Pola sata sa… Željko Joksimović

Pola sata sa… Željko Joksimović

Autor: | 19/10/2014

0

Uspešni kantautor Željko Joksimović svoje muzičke ambicije davno je ostvario, a danas sebi može da priušti redak luksuz - da stvara kompozicije za svoju dušu. To mu je bila ideja vodilja i dok je radio numeru "Zabluda", koju je otpevao u duetu sa Tonijem Cetinskim. Dvojica muzičara prvi put će uživo otpevati ovu baladu na zajedničkom koncertu u Novom Sadu, koji je zakazan za 31. oktobar. Paralelno sa velikim poslovnim uspesima Željko je ove godine imao i dva velika povoda za slavlje jer je pre pet i po meseci dobio sina Kostu, a nedavno se sa suprugom Jovanom Joksimović venčao i u crkvi, posle čega su organizovali veliko svadbeno veselje. Uz savete njegove životne saputnice i kćerke Mine, popularnom pevaču nije teško da donosi prave odluke o njegovoj karijeri.

Čija je bila ideja da sa Tonijem Cetinskim snimite duet?

- Toni i ja se uglavnom čujemo i vidimo kada on poslovno dolazi u Srbiju ili ja u Hrvatsku. Tada obično odemo zajedno na ručak i družimo se. Jednom prilikom rekao mi je da bi bilo dobro da snimimo duet koji će ostati iza nas i shvatio sam odmah da je to odlična ideja. Obojica smo ostvareni umetnici koji su svoje prve snove već realizovali tako da ova kompozicija nema ekonomski momenat. Samo smo želeli da iskrenu emociju podelimo sa publikom.

Zbog čega ste čekali godinu dana na realizaciju vašeg plana?
- Ja sam za kratko vreme uradio kompoziciju, ali smo dugo čekali na tekst jer smo želeli da se sve kockice uklope na najbolji mogući način. Autor teksta je Luka Bulić, vrlo talentovan mlad čovek iz Zagreba. Pošto je on uradio svoj posao prilično brzo smo otpevali pesmu, a potom i snimili spot u "Domu sindikata" koji je minimalistički i sve se odvija pored klavira. Numera "Zabluda" sigurno će ostati iza nas jer je vanvremenska.

Kada dva velika umetnika sarađuju postoji opasnost od borbe između sujeta. Na koji način to prevazilazite?
- Obojica se dugo bavimo muzikom, a ljudi koji su uspešni i ostvareni nisu sujetni. Ta stvar im je na poslednjem mestu.

Kako se vašoj supruzi Jovani dopala ova numera?

- Moram da naglasim da se Jovani odmah dopala ideja da sa Tonijem snimim duet jer ona, inače, voli njegov glas i njegovu muziku. Odmah mi je rekla da će to biti fenomenalno jer nam se glasovi slažu i da radim pravu stvar.

Verujete li u intuiciju vaše životne saputnice?
- Mnogo verujem u njenu intuiciju jer se pokazala kao nepogrešiva. Volim da sve što uradim odmah podelim kako sa Jovanom tako i sa mojom kćerkom Minom i vrlo mi je bitno da vidim njihovu prvu reakciju na moju kompoziciju. Ranije, dok nisam bio sa Jovanom i dok je Mina bila mala, takve stvari sam morao da kompenzujem na drugačiji način. Međutim, sada kada imam njihovu podršku, vrlo sam srećan čovek.

Jeste li ponosni na kćerku koja je upisala Muzičku akademiju?
- Mina je ovog leta završila prvu godinu Muzičke akademije i jako sam ponosan na nju.

Planira li ona da krene vašim stopama?

- Ona divno peva, ali ne znam da li će izabrati da krene mojim stopama. Bez obzira koji put odabere, ja ću je sigurno podržati.

Jesu li vam se slegli utisci posle crkvenog venčanja i velike proslave sa prijateljima?
- Jesu, a vi ste sve o tome divno napisali u vašim novinama i zahvaljujući vama publika je to na pravi način videla. To su stvari koje narod interesuju, a mi sa magazinom "Hello!" imamo odličnu saradnju.

Da li ste se podmladili uz sina Kostu?
- Svakako, imati bebu u kući je divna stvar, jer deca su ono najlepše u našem životu.

Tekst: Ivana Nikolić, Life Content

Foto: Bojan Stanić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin