Žarko Stojanović: Ne odustajem od potrage za pravom ljubavlju

Žarko Stojanović: Ne odustajem od potrage za pravom ljubavlju

Autor: | 21/05/2013

0


Pobednik ovogodišnjeg serijala „VIP Veliki brat“ Žarko Stojanović zahvaljujući lepom vaspitanju i manirima kulturnog momka uspeo je da trijumfije na kraju rijalitija i pored toga što ga publika u Srbiji i regionu prethodno nije poznavala. Zajedno sa bratom blizancem Željkom, ovaj dvadesetpetogodišnjak je pre godinu i po dana učestvovao u istom rijaliti šou-programu u Francuskoj, a na poziv ovdašnje produkcijske kuće „Emotion“ odlučili su da ponove iskustvo.
U intervjuu za „Hello!“ Željko otkriva kako je izgledao njegov život u Parizu, gde je završio studije biologije, ali priznaje i da bi voleo da se vrati u Beograd, gde se uvek najlepše oseća. Iako se mnogo spekulisalo o tome da je naklonjen istom polu, ovaj ambiciozni mladić ne želi mnogo da govori, ali priznaje da nikada do sada nije imao ozbiljnu ljubavnu vezu i da bi jednog dana voleo da se ostvari kao roditelj.

Jeste li očekivali pobedu u ovom serijalu?
- Nisam očekivao pobedu. Ni ja ni Željko nismo učestvovali zbog novca već smo želeli da se zabavimo i da neko vreme provedemo u Srbiji. Presudno je bilo to što smo na taj način mogli duže da boravimo u Beogradu i što smo već imali iskustvo iz istog rijalitija u Francuskoj.

Da li su, po okončanju "Velikog brata", vaši roditelji iz Pariza došli u Beograd da vas vide?

- Nisu, jer imaju poslovne obaveze. Mama je želela da dođe, ali nije mogla da nađe avionsku kartu, a sada više nema priliku za dolazak zbog obaveza na poslu.

Sa koliko godina i zbog čega ste sa porodicom napustili Srbiju?
- Otišli smo 1994. godine, kada smo moj brat i ja imali četiri godine, a povod je bila njegova povreda oka. Naime, lekari u Srbiji su godinu dana pokušavali da mu spasu vid na desnom oku koje je povredio, a potom su nam, posle godinu dana lečenja, rekli da, ukoliko želimo da progleda na to oko, moramo da odemo na lečenje u Francusku. Preporučili su mojim roditeljima bolnicu i lekare, i oni su otišli u Pariz. Nažalost, bilo je prekasno, tako da je Željko trajno izgubio vid na tom oku.

Niste poput većeg dela naše emigracije otišli zbog loše ekonomske situacije u našoj zemlji?
- Moji roditelji su uvek bili dobro finansijski situirani. Mama je imala odličan posao, a otac je bio vlasnik špediterske firme, tako da finansije nisu razlog našeg odlaska. Ipak, rat koji se tih godina vodio u Bosni podstakao ih je da ostanu u Francuskoj. Međutim, prvenstveno su otišli zbog lečenja mog brata.

Kako je došlo do te povrede?

- Igrali smo se u blizini naše tadašnje kuće u Zemunu sa dečacima koji su bili znatno stariji od nas. Odlučili smo da se igramo Robina Huda i od pruća smo napravili lukove i strele. Jedan dečak je slučajno razapeo strelu koja je Željka pogodila pravo u oko. Srećom, nisam bio u blizini i nisam to video jer bi mi to bila trauma za ceo život.

Koliko je za Željka to iskustvo bilo traumatično?
- Posle povrede godinu dana proveo je u Srbiji po bolnicama, a ja sam povremeno išao da ga posećujem. Moji nisu želeli da stalno budem u bolnici pa se nismo svakodnevno viđali. Nažalost, kada su mu lekari šili oko, nisu uradili dobro taj posao pa ni Francuzi posle toga nisu mogli da isprave grešku. Kada smo se preselili u Pariz, on je do četrnaeste godine redovno morao da ide na preglede.

Kako su se vaši roditelji snašli u Parizu. Čime se bave?
- Otac ima građevinsku firmu, a mama lanac restorana u sklopu tamošnjih kladionica „Tabak“.

Vaš brat i vi ste se ipak odlučili za potpuno drugačija zanimanja. Ko je uspešniji od vas dvojice?

- Ja sam završio studije biologije, dok moj brat nije želeo da studira. On se bavi organizacijom žurki i odlično zarađuje. Svakog dana zakupi drugu diskoteku u kojoj organizuje parti. Njegove žurke su veoma posećene.

Znači li to da on bolje zarađuje od vas i pored toga što se nije opredelio za visoko obrazovanje?
- Da, on zarađuje mnogo više od mene.

Čime planirate da se bavite sada kada se rijaliti završio?
- Već tri godine sa drugom i drugaricom koji su studirali sa mnom planiram jedan veliki projekat u oblasti biologije. Dugo se spremamo za to i pročitali smo mnogo stručne literature, a kada se budem vratio u Francusku, realizovaću planove.

Jeste li ranije imali neki posao?

- Imao sam projekat sa aplikacijom koja pomaže ljudima da smršaju. Na to me je podstaklo učešće u "Velikom bratu" u Francuskoj kada sam se za pet nedelja ugojio dvadeset dva kilograma. Bilo mi je potrebno tri meseca da smršam, a potom sam napravio aplikaciju koja pomaže ljudima da skinu višak kilograma. U okviru programa dobijaju se saveti šta i kada treba da se jede, a tu su i informacije u kom gradu je koji sportski centar u kome može besplatno da se vežba. Sve su to veoma korisne informacije za sve koji žele da se reše viška kilograma, a ja sam sve to iskusio na svojoj koži i uspeo sam u svojoj nameri.

Da li ste dok ste učestvovali u našem „Velikom bratu“ strahovali da ćete se ponovo ugojiti?
- Ne, jer sam imao iskustvo iz prethodnog serijala pa sam se suzdržavao. Kada sam prvi put učestvovao u rijalitiju, dosadu i nervozu suzbijao sam tako što sam stalno jeo. Bila je još jedna učesnica koja se takođe jako ugojila, inače nas dvoje smo stalno zajedno jeli. Ovog puta nisam dozvolio sebi da mi se tako nešto dogodi.

Kako su vaši roditelji reagovali na to što vaš brat posle završene gimazije nije želeo da nastavi školovanje?
- Bili su jako ljuti, naročito mama. Ona je tada naložila ocu da ga zaposli u firmi kod njegovog prijatelja, gde je morao da radi najgore i najdosadnije poslove. Mislila je da će on tada popustiti i upisati neke studije. Međutim, Željko je svakodnevno šest meseci odlazio na posao i vredno radio. Tada je ona shvatila da nije mogla na taj način da promeni njegovu odluku u vezi sa nastavkom školovanja i pustila ga je da se bavi onim što želi, a to je organizacija žurki.

Da li je on uvek bio lošiji đak od vas?

- Dok smo bili u istom razredu, učio je kao i ja. Međutim, u gimaniziji nismo bili u istom odeljenju jer smo izabrali različite smerove i on je tada bio znatno lošiji đak od mene.

Jesu li vaši roditelji bili popustljiviji prema njemu nego prema vama, budući da je imao ozbiljnu povredu kada je bio mali?
- Bili su pažljiviji prema njemu i uvek su strahovali da mu se nešto ne desi. I ja se zbog toga oduvek zaštitnički odnosim prema njemu. Tako da, kada idemo na žurke koje on organizuje, uvek vodim računa da mu se nešto ne dogodi, jer je osoba koja lako plane i može da napravi incident.

Vaša majka je tokom rijalitija izjavila da je on skloniji avanturama i ljubavnim vezama od vas, da li je tako?
- Da, to je tačno. Ti je valjda zbog posla kojim se bavi i činjenice da organizujući žurke upoznaje mnogo interesantnih devojaka.

Da li je tačno da ste vi neko vreme držali i frizerski salon?
- To se desilo slučajno. Naime, jedna žena koja je iznajmljivala stan od mojih roditelja, a koja je frizerka, ostala je bez posla. Svakodnevno se žalila kako nema gde da radi i da je bez prihoda. Shvatio sam da će joj uskoro nestati novca i da neće moći da plaća rentu, pa sam odlučio da krenem u akciju. Pošto moji roditelji imaju jedan lokal, odlučio sam da tamo otvorim salon i da je zaposlim, što sam i učinio.

Posle pobede u „Velikom bratu“ rekli ste da ćete veći deo novca dati roditeljima, zbog čega?
- Moji otac i majka u jednom vrlo lepom delu Pariza imaju veliki plac i šest stanova koje izdaju. Odlučio sam da im dam novac da naprave još stanova, pošto na taj način ulažem i u moju i u Željkovu budućnost, da bi jednog dana mogli da živimo od tih renti.

Zbog čega volite da provodite vreme u Beogradu?
- Iako je Francuska mnogo razvijenija zemlja, ovde su ljudi srdačniji i ljubazniji, što nam se sviđa. Osim toga, cela naša familija je ovde, dok tamo imamo samo sestru i brata od tetke.

Gde ste smešteni kada ste u Srbiji?
- Za sada smo kod tetke, ali uskoro planiramo da iznajmimo stan. Željko je odlučio da ostane da živi ovde, dok ću se ja uskoro vratiti u Francusku zbog projekta sa kolegama sa fakulteta. Posle toga možda i ja dođem ovde, voleo bih.

Vaša majka je izjavila da su u Francuskoj želeli da vas predstave kao homoseksualca kako bi vi i vaš brat Željko bili potpuno drugačiji u smislu da on voli žene, a vi ste naklonjeni muškarcima.
- Od tamošnje produkcije dobio sam ponudu da se slikam sa svojim drugom za šta sam dobio 9.000 evra. Posle objavljivanja tih fotografija, potekle su priče da sam homoseksualac.

Tokom rijalitija mnogo se pričalo o vašoj seksualnoj orijentaciji i o tome da ste naklonjeni istom polu, ima li istine u tome?
- Takve priče me ne pogađaju. U Francuskoj se u novinama toliko pričalo o meni u lošem kontekstu da više ništa ne može da me iznervira. Što se tiče moje seksualne orijentacije mislim da to nikoga ne bi trebalo da zanima jer ni ja nikoga ne pitam s kim spava u svom krevetu.

Želite li da jednog dana osnujete porodicu i dobijete decu?
- Naravno da želim. Sigurno ću se jednog dana ostvariti u ulozi roditelja.

Hoće li se to ubrzo dogoditi?
- Sigurno da ni moj brat ni ja ne planiramo da uskoro imamo potomstvo. Još smo mladi i želimo da se ostvarimo na mnogim poljima pre nego što se odlučimo za takav korak. Mislim da ću postati otac tek posle trideset pete, jer želim da budem stabilna i potpuno ostvarena ličnost kada do toga dođe.

Jeste li nekada bili u dugoj ljubavnoj vezi?
- Imao sam veze koje su trajale, ali je tu bilo dosta prekida. Nikada nisam bio u ozbiljnoj vezi.

Da li je istina da ste osam godina bili u vezi sa Francuskinjom Žudit, što je takođe izjavila vaša majka?
- Ne, to je moja najbolja drugarica. Nas dvoje smo nerazdvojni i sada ćemo raditi zajednički projekat iz biologije. Moja mama nju jako voli i volela bi da smo nas dvoje zajedno, ali to nije istina.

Imate li trenutno emotivnog partnera?
- Nemam. Nisam čak ni zaljubljen, ali ne odustajem od toga da nađem pravu ljubav.

Tekst: Life Content, Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti