Nenad Knežević Knez: Porodična tradicija se nastavlja

Nenad Knežević Knez: Porodična tradicija se nastavlja

Autor: | 21/10/2011

0

Ksenija, starija kćerka pop pevača Nenada Kneževića Kneza, odlučila je da krene očevim stopama. Pevačeva naslednica, koja je četvrta generacija interpretatora u porodici, sledećeg proleća publici će se predstaviti prvim singlom. Petnaestogodišnja tinejdžerka, koja ide u prvi razred „Srednje dizajnerske škole“, pokušala je da na estradnu scenu stupi učešćem u takmičenju „Prvi glas Srbije“, ali, i pored toga što je dobila dobre komentare žirija, treći eliminacioni krug nije prošla. Godine su joj bile najveća prepreka da nastavi sa takmičenjem jer je Ksenija bila najmlađi kandidat. Talenat za muziku devojčica pokazuje odmalena, a prvi put je javno nastupila kada je imala samo pet godina. Tada se sa dve godine mlađom sestrom Andreom takmičila u emisiji „Pop-rok kids“ gde su pobedile.
- Primetio sam da je Ksenija još kao trogodišnjakinja imala neverovatno izoštren sluh. Sa četiri godine pevala je zahtevne pesme Kristine Agilere i Maraje Keri. Bilo mi je jasno da je nasledila moj muzički gen, pa sam je upisao u „UMS“ školu za talente gde je razvijala svoj talenat i ubrzo je postala solista njihove grupe „Trioli“. Nastupala je na prva dva festivala „Čarolija“, a gostovala je i u predstavi „Brod plovi za Beograd“ u „Ateljeu 212“. Tada smo nas dvoje prvi put pevali zajedno, a publika je posebno bila oduševljena na „Niškim filmskim susretima“, kada smo izvodili pesmu iz filma „Zona Zamfirova“ - ponosno o svojoj starijoj naslednici priča Knez.
Iako je komponovao mnogo pesama, ne samo za sebe već i za neka od najvećih imena domaće estradne scene, Knez neće biti autor singla koji će njegova kćerka snimiti.
- Najverovatnije će napisati pesmu za sebe. Završila je nižu muzičku školu, svira klavir, komponuje i interesuje se za aranžmane i produkciju. Što se tiče takmičenja „Prvi glas Srbije“, nisam razočaran što se nije našla među dvadeset takmičara koji nastavljaju borbu. Ona je bila najmlađi kandidat, a rekao bih da ju je trema omela da bude još bolja u trećem krugu, koji nije prošla. Treba joj još iskustva, živih nastupa i rada u studiju da bi se na pravi način predstavila tako kompetentnom žiriju koji ocenjuje pevanje i publici.
Iako je upućen u sve dobre i loše strane estradnog posla, Knez nikada nije stajao kćerki na putu da ostvari svoju želju. Zajedno sa suprugom Ninom i mlađom kćerkom Andreom pruža joj najveću podršku i u svakoj odluci biće uz nju.
- Supruga Nina i ja smo uvek uz kćerke. Nismo od onih roditelja koji imaju bolesne ambicije za svoju decu, puštamo ih da same izvrše izbor. I mlađa je talentovana, dobila je poziv za jedan dečji festival u Crnoj Gori, ali joj se pesma ne dopada, pa ne želi da učestvuje - priča Knez.
Za sebe kaže da nije strog otac i da sa svojim naslednicima ima otvoren odnos. Uvek je tu da im pomogne i nije od onih roditelja koji će zbog obaveza zapostaviti dečje želje.
- Putujem vikendom, radnim danima sam u Beogradu i imam vremena da se posvetim kćerkama, njihovom vaspitanju, školskim obavezama i željama. Supruga i ja se dopunjujemo, u našoj kući vlada demokratija. Sa majkom razgovaraju o ženskim temama, a pošto sam ja manje strog, kada treba da se ide na neku žurku ili da se napolju ostane duže, uvek pitaju mene. Inače, Ksenija i Andrea fizički mnogo liče, a karakterno su sušta suprotnost. Dok je Ksenija zatvorena, tiha i nenametljiva, mlađa Andrea je glavna u društvu, uvek je najglasnija i prodorna - kaže na kraju Knez, koji će uskoro objaviti novi album sa četrnaest obrada sevdalinki, romskih i starih narodnih pesama iz regiona, čemu se neizmerno raduje.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još