Pola sata sa... Leontina Vukomanović

Pola sata sa... Leontina Vukomanović

Autor: | 19/09/2014

0

Pevačica, tekstopisac i kompozitor Leontina Vukomanović poslednje četiri i po godine najviše se veseli ulozi majke kćerki Luciji, koja joj je u potpunosti promenila život. Talentovana muzičarka tokom više od dve decenije karijere višestruko se dokazala u svetu muzike, a osnovala je i hor "Čarolija" u kome već devetu godinu najmlađi pevači razvijaju svoje mogućnosti. Četrdesettrogodišnja umetnica energiju za ostvarivanje ambicija crpe iz osmeha njene mezimice, koju je dobila u braku sa muzičarem Filipom Patom, sa kojim se razišla pre dve i po godine. Dok se priprema za učestvovanje u velikom televizijskom šou-programu, o čemu još ne može da govori, Leontina vredno radi u studiju, ali joj je, ipak, najlepši deo nedelje vikend, kada se druži sa mališanima iz hora "Čarolija".

Jeste li letos imali priliku da sa kćerkom idete na odmor?

- Trudila sam se da tokom leta iskoristim svaki slobodan trenutak da sa kćerkom odem na more, a centralno letovanje nam je bilo u Grčkoj. Sa nama je išla i moja prijateljica sa njenom dece, pa smo se lepo družili, opustili i odmorili. Međutim, ovo leto mi je kratko trajalo leto jer je vreme bilo loše, a imala sam i mnogo obaveza. Zato sam često sa Lucijom i mojim sestrićima u Beogradu odlazila na bazen, gde smo se porodično družili. Lucija mnogo voli vodu i more je apsolutno njena destinacija. Ove godine sve vreme išla je u vodu bez mišića, pa iako nije skroz proplivala, ni u jednom trenutku nije htela da ih stavi.

Prepoznajete li kod nje vaše osobine?
- Ona uopšte nije nasledila moje osobine. Vrlo je dinamična, energična i brza. Mnogo voli sport i sve fizičke aktivnosti, jer ima ogromnu energiju. To sam naročito primetila sada dok smo bili na moru, jer dok sam ležala na plaži ona je non-stop trčala, igrala se sa drugom decom i stalno bila u vodi.

Da li je nasledila muzički talenat?
- Muzički talenat je kod nje prisutan, ali nije ni moglo da bude drugačije kada su joj i otac i majka muzičari. Međutim, njena interesovanja su različita, a najviše je privlači priroda. Osim botanike, obožava i životinje i trenutno je u fazi kada je ptice fasciniraju. Nedavno smo bile u parku dinosaurusa na Kalemegdanu, bila sam iznenađena i zadivljena njenim poznavanjem dinosaurusa. Što se tiče muzike, ona je u njenom životu svakodnevno prisutna, ali ne želim da je forsiram da razvija taj talenat. Trenutno pohađa školicu sporta koja je namenjana deci njenog uzrasta i služi za razvijanje motorike, a tek posle pete godine biće pravo vreme kada će se opredeliti za neku aktivnost.

Na kojim projektima ste trenutno angažovani?

- Celog leta radila sam u studiju na nekoliko projekata, a imala sam i prireme za jedan veliki šou koji će početi da se emituje od jeseni. Tu je i organizacija festivala „Čarolija“ u saradnji sa produkcijskom kućom „Beoton“, koji devetu godinu zaredom ulazi u avanturu traženja malih talenata i radi na stvaranju nove produkcije muzike za decu.

Koliko vas rad sa najmlađima inspiriše?
- Hor „Čarolija“ zaista je prava čarolija. Kad god sam tužna ili napeta, tu su deca da poprave tu energiju. Najlepši deo nedelje mi je vikend kada imamo probe hora i nastupe.

Nedavno ste učestvovali u kulinarskom obračunu povodom premijere filma „Indijski začin na francuski način“. Da li kod kuće često kuvate?
- Pošto mnogo radim, a Lucija obeduje u vrtiću, ne pripremam ništa osim večere koja je naš jedini zajednički obrok. Međutim, tada se spremaju neka laganija jela, pa ne mogu da kažem da provodim mnogo vremena u kuhinji. Ne osećam se ugroženom zbog toga a obroci koje pripremam uglavnom su za moje dete i u jako malim količinama.

Spadate u veoma odlučne i ambiciozne dame, gde crpite energiju?

- Isključivo u kćerki. Život je tako udesio da postanem majka u kasnim tridesetim i sada sve što bi moglo da me poremeti Lucija popravlja svojim osmehom, prisustvom, mojoj okrenutošću ka njoj i njenoj vezanosti za mene.

Izdvajate li vreme tokom dana kada se posvećujete samo sebi?
- Vrlo malo vremena imam za sebe. Računica je jasna, ili će da trpi posao ili lepota. Čovek koji odgovorno shvati svoje zanimanje mora u potpunosti da mu se prepusti. Ja kao samohrana majka moram da stignem da i svom detetu posvetim dosta vremena. Tako da za mene ostane najmanje.

Imate li želju da upoznate muškarca sa kojim biste ostvarili emotivnu vezu?
- Trenutno ne želim da nađem muškarca, jer imam toliko obaveza da ne bih imala vremena za viđanje sa njim.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content

Foto: Andreja Damnjanović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin