Džesika Alba: Teško se nosim sa slikom koju su mediji stvorili o meni

Džesika Alba: Teško se nosim sa slikom koju su mediji stvorili o meni

Autor: | 27/08/2014

0

Malo je holivudskih zvezda koje mogu da se pohvale kako su, već posle prve značajnije uloge, bile nominovane za Zlatni globus. Džesiki Albi je to uspelo posle samo jedne sezone emitovanja serije "Crni anđeo", koja je svojevremeno bila u vrhu gledanosti. Iako su mnogi kritičari skloni tvrdnjama da ne ume da glumi, pa je svake godine predlažu za Zlatnu malinu, lepotica iz Kalifornije je, u anketi jednog muškog sajta, u kojoj je učestvovalo nekoliko miliona glasača, proglašena "idealnom ženom za dugotrajnu vezu". Međutim, devojka sa kojom bi mnogi pripadnici jačeg pola želeli da provedu ostatak života odavno nije slobodna.

U glumu se zaljubila kao devojčica. Njena egzotična lepota potiče od zanimljivog etničkog miksa jer sa majčine strane nosi dansku i francusku krv, dok joj je otac meksičko-indijansko-španskog porekla. Odrasla u porodici oficira američke vojske, od malih nogu je volela sport i akciju, a posebno se isticala nestašlucima i večito pravila probleme roditeljima i učiteljima. Već kao jedanaestogodišnjakinja probala je žestoka pića i krala automobile iz ulice kako bi stigla do omiljenog restorana "brze hrane". Kada je, kasnije, "divlje dete" izrazilo želju da pohađa časove drame, okolina je bila iznenađena što nije izabrala karijeru u "mornaričkim fokama" jer se nije igrala lutkama kao ostale devojčice, već replikama tatinog oružja. Prve profesionalne angažmane dobila je još dok je išla u srednju školu. Ubrzo je postala zaštitno lice kozmetičke kuće "L'Oreal", našla se na naslovnim stanama prestižnih magazina i brojnim publikacijama širom sveta, zaljubila se u kolegu iz "Crnog anđela", ali s njim nikad nije stigla do oltara, i odlučno je odbila da se obnažena slika za muške magazine iako joj je Hju Hefner, vlasnik onog najčuvenijeg, nudio čitavo bogatstvo. Jedan od seks simbola savremenog Holivuda pokazuje samo onoliko koliko misli da je dovoljno za raspaljivanje mašte obožavalaca.

- Ako staviš svoj identitet iza posla, to može da bude brutalno. Poješće te, ili sažvakati i ispljunuti kao što se mnogima dogodilo. Ja sam to prošla kroz te čeljusti i izašla jača iz svega - rekla je glumica u nedavnom intervjuu, aludirajući više na bedu nego na sjaj šou-biznisa i objašnjavajući zbog čega je imala sreću da se ne upiše među zvezde koje su igrale samo jedno leto.

Kada je 2005. godine počela da se zabavlja sa Kešom Vorenom, koga je upoznala na snimanju futurističke akcije "Fantastična četvorka", svaki njihov izlet na neku od plaža Kalifornije ili Floride pretvarao bi se u turističku atrakciju praćenu najezdom paparaca. Zgodni producent ubrzo je postao meta miliona muškaraca jer nisu mogli da mu oproste što je osvojio srce holivudske seks bombe za kojom su gubili glavu. Seksepilni, glamurozni, elegantni, zgodni, uspešni, jednom rečju - savršeni, Džesika i Keš u međuvremenu su postali jedan od najlepših i najstilizovanijih slavnih parova, venčali su se i dobili dve kćerke Onor i Hejven. Iako vode povučen porodični život, privlače pažnju gde god se pojave, čak i kad izvode devojčice u park. Decu čuvaju sami jer ne žele da brigu o njima prepuštaju nepoznatim dadiljama.

- Srećni smo u našoj maloj zajednici, koju čuvamo stalnom komunikacijom i velikim uzajamnim poštovanjem, ali je održavamo i redovnim izlascima koji su takođe veoma važni da veza ne bi zapala u monotoniju. Imamo kuću, naravno, ali kada poželimo da ostanemo sami, svratimo do obližnjih hotela - otkriva lepa Džesika tajnu svog srećnog braka.

Nedavno je priznala da njena deca uopšte ne znaju da im je majka glumica i istakla da je srećna što devojčice ne pokazuju nikakvu želju da krenu njenim filmskim stopama, iako je svesna da bi ljubav prema sedmoj umetnosti mogle da naslede od oba roditelja. Ponosna je na stroge metode koje primenjuje prilikom vaspitanja.

- Dok žive pod mojim krovom, slušaće svaku moju reč. Suprug i ja donosimo novac u kuću i imamo pravo da odlučujemo o svemu. Ne ispunjavamo deci hirove, a na njihove suze ne padamo, već ih ignorišemo - iznenadila je ovom izjavom glumica, čiji osmeh nikad ne bi otkrio kakva se disciplina krije iza njega.

Objavila je knjigu "Iskren život: Živeti prirodno i dosledno sebi" i osnovala firmu s ciljem promocije linije za ekološki prihvatljive i povoljne proizvode. Na otvaranje kompanije podstakla ju je alergijska reakcija njene starije kćerke na prašak za veš, posle čega je shvatila da je potrebno da cela porodica živi u skladu s prirodom i brine o očuvanju okoline. U kući koristi isključivo eko-proizvode, maske za lice pravi od voća, povrća, jogurta i meda, bez hemikalija, i nosi odeću od organskog pamuka. Iako u njenim savetima nema ničeg epohalnog, možda će činjenica da ih preporučuje slavno ime podstaći ljude da načine korak napred, ka zdravijim životnim alternativama.

Uskoro u bioskope stiže nastavak kultnog noar ostvarenja "Grad greha", u kome igra jednu od glavnih uloga, zavodljivu striptizetu Nensi. No, Džesika je privatno sušta suprotnost likovima koje tumači u filmskim hitovima. Štaviše, tvrdi da je preterano religiozna, jer je odgajana u strogom katoličkom duhu. Zbog toga nikad nije želela da se obnaži pred kamerama, iako su neki reditelji na tome insistirali. Danas je, kaže, ponosna što nije pravila kompromise kako bi izgradila karijeru.

Džesika je vlasnica savršenog tela i izazovnih oblina, što ne znači da ju je zaobišla nervoza koju skoro svaka žena oseti kad treba da zakorači u tridesete. Holivudska lepotica, koja sada ima trideset tri godine, priznala je da joj je jubilarni rođendan potpuno poremetio ritam života, ali da danas potpuno drugačije doživljava nervozu koju je tada osećala.

- Ne znam zašto mi je taj rođendan tako teško pao. Bila sam trudna sa mlađom kćerkom, a želela sam da budem rok zvezda, da samo ludujem i idem sa jedne žurke na drugu. Nisam shvatala koliko su dvadesete bile značajne sve dok nisam napunila trideset. Tek sada sam potpuno zadovoljna sobom, životom, karijerom. Žena je najzrelija u trećoj deceniji, jer konačno zna šta želi, a više poštuje svu muku i stres kroz koje je prošla. Sposobna je da proceni koliko je napredovala. Sve što sam radila me je dovelo do ovog trenutka kada mogu da se osetim odlično i slobodno u svojoj koži i da se ne izvinjavam zbog nekih postupaka, ni sad, ni u budućnosti - ističe Alba, na čijem se licu godine teško razaznaju, ali je ipak svesna da se s vremenom mišići opuštaju i da će pre ili kasnije odati njeno životno doba.

- Ubeđena sam da sada izgledam bolje nego kada sam bila mlađa. Rodila sam dvoje dece, ali više volim svoje telo posle porođaja nego ono koje sam imala ranije. Pre nego što sam dobila kćerke bila sam veoma stroga prema sebi, čak i kada sam izgledala dobro. Nisam htela da nosim kratke šortseve i mini suknje jer sam se osećala nesigurno i mislila sam da imam debele noge. Brutalnim merama postizala sam idealnu liniju, ne mareći za bol koji su neki potezi izazivali. U međuvremenu je sve došlo na svoje.

Zahvaljujući vrhunskoj šminki, doktorima i fotošop majstorima, percepcija javnosti o pojmu savršene lepote danas je uglavnom nerealna. Zanosna Džesika jedna je od retkih koja se usudila da prizna da ispod tih fasada i prepravki stoje samo obične smrtnice i da se čak i ona ponekad pola sata trudi da prekrije dosadnu aknu na licu.

- Svakog dana osećam veliki pritisak jer su mediji o meni stvorili nerealnu sliku s kojom je teško nositi se. Ja uopšte nisam savršena, kao ni moj ten ili telo. Nemam više lice dvadesetogodišnjakinje i one bucmaste obraze, ali sada znam koliko mi je šminke potrebno. Nekada sam s tim preterivala. Danas se više ne trudim.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin