stala je na noge. Pevačica, koja je doživela nesreću 10. juna, uspešno se oporavlja od povrede kičme koju je tada zadobila.

Redovno ide na fizikalnu terapiju, a u svemu ima podršku supruga Tonija i dece Marka i Manuele. Dragana uporedo sa oporavkom priprema i koncert u Areni u Beogradu 3. oktobra.

- Najvažnije je da se mnogo bolje osećam. Idem na fizikalnu terapiju i radim na poboljšanju kondicije jer je to ono što sam najviše izgubila dok sam ležala u bolnici.

Da li još osećaš bolove?
- Imala sam ih donedavno, ali me sada više ništa ne boli. Malo mi je napornija fizikalna terapija.

Kažu da si imala sreće, dva centimetra su nedostajala da bude kobno?
- Imala sam sreće u nesreći. Naša saobraćajna nesreća je bila teža, a ja sam dobro prošla. Malo je falilo da slomim pršljen. Ne znam tačno da objasnim kakva je moja povreda, lekari imaju izraz, u pitanju je nešto između naprsnuća i preloma kosti.

Da li je tačno da si u invalidskim kolicima?

- Kolica sam koristila prvih mesec dana, dok sam bila u bolnici, to je normalna stvar u takvim situacijama. Ja hodam i to je najvažnije. Počela sam da idem u lagane šetnje. Kad se dogodila nesreća najvažnije mi je bilo da li ću moći da hodam, i na sreću, to uopšte nije bilo dovedeno u pitanje.

Kako su tvoja deca sve to doživela?
- Teško im je zbog mene. Nikad me nisu videli u ovoj situaciji. Zbog Marka i Manuele sam se u svakom trenutku trudila da budem nasmejana, da se oni ne bi previše plašili za mene. Najteže mi je padala njihova briga. Toni je odrastao čovek i to drugačije podnosi, mada se nije odvajao od mene.

Šta će biti s beogradskim koncertom?
- Koncerta će biti, da nije tako već bih obavestila ljude. Kad sam se oglasila posle nesreće, znala sam da idem dalje i da ću napraviti to što sam obećala. Imam moralnu obavezu i ja to moram da završim. Odradiću koncert na najbolji mogući način u ovoj situaciji. Ljudi koji me vole i koji će doći u Arenu treba da zaborave šta mi se dogodilo jer ne želim da to imaju u glavi dok me budu gledali.

Kada ćeš doći u Srbiju?

- Od septembra planiram normalno da funkcionišem. Pripremam koncert, mada je scenario napisan pre nesreće, pa su moji saradnici mogli da funkcionišu bez problema. Pored toga, očekuju me i obaveze u vezi s duetom s Hoseom Felisijanom. Zbog moje povrede odložili smo promociju u Londonu. Hose je divan.

Jeste li u kontaktu?
- Naravno. Zvao me je i rekao da je njegova žena sa stanovnicima mesta u kojem živi u Americi odradila misu u crkvi za moje zdravlje to me je baš dirnulo.

Izvor: Alo!
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti