Dragana Mirković: Posle 30 godina pevanja opraštam se od publike

Dragana Mirković: Posle 30 godina pevanja opraštam se od publike

Autor: | 11/09/2014

0

Dragana Mirković (46), jedna od najvećih srpskih folk zvezda, zaokružiće 30 godina rada koncertom u Kombank areni i, posle toga, kako kaže, neće više pevati.
- Želim da sa svima vama zaokružim priču o trideset godina moje karijere i da stavim tačku na nešto što se zove Dragana Mirković - kaže pevačica i objašnjava svoje razloge.
- Činjenica je da posle 30 godina zaista više ništa ne mogu da pružim. Ne znam o čemu bismo više i pričali posle koncerta... Ovoga puta želim sve da pružim, sve da kažem i sve da dam kako bih mogla da stavim tačku na svoju karijeru - objašnjava Dragana.
Nakon tri meseca, koliko je prošlo od teške saobraćajne nezgode u kojoj je pevačica povredila kičmu, ona je spremna da zapeva i zaigra, iako, kako kaže, još uvek oseća jake bolove.
- Neću dozvoliti da me išta spreči u tome da napravim spektakl za pamćenje. To je moja moralna obaveza i sve ću uraditi da u tome uspem. Koncert me je naterao da požurim sa ozdravljenjem. Psiha je čudo. Kad imate nešto što vas gura napred, neverovatno je kako se skrati period oporavka - priča Dragana i nastavlja:
- Zbog povrede sam smršala. Dosta dugo sam ležala i sekirala se. Stres je glavni krivac. Nikome ne želim da na takav način smrša. Vrlo rado bih ostala na onih par kilograma viška da mogu da vratim vreme. Ne želim uopšte da se podsećam. Čak ni bol koji povremeno osećam ne želim da me podseti na nezgodu. Ja sam od onih osoba koje su najjače kada su povređene - kaže pevačica, koja će 3. oktobra staviti tačku na svoju bogatu tridesetogodišnju karijeru.
- Ovaj koncert će biti prepun emocija, a to je meni najvažnije. Daću svoj maksimum i biće to najbolji koncert koji sam održala do sada - naglašava ona.
Dragana nije želela da otkrije ko će biti gosti na koncertu.
- To će biti kolege koje su na neki način obeležile moju karijeru. Pratiće me jedini ženski tamburaški sastav „La banda“ - zaključuje Dragana.
Kako „Blic“ saznaje, gosti će biti pevači s kojima je Dragana svojevremeno snimila duete: Danijel Đokić, Hari Mata Hari, Željko Šašić...
Pevačica je donela odluku da njena deca, sin Marko (13) i kćerka Manuela (12), ne prisustvuju koncertu.
- Ja ne želim da deci stvaram tu vrstu stresa, da izostaju iz škole, da remetim njihovo detinjstvo, njihov red... Smatram da ništa nije vredno toga. Deca moraju da budu deca. Zajedno smo se dogovorili da je tako najbolje. Mama mora da radi svoj, a oni svoj posao.

Izvor: Blic

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još