Pola sata sa... Slavko Beleslin

Pola sata sa... Slavko Beleslin

Autor: | 21/12/2013

0


Urednik i voditelj televizije "B92" Slavko Beleslin svake večeri tokom radne nedelje sa kolegama iz emisije "Bulevar B92" drži pažnju velikog broja gledalaca intrigantnim prilozima i zanimljivim vestima. Do pre šest meseci Slavko je vodio Informativni program matične medijske kuće, a pošto ima iskustvo u zabavnim programima tipa "Karaoke obračuna" i muzičkog takmičenja "Ja imam talenat", on je bio najbolji izbor da publiku "prošeta" "bulevarom". Iako je veoma zauzet, trudi sa da svaki slobodan trenutak provede sa suprugom Ivom, sa kojom je u braku godinu i po dana. Najpoznatiji bariton među voditeljima priželjkuje prinovu i nada se da će se uskoro ostvariti u ulozi oca.

Kako biste opisali emisiju “Bulevar”?
- Oprostite što počinjem tuđim rečima, ali Momo Kapor je davno rekao da se jedan grad najbrže može upoznati šetnjom kroz njegov najživopisniji bulevar. Isto je i sa državom, kao i sa “Bulevarom B92”, tu nema mnogo zvaničnih izjava, ali sve vrvi od života.

Koliko su spontane reakcije voditelja “Bulevara” na priloge koji se emituju u emisiji?

- Ne postoji scenario za komentare u studiju, u čemu i jeste posebna čar ove emisije, jer nećemo vam samo reći šta se dogodilo već i šta mislimo o tome.

Da li vam se neko od javnih ličnosti žalio posle nekog priloga?
- To je svakodnevna pojava. Pedesetak emisija je iza nas, pokušajte da se setite nekog izrazito afirmativnog priloga. Teško, zar ne?

Koji segment u emisiji vam je najdraži i zbog čega?
- Kraj emisije, zbog snimaka malih životinja koje puštamo samo zato što sva istraživanja renomiranih univerziteta u Masačusetsu ukazuju da gledaoci vole da ih gledaju.

Ko vam je najstroži kritičar?

- Nema mnogo kritika, ali ima previše utisaka, a oni vas ne mogu usmeravati. Zbog toga, kada ta tema dođe na dnevni red, nisam baš najpažljiviji slušalac.

Da li vam supruga pruža podršku i daje ideje u vezi s poslom?
- Naravno. Budući da se za moje radno vreme može reći da traje non-stop, bitno je da, dok ste posvećeni poslu, ne zanemarite ostale segmente života, pre svega porodicu, jer ona je upravo motiv da se profesiji maksimalno predate. Srećom, mi u porodici razumemo tu zamku.

Kako uspevate da uskladite poslovne i privatne obaveze?
- Iskreno, nikako. Dužan sam celoj rodbini i svim prijateljima, nikako da se vidimo.

Da li vas prijatelji viđaju i uživo ili vas iskuljčivo prate na televiziji?

- Retki su ti slatki vikend-susreti, ali nismo još došli do te faze da se viđamo samo na ekranu.

Kako provodite slobodno vreme?
- Nažalost, slobodnog vremena nemam, ali kada ga i ugrabim, trudim se da budem kod kuće da me i tamo ne zaborave. U svakom slučaju i u tim trenucima radim, jer se informišem i mnogo čitam.

Prija li vam bračni život?
- Živim isto kao ranije, možda za nijansu urednije. Prija mi izvesnost i stabilnost koju je brak doneo u moj život, naravno sa mojom Ivom.

Planirate li poširenje porodice?

- Čudne su te formulacije - „proširenje porodice“, „ostvarenje kao otac“ i slično. Mislim da se zahvaljujući kapitalizmu administrativno odnosimo čak i prema dolasku bebe na svet. U svakom slučaju, ne planiram ništa da proširim - želim dete.

Koliko zapravo imate vremena za sebe i svoju suprugu?
- Imam utisak da stalno kaskam za svojim životom sa tačno pola sata zakašnjenja. I tako godinama. Matematički gledano, ja u stvari nemam vremena ni za ovo što radim, sve su to minuti otkinuti od prijatelja, porodice i budućnosti. Srećom, neće tako zauvek biti i, opet srećom, oženjen sam sa jednom od retkih osoba koja to razume.

Čime vas je osvojila supruga?
- Kad bih znao šta je to, ne bi bilo ovako magično.

Kako ćete provesti predstojeće praznike?

- Daleko od adrese na kojoj sam prijavljen, nadam se. Ne skijam, ali volim da vozim po snegu. Radim na tome da uživam u nekoliko hiljada kilometara tog hobija. Krenuću na sever.

Intervju: Jelena Vlahović
Foto: PR "B92"

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti