DRAGANA KATIĆ sa sinovima uživa u biranju nameštaja za novi stan u koji se uskoro sele

DRAGANA KATIĆ sa sinovima uživa u biranju nameštaja za novi stan u koji se uskoro sele

Autor: | 19/08/2010

0

Jedna od najelegantnijih dama na našoj javnoj sceni, voditeljka Dragana Katić nedavno je u krugu najboljih prijatelja i porodice proslavila svoj četrdeset peti rođendan, a u njenoj porodici uskoro će biti još jedan razlog za slavlje, jer će se sa sinovima Bojanom i Bobanom useliti u novi stan. Iako je već deset godina u skladnoj emotivnoj vezi, ova lepa crnka ne razmišlja o udaji, ali sa svojim partnerom koji joj je veliki oslonac u životu deli sve lepe i loše životne trenutke.

Nedavno ste proslavili četrdeset peti rođendan, da li ste organizovali slavlje za svoje najbliže?
- U mojoj porodici se veoma vodi računa o rođendanima i uvek ih obeležavamo, tako da smo i ovog puta otišli na ručak gde smo obeležili taj dan. Od trojice svojih muškaraca sam dobila jednu predivnu lampu za novi stan, za koju su znali da mi se dopada, dok mi je drugarica Milena poklonila ikonu Svetog Nikole - naše krsne slave. Sinovi se uvek jako potrude oko mog rođendana, pa su mi tako i ovog puta čestitali tačno u ponoć, kada su mi predali čestitku koju su sami napravili.

Uskoro se selite u novi stan?
- Za dve nedelje bi trebalo da se uselimo, a povodom useljenja ću napraviti žurku.

Jeste li sami sređivali vaš dom ili ste imali pomoć arhitekte?
- Nisam imala pomoć arhitekte jer smatram da je najbolje da sama uredim svoj životni prostor. Pošto volim minimalizam u mom novom stanu će sve biti jednostavno, neću eksperimentisati sa bojama. Insistirala sam na tome da prostorije, a naročito dnevna soba budu svetle. Inače, volim da se bavim uređenjem enterijera i uživam u tome.

Da li su vaši sinovi, Boban i Bojan, učestvovali u uređenju svoje sobe?

- Zajedno smo išli u kupovinu nameštaja za njih i oni su izabrali sve što im se sviđa, a ja sam samo vodila računa da sve što kupimo bude funkcionalno.

Planirate li da idete na letovanje?
- Ovog leta prioritet mi je da uredim stan, a ako nakon useljenja budem mogla da odem na more onda ću to i učiniti. Volela bih da bar na sedam dana odvedem decu u Tursku i da se tamo lepo odmorimo, jer su još mali da bi mogli da idu na letovanje samostalno.

Jeste li imali pomoć vašeg dugogodišnjeg emotivnog partnera prilikom uređenja novog stana?

- Naravno, kao i u svemu u životu i u tome me je maksimalno podržao.

Da li vam je on davao sugestije kada ste birali nameštaj?
- Ja sam toliko subjektivna i jaka u svojim ubeđenima da njemu ne preostaje ništa drugo osim da sve prepusti meni. On, kao i moji sinovi, zna da neću pogrešiti i da će im biti gore ako ne ispoštuju ono što sam ja zamislila.

Razmišljate li o udaji i zajedničkom životu sa njim?
- Nisam razmišljala o udaji, a što se tiče zajedničkog života nas dvoje toliko vremena provodimo zajedno da se osećam kao i da živimo pod istim krovom.

Jeste li uvek u životu znali šta hoćete ili vas je iskustvo naučilo takvom stavu?

- Oduvek sam bila osoba koja zna šta hoće, a šta neće i ne odustajem od svojih ciljeva. Nisam od onih koji će sedeti i čekati da im Bog da nešto već uvek kažem „Bože želim“ a na tome i radim. Uvek sam sama zadavala zadatke i obaveze i stalno postoji nešto što želim i na čemu ozbiljno radim. Stan u kome sada živim sam želela da kupim poslednje dve godine i nailazila sam na mnoge prepreke, ali sam na kraju uspela u svojoj zamisli.

Vaspitavate li i sinove da budu istrajni i da stalno streme višim ciljevima?
- Osim što im pričam da moraju uvek moraju nešto da žele i da treba da budu uporni u ostvarivanju sopstvenih zamisli i na svom primeru im pokazujem isto. Oni  znaju kroz šta sve ja prolazim kako bi ostvarila neki svoj cilj, a kada se trudiš onda će ti i zvezde biti naklonjene.

Šta vam je najbitnije da njih dvojica ponesu iz kuće?
- Želim da ih naučim da uvek budu iskreni kako jedan prema drugom tako i prema meni. Smatram da istina uvek nađe svoj put i ispliva, tako da ljudi pre svega treba uvek da budu iskreni.

Boban i Bojan polako ulaze u adolescentni period, strahujete li da će se tada susresti sa mnogim stvarima koje neće biti prijatne?

- Mi imamo jako iskren odnos i u našoj kući ne postoje tabu teme. Mogu da me pitaju sve što ih interesuje i uvek će dobiti iskren odgovor. Nekada se desi da ne razumeju odgovor na neko pitanje, jer su još mali, ali uvek im kažem istinu. Upravo zbog toga smatram da ćemo i kroz tpubertetski period proći relativno mirno.

Poznato je da ste sami odgajili sinove, smatrate li da je to bila hrabra odluka?
- To je bila moja odluka, za koju sam u tom trenutku smatrala da je ispravna i sa kojom sam znala da se nosim. Možda je to hrabro za nekoga ko posmatra sa strane, ali u životu je sve pitanje hrabrosti ako se gleda na taj način.

Imaju li oni kontakt sa svojim ocem?
- Da, imaju veoma pristojnu komunikaciju.

A da li vaš partner utiče na njihovo vaspitanje?
- To je neizbežno, jer da nije tako ni ja ne bih mogla da imam kvalitetnu vezu sa svojim partnerom.

Imate li nove poslovne planove za jesen ili ćete nastaviti da radite u „Grand“ produkciji?
- Kao i do sada, nastaviću sa svojim angažmanom u „Grandu“, bez obzira na kojoj televiziji se bude prikazivao.

Poslednjih nekoliko dana dosta se pričalo najpre o prelasku „Grand“ produkcije na televiziju „Foks“, a kasnije i odustajanje od tog plana. Kakav je vaš stav prema tome?
- S obzirom na to da Grand produkcija još nije izašla sa zvaničnim stavom o dešavanjima prethodnih dana, ni ja još ne želim da dajem komentare. Kada oni budu izdali saopštenje i ja ću izneti svoj stav, a jedino što sada mogu da kažem je da ću biti tamo gde je i „Grand“ produkcija.

Važite za jednu od najlepše odevenih dama na našoj javnoj sceni, da li vam je bilo potrebno vreme da izgradite svoj stil odevanja?
- Obožavam garderobu i da se lepo oblačim, ali mi je trebalo vreme da izgradim sopstveni stil. U mladosti sam se naravno tražila i prolazila kroz razne faze, a što sam starija biram sve svedeniju garderobu i jako vodim računa o detaljima i kada biram odeću za posao, ali i privatno.

Koliko je po vama za ženu i njeno samopouzdanje bitno da lepo izgleda?
- Smatram da je izgled važana, ali na tome se mora raditi. Od Boga možemo da dobijemo lepe crte lica ili dobru građu, ali ako to ne negujemo svenemo poput biljke. Dakle, za dobar izgled potrebno je raditi na sebi kako spolja tako i iznutra.

Jeste li pristalica plastične huirurgije i da li biste se podvrgli botoks tretmanima?
- Smatram da svaka žena koja smatra da može da je usreći takva promena, to treba i da uradi. Uvek kada osetim potrebu da promenim nešto na sebi to ću i uraditi.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti