Pola sata sa... Vesna Čipčić

Pola sata sa... Vesna Čipčić

15/11/2012

0

Prepoznatljiva po predivnom osmehu, proslavljena glumica Vesna Čipčić pleni vedrinom i nepresušnom pozitivnom energijom. Svoj nemirni, stvaralački duh nebrojeno puta je na najlepši način iskazala i obeležila mnoge filmove, serije i pozorišne predstave. Raskoš svoje duhovnosti pretočila je i na slikarsko platno, gde uzbudljivom igrom boja iskazuje lepotu onoga što u sebi nosi. Šarmantna umetnica pre svega je posvećena majka svojoj deci, kćerki Anji, koja ima dvadeset tri godine, i sedamnaestogodišnjem sinu Ivanu, koje je dobila u braku sa bivšim suprugom Aleksandrom Alačem.
Odrasla je u Kikindi, u porodici prosvetnih radnika koji su je maksimalno podržavali u njenim ambicijama, a sada je na nju red da podrškom i savetima pomogne kćerki Anji da izgradi glumačku karijeru.
Koliko ste srećni zbog činjenice da se vaša kćerka odlučila za glumu?
- To je Anjina iskrena želja i odluka koju sam ja prepoznala i moj zadatak je bio da je podržim. Ona je formirana ličnost, jaka mlada dama sa jasnim stavovima o životu. Uvek sam tu, mada mislim da joj moji saveti nisu potrebni jer je ona posve svoja, ozbiljna je i posvećena poslu koji mnogo voli.
Ko je vama bio najveća podrška tokom karijere?
- Roditelji su mi definitivno bili najveća podrška. Moj otac je završio kurs režije, osnovao je mnoga lutkarska pozorišta u Srbiji, pisao je komade, tako da je mnogo ljubavi koju je osećao prema teatru preneo na mene. Od njega sam naučila da se šminkam za scenu i tu „umetnost“ i danas koristim.
Volite da putujete, često odlazite van Beograda, koja su vam omiljena mesta?
- Kada sam bila mlađa, uredila sam život tako da uvek mogu da odem iz gradske vreve i dobro se odmorim. Kad god mi poslovne obaveze dozvole, idem u Kikindu, na Divčibare ili u Rovinj, gde sam provela veći deo leta. Kada sam tako uređivala život, nisam ni slutila koliko će mi to sada značiti.
Osim glume, bavite se i slikarstvom, gde ste izlagali svoje slike?
- Do sada sam dva puta izlagala, oba puta u Amsterdamu. Likovna umetnost je nešto što me ispunjava i gde imam potpunu slobodu izraza. Drago mi je što priznati umetnici poput slikara Zorana Tairovića i Nene Šešić, koji su izlagali sa mnom, imaju reči hvale za moj rad. Klovnovi su glavni motivi mojih dela - pozitivni su, veseli i sinonim su za vedrinu i dobro raspoloženje. Počela sam da ih slikam kada sam kćerku Anju donela iz porodilišta, sa željom da ukrasim zid iznad kreveca.
Da li ste emotivno ispunjeni?
- Da, veoma sam zaljubljena.
Glumićete u seriji „Zvezdara“, kako vam izgleda ovaj projekat?
- Ekipa koja će realizovati seriju je sjajna, sa rediteljem sam i ranije sarađivala, u njega imam puno poverenje. U seriji igram lik koji se zove Lili , scenario je odličan i životan i mislim da će nas publika zavoleti. Pored nas, već iskusnih glumaca, pojaviće se i veoma nadarene mlade kolege i koleginice.
Gledate li reprize svojih serija i filmova i šta tada pomislite?
- Ponekad ih pogledam, ako imam slobodnog vremena, i tada pomislim kako sam nekada bila vitka - kaže kroz prepoznatljivi osmeh Vesna.

Piše: Jelena Vlahović
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti