Dejan Stanković: Teško mi je što sam odvojen od porodice

Dejan Stanković: Teško mi je što sam odvojen od porodice

Autor: | 13/08/2014

0


Sportski ponos nacije Dejan Stanković, koji se od karijere profesionalnog fudbalera oprostio prošlog leta, čekao je pravu poslovnu priliku sa željom da ostane u svetu profesionalnog fudbala. Nekadašnji prvotimac italijanskog kluba „Inter“ pre mesec dana dočekao je poziv koji mu je promenio život. Tridesetpetogodišnji Beograđanin sa stalnom adresom u Milanu, koji uživa u porodičnom životu sa suprugom i trojicom sinova, prihvatio je ponudu nekadašnjeg trenera Andreje Stramačonija da bude njegov pomoćnik. Supruga Ana, sinovi Stefan, Filip i Aleksandar podržali su njegovu želju da se okuša u novom profesionalnom angažmanu u italijanskom gradu Udine, gde je u ulozi pomoćnika trenera Fudbalskog kluba “Udineze”. Rođeni Zemunac svaki slobodan trenutak koristi da poseti porodicu.
- Srećom, potrebno mi je svega nekoliko sata vožnje automobilom da stignem od Udina do Milana i vidim najmilije - na početku razgovora za magazin „Hello!“ kaže Stanković, poznat po skladnom porodičnom životu. Posvećen je otac, a njegova deca sigurno koračaju stopama slavnog oca, budući da treniraju fudbal u sportskoj akademiji kluba „Inter“.
- Onog dana kada sam u novinama pročitao da je Stramačoni potpisao ugovor sa klubom „Udineze“ i postao njihov trener, uveče sam video njegov propušten poziv na mobilnom telefonu. Već tada sam predosetio šta bi mogla da bude tema našeg razgovora. Kada sam ga pozvao telefonom, moje slutnje su se obistinile, pitao me je da radimo skupa. Nekoliko sati sam razmišljao, posavetovao sam se sa porodicom o tome kako ćemo dalje organizovati život, kada se preselim u Udine, i prihvatio ponudu. Jednostavno, znao sam da je to ono što sam priželjkivao. Andreu znam dugo, procenio je da bih ja bio prava osoba da zajedno sa mnom krene u avanturu, što mi je laskalo jer sam fudbalsku karijeru okončao pre godinu dana, i to je jedan ozbiljan proces adaptacije. Sada vidim da je igranje fudbala potpuno druga priča u odnosu na posao trenera. Najvažnije je da mi novi posao ide dobro, i da sam voljan da učim i da napredujem - sa neskrivenim entuzijazmom govori nekadašnji vrsni sportista i ističe da su se mnogi začudili kako se odlučio da bude “samo” asistent Stramačoniju.
- Svima sam isto objasnio - Dejan Stanković je na terenu bio jedno, a sada je drugo i počinje od nule. To je za mene novi izazov, imam nalet adrenalina zbog novog životnog poglavlja koje sam otvorio. Želim da naučim i učiću koliko god bude potrebno, dok god jednog dana ne osetim da je vreme da budem samostalni trener. Maksimalno ću iskoristiti ovu šansu. Instinkt me do sada nije prevario što se tiče odluka - kaže sportista koji svaki slobodan trenutak koristi da bude sa porodicom i nimalo mu nije teško da putuje trista pedeset kilometara do Milana.
- Putovanje mi ne predstavlja napor, nije to ništa strašno, a drugačije nismo mogli da se organizujemo. Deca svakodnevno idu u školu i na treninge fudbala. Sada sam posvećen novom poslu, pa ćemo videti za dalje, kako ćemo organizovati život, budući da su deca vezana za Milano. Zajedno sa porodicom odlučio sam da ne propustim ovu šansu, ne osećam strah jer je sve stvar organizacije. Svestan sam da ću od porodice biti razdvojen neko vreme, nije to lako, ali sve ćemo rešiti postupno. Važno je da mi je novi posao zanimljiv i veliki izazov od koga neću odustati - kaže Dejan koji je već bio na letovanju sa porodicom, jer je početkom jula morao da počne sa pripremama sa novim klubom.
- Samo sam u junu i početkom jula slobodan, vratio sam se na režim kao kada sam bio profesionalni fudbaler. Ovog leta bili smo na španskom ostrvu Formenteri. U Beogradu sam bio svega četiri dana jer sam kumovao prijatelju na svadbi, ponovo ću doći tek u septembru. U avgustu će moja deca putovati u Sloveniju i na more jer im do kraja meseca traje raspust, a ja ću im se pridružiti čim budem slobodan nekoliko dana. Trećeg dana avgusta najmlađem sinu Aleksandru je rođendan, a ja ću tada biti na turniru u Londonu. Izdvojiću dva dana odmah posle turnira da mu donesem poklon i posvetim se porodici - završava Stanković.


Autor: Life Content
Foto: Aleksandar Crnogorac

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti