"Spomenik Majklu Džeksonu": Kralj popa inspiracija za film

"Spomenik Majklu Džeksonu": Kralj popa inspiracija za film

Autor: | 02/11/2012

0

Posle velikog uspeha filma „Tamo i ovde“, u kome je sarađivao sa holivudskim glumcem Dejvidom Tortonom, reditelj Darko Lungulov nedavno je počeo da snima svoj drugi igrani film „Spomenik Majklu Džeksonu“. Reč je o priči koju je napisao u saradnji sa Miroslavom Momčilovićem, koja govori o meštanima u jednoj varošici u Srbiji koji odlučuju da podignu spomenik kralju popa. Naime, glavni junak Marko želi da spreči ljubav njegovog života da ode iz grada u kome živi i zbog toga pokreće inicijativu za izgradnju spomenika. Iako ima i protivnika njegovoj ideji, meštani započinju izgradnju, a varošica ponovo počinje da živi. Međutim, u fazi završetka radova stiže vest da je preminuo Majkl Džekson zbog čega dolazi do novih obrta.
- To nije priča o kralju popa već o nama, o našoj potrazi za novim herojima i novim identitetom. Želim da napravim film o ozbiljnim temama, ali kroz komediju i bizarnu priču sa šarmantnim i nesvakidašnjim likovima. Ovakav pristup će mi dozvoliti da ozbiljne teme obradim na duhovit, ali istovremeno i emotivan način - priča reditelj Lungulov koji je započeo snimanje u okolini Velike Plane.
- Kao idealno mesto pronašli smo Lozovik, koji se nalazi u blizini Velike Plane, i jako sam zahvalan ljudima iz te opštine što su nam izašli u susret i omogućili nam da tamo radimo.
Uloga glavnog junaka Marka pripala je glumcu Borisu Milivojeviću, kome je rad na ovom ostvarenju sedme umetnosti veoma inspirativan.
- Kada sam čitao scenario za ovaj film, shvatio sam da privatno imam mnogo sličnosti sa Markom, tako da ovog puta neću morati mnogo da glumim. To sam rekao i reditelju. Ali za razliku od junaka koga tumačim, ne verujem da bih imao hrabrosti i entuzijazma da pokrenem inicijativu za izgradnju spomenika poput njega. Gledaoci filma imaće priliku da na kraju vide da li će se njegov trud isplatiti - tvrdi Milivojević.
Osim njega igraju i Dragan Bjelogrlić, Branislav Trifunović, Nataša Tapušković, Mirjana Karanović i mnogi drugi.
- U „Spomeniku Majklu Džeksonu“ igram ulogu predsednika opštine od koga zavisi da li će se dobiti dozvola za izgradnju. Reč je mladom političaru kakve možemo danas da vidimo i koji često više vode računa o svojim nego o interesima zajednice. Sebe u privatnom životu nikada ne bih mogao da zamislim kao predsednika opštine - kaže Trifunović.
- Volim da sarađujem sa Darkom Lungulovim jer je on odličan reditelj. Već smo radili zajedno u filmu „Tamo i ovde“, tako da se poznajemo - iskren je Branislav.
"Spomenik Majklu Džeksonu" jeste koprodukcija "Papa Films" iz Srbije, "Av Medien Penrose" iz Nemačke i "Dream Factory" iz Makedonije. Osim u Lozoviku snimaće se i u blizini Užica, ali i u Makedoniji i Vojvodini. Premijera ovog ostvarenja očekuje se na jesen sledeće godine.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još