Uručena priznanja kompanije "Gorki list": Plamen strasti

Uručena priznanja kompanije "Gorki list": Plamen strasti

Autor: | 27/12/2012

0

U prelepom ambijentu pozorišta "Madlenianum" kompanija "Gorki list" dodelila je priznanje "Plamen strasti" istaknutim pojedincima koji imaju hrabrost i volju da svoje ideje pretvaraju u stvarnost zalažući se na tom putu za prave vrednosti i stvaralačku slobodu. Ovu nagradu "Gorki list" ustanovio je pre četiri godine, inspirisan činjenicom da je strast neiscrpan izvor univerzalne životne, a time i kreativne energije.
Svečanoj atmosferi i kredibilitetu nagrade svojim prisustvom doprinele su brojne ugledne ličnosti iz javnog života naše zemlje. Članovi žirija bili su predstavnici medija koji su sa javnim ličnostima neprekidno u kontaktu, i kao takvi najobjektivnije su mogli da je sagledaju, predlože i donesu odluku o nagrađenima. Žiri su činili Isidora Bjelica, Aleksandar Đuričić, Suzana Zlatanović, Duško Korać, Vesna Dedić, Ognjen Amidžić, Sanja Marinković, Danijela Jankov, Marijana Mićić i Biljana Obradović.
Na početku zvanicama se obratio osnivač kompanije „Gorki list“ Vojin Đorđević:
- Neopisivo sam počastvovan što ću dodeliti nagrade izuzetnim pojedincima koji su otkrili snagu ljudskog duha i misteriju lepote postojanja.
Laureati za 2012. godinu smenjivali su se na pozornici u svečanim toaletama i svako od njih imao je potrebu da zahvali na priznanju kompanije "Gorki list".
U kategoriji muškaraca žiri je odlučio da „Plamen strasti“ ode u ruke glumcu Nebojši Glogovcu, vaterpolo legendi Igoru Milanoviću, matematičaru Teodoru van Burku, direktoru „Kinoteke“ Radoslavu Zelenoviću, glumcu koji je obeležio detinjstvo brojnih generacija Branku Milićeviću.
Glumac Nebojša Glogovac prisutnima je poželeo da im dugo gori plamen strasti:
- Negujte svoju vatru i vladajte svojim strastima.
U kategoriji uspešnih dama ovo prestižno priznanje pripalo je pevačkoj legendi Biseri Veletanlić, glumici Nataši Ninković, paraolimpijki Tatjani Dragić, koja je za našu zemlju osvojila zlato u Londonu, pop pevačici Aleksandri Radović i imitatorki Biljani Ristić.
Sve dobitnice te večeri pokazale su zašto su baš one laureati „Plamena strasti“. Bisera Veletanlić je zahvalila otpevavši svoju pesmu.
- Dok sam čitala obrazloženje nagrade, najviše mi se dopala rečenica da dobitnici ove nagrade pomeraju granice u svojim profesijama. Ako sam ja bar malo uspela u tome, presrećna sam - rekla je lepa glumica Nataša Ninković.
Posthumno priznanje dodeljeno je legendi srpskog glumišta Petru Kralju za plamen strasti koji se nikada neće ugasiti.
Posle zvaničnog dela programa upriličen je koktel u foajeu pozorišta "Madlenianum", na kome su služeni sjajni kokteli "Gorki list“ i gde se plamen strasti zbilja rasplamsao.

Izvor: Life Content, Jelena Vlahović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti