Marijana Mateus: U društvu pedesetak prijatelja proslavila 43. rođendan

Marijana Mateus: U društvu pedesetak prijatelja proslavila 43. rođendan

Autor: | 20/10/2014

0

I dok mnogi na sve načine pokušavaju da i od sebe sakriju krštenicu, Marijana Mateus svaki svoj rođendan obeležava dovoljno pompezno da baš svima stavi do znanja da je za godinu starija. Tako je bilo i ovog puta, kada je u beogradskom restoranu "Frida" povodom četrdeset trećeg rođendana napravila gala žurku. Među brižljivo odabranim zvanicama našle su se i pevačica Ana Nikolić, voditeljka Snežana Dakić, novinarka Duška Jovanić. Kako je u međuvremenu prodrla u tajne numerologije i mistiku brojeva, na Marijaninoj zabavi bilo je ravno četrdeset pet zvanica, dok su i svi ostali detalji bili u znaku broja devet, što je i lični broj poznate dizajnerke.
- Izučavajući numerologiju u slobodno vreme, otkrila sam da brojevi imaju izuzetnu ulogu u našem životu. U mom, konkretno, dominira devetka, pa sam upravo na nju i stavila akcenat. Svi detalji upućivali su na isti broj, a najbolji primer su cvetni aranžmani koje je činilo po devet cvetova. Na proslavu su došli svi koje sam pozvala, tako da je misija broja uspešno ispunjena. I sve ostalo bilo je baš onako kako sam želela. Intimno i sa puno stila. To je, inače, bila druga proslava. Prvu sam upriličila u Londonu, gde sam sa decom i najbližim prijateljima, po tradiciji, napravila malu žurku i obeležila početak još jednog, verujem, uspešnog ciklusa u svom životu.


Pitanje da li su joj bivši muževi čestitali rođendan, Marijana je dočekala spremno i sa prepoznatljivim osmehom. Kao svetskoj ženi, potpuno joj je nepojmljivo da bude u lošim odnosima sa muškarcima sa kojima je nekada delila sve.
- Naravno da su mi i Miodrag i Lotar čestitali rođendan. To je sasvim prirodno i normalno. Posebno što sa Miodragom imam troje divne dece o kojoj zajedno brinemo. Nivo odnosa i kultura komunikacije mora da postoji, ali mi smo pre svega prijatelji. Naglasiću da sam presrećna što imam decu sa takvim čovekom, koji je savršen otac, idealan prijatelj, divan i stabilan muškarac u svakom smislu.

Na konstataciju da će Lotar Mateus po peti put stati na ludi kamen, Marijana pokazuje ogromnu dozu razumevanja.
- Reč je o čoveku koji se rekordnom brzinom emotivno vezuje za svoje partnerke. Jednostavno, Lotar u fazi zaljubljenosti insistira na ozvaničenju veze, na braku, želi da taj status reguliše javno i pred zakonom. Vrlo je impulsivan, ali teško da će se ikada promeniti, uprkos činjenici da mu zajednice ne traju baš dugo.


Na pomen braka Marijana, van svih očekivanja, deluje veoma nezainteresovano. Kako kaže, to nikako, ma kakav utisak imali drugi, nije njen prioritet.
- Sama sam i odlično mi je tako. Dopada mi se da budem slobodna i da svaki trenutak koji imam koristim za lični razvoj i jačanje. Muškarac mi nije neophodan da bih bila zadovoljna, a o udaji trenutno i ne razmišljam. Teško da bih se ponovo upuštala u takvu avanturu. Dva puta sam i sebi i drugima pokazala da umem i da mogu, tako da je izlišno utvrđivati dobro naučene lekcije. Svakako da sam otvorena i da mi se muškarci udvaraju, ali teško je sresti nekog sa dovoljno energije da isprati moj temperament, životni tempo, razmišljanje, inicijativu. Ne tražim i ne iščekujem, a kada bi mi se takav dogodio, sigurno da ga ne bih odbila.


Mnoge žene strahuju od četrdesetih, međutim, Marijana nijednog trenutka ne pokazuje da je godine opterećuju. Sveža, nasmejana, samouverena, shvatila je da one mogu biti samo adut.
- Četrdesete su mi donele neku novu dozu mudrosti i stabilnosti. Filtrirala sam prijatelje, jasno definisala prioritete i ciljeve. Danas ne rasipam energiju na nebitne ljude, stvari i situacije kao nekada. Mnogo sam naučila, ratosiljala sam se naivnosti i konačno se osećam dobro i ispunjeno. Deca su odrasla i veoma sam ponosna na njih. Dajana je diplomirala i započela sopstveni posao u Londonu, Anđela je upisala fakultet, dok je Aleksandar počeo da radi sa svojim ocem. Nemam nijedan razlog zbog kog bih bila nezadovoljna. Život je lep.

Piše: Nikola Golubović, Life Content
Foto: Privatna arhiva, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti