Željko Samardžić: Supruga je stub naše porodice

Željko Samardžić: Supruga je stub naše porodice

Autor: | 20/02/2013

0


Željko Samardžić će i ove godine, peti put, 8. marta pevati u Areni. Njegov koncert skoro je rasprodat, a zbog odličnog odziva publike prozvan je kraljem Dana žena. U razgovoru za Kurir Samardžić kaže da zbog koncerta drži dijetu i da će ovaj spektakl posvetiti ženi Maji povodom 35 godina njihovog skladnog braka.

Peti put pevate u Areni. Da li se u toj dvorani osećate kao kod kuće?
- Ovo je moj peti koncert u Areni, odomaćio sam se u tom prostoru. Naravno, to mi pomaže prilikom organizacije, ali i ublažava tremu, koju sam ranijih godina imao u većoj meri. Drago mi je što postoji izvesna doza uzbuđenja.

Šta vas najviše brine pred koncert?

- Pre svega, stalo mi je da budem u dobroj kondiciji. Svakodnevno vežbam i mnogo energije trošim na traci za trčanje. Stalo mi je da skinem koji kilogram, a to mi baš, moram priznati, ne ide od ruke. Počeo sam da pripremam repertoar, osmišljavam koncepciju.

Ove godine slavite 35 godina braka. Spremate li možda neko iznenađenje za suprugu na koncertu?
- Teško je iznenaditi nekog nakon toliko godina zajedničkog života. Ali lepo je to i dalje pokušavati. Nadam se da ću nešto uspeti da smislim. Važno mi je da ženi vidim osmeh na licu.

Koji je vaš recept za dug i uspešan brak?
- To pitanje mi novinari često postavljaju, a ja imam problem jer ne znam šta da im odgovorim. Siguran sam u nekoliko stvari koje pomažu, a to su međusobno uvažavanje i poštovanje. Ne smete dozvoliti da se izgubite u svakodnevnoj borbi s obavezama, ne dozvolite da izgubite jedno drugo. Znam da u ovom stresnom vremenu to nije nimalo lako, ali ponekad svi znamo da preteramo i zaboravimo na neke važnije stvari u životu. Poneka lepa reč, osmeh, poljubac svakoj ženi će značiti mnogo, pogotovo u trenucima kad joj baš ne cvetaju ruže. I naravno, bez ljubavi ništa od toga ne vredi. Od nje sve počinje i ona je čarobni prah koji stvara čaroliju. Možda još pokoja moja pesma i eto vam recepta. Ovo sigurno neće da škodi.

Da li su vaši unuci svesni vaše popularnosti?

- Unuci Luka i Aleksa imaju osam i šest godina i svesni su da im je deda popularan pevač. Prošli put su bili na koncertu u Areni i poneli su nove utiske o meni. A Nina je još mala. S godinu dana voli da sluša moje pesme i posebno uživa kad joj sviram na gitari.

Mislite li da ste bolji deda ili otac?
- Prema unucima sam previše popustljiv. Zbog toga sam stalni predmet kritike u kući, kako od žene tako i od ćerki. Zato je Maja tu da podvikne i zavede disciplinu. Ponosan sam na moju decu. Izrasle su u dobre ljude i po tome bi se možda moglo zaključiti da nisam loš kao otac. Mada, zasluga za njihov odgoj pre svega pripada mojoj supruzi. Ona je stub naše porodice.

Koji su planovi posle Arene?
- Ovih dana bi trebalo da izađe moj novi album. Nadam se da će se svideti mojoj publici i onda slede promocije, koncerti, putovanja. Sve ono što me čini srećnim i zadovoljnim.

Mnogo volite decu i ovogodišnji koncert je humanitarni.

- Podržao sam akciju "Bitka za bebe". Porodilištu Narodni front, gde su se rodili moji unučići, poklonio sam pet CTG aparata. Verujem da će zahvaljujući njima neke bebe bezbednije i s manje problema doći na ovaj svet. Ovo je samo početak i stalo mi je da se akcija nastavi i proširi, jer su deca naše najveće blago.

izvor: Kurir

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin