Dramatična ispovest Tine Ivanović o godinama koje je provela bez sina Danijela

Dramatična ispovest Tine Ivanović o godinama koje je provela bez sina Danijela

Autor: | 01/11/2010

0

Otkako je napustila imanje u Lisovićima, Tina Ivanović svakodnevno je uz svog oca, zbog kog je i donela odluku da ode sa „Farme“. Njegovo zdravstveno stanje poslednjih dana se poboljšalo, ali pevačica ne planira da se vrati među VIP „seljake“, jer svoju porodicu više ne želi izlaže stresu. Iako je pre nego što je odlučila da se prihvati velikog izazova imala mnogo toga u planu, između ostalog i da, posle četrnaest godina zajedničkog života sa Zvezdanom Anđićem, svoju vezu ozvaniči, sve je odložila dok joj otac ponovo ne stane na noge.
Sa Tinom i Zvezdanom, u njihovoj prostranoj kući u Malom mokrom Lugu, trenutno boravi i pevačicin sin Danijel. Svađa sa Vesnom Vukelić Vendi ponovo je na površinu izbacila priču da Tina svog jedinca nije videla deset godina. Iako je ta tema za nju bolna, svesna je da mora da bude jaka i ponovo se suoči sa raznim komentarima i da se seti perioda koji je pre pet godina, kada je ponovo uspostavila kontakt sa sinom, ostavila daleko iza sebe. U razgovoru za „Hello!“, Tina iskreno govori o teškom periodu koji je provela bez deteta, o roditeljima, odnosu sa nevenčanim suprugom i dešavanjima na „Farmi“.


Od koga ste saznali da vam je otac u teškom zdravstvenom stanju?
- Došla je devojka iz produkcije i rekla mi da moram da pođem sa njom kod psihologa, zbog sukoba koji sam imala sa Vendi. Rekla sam joj da mi pomoć stručnog lica nije potreban, ali je ona insistirala, uz obrazloženje da je to standardna procedura. Imala sam samo toliko vremena da obujem čizme i ogrnem jaknu, jer sam odmah morala da krenem sa njom. Odvezli su me u Barajevo, u Dom zdravlja, gde me je pregledala doktorka, posle čega mi je rečeno da treba da sačekam psihologa, koji dolazi iz Beograda. U tom momentu, na vratima se pojavio Zvezdan. Bila sam u šoku kada sam ga ugledala. Najpe sam pomislila da je došao da me vidi, ali kada sam shvatila da je to nemoguće, pomislila sam na najgore. Pitala sam ga da li se nešto desilo mami i tati, dao mi je negativan odgovor i rekao da ne brinem, već je došao po mene, jer smatra da je došlo vreme da odem sa imanja. Po izrazu njegovog lica videla sam da nešto nije u redu i insistrirala sam na tome da mi saopšti o čemu se radi. Tada mi je rekao da mom ocu nije dobro. To mi je bilo dovoljno da odustanem od svega, i napustim „Farmu“. Život moje porodice mi je preči od novca, i nisam ni pomislila da se vratim na imanje. Iste večeri sam otišla kod roditelja.

Kako je tata reagovao kada vas je video?

- Odmah mu je bilo bolje. Nismo mnogo pričali, jer je brzo zaspao. Inače, doživeo je šlog. Bio je dva dana u bolnici, posle čega je pušten na kućno lečenje. Mora stalno da leži i svakog dana prima injekcije.

Je li i ranije imao zdravstvenih problema ili su događaji na „Farmi“ uticali na to da se razboli?
- Moj tata je čvrst čovek, ali i veliki emotivac, tih i povučen. Tu sam na njega. Svađa koju sam imala sa Vendi ga je potresla, ali ne mogu da tvrdim da se zbog toga šlogirao. Verujem da se nervirao i zbog toga što smo često pominjali da nemamo brašna i dovoljno hrane.

Mnogi su prokomentarisali da je bolest vašeg oca bio samo izgovor da napustite imanje, jer porodica više nije mogla da vas gleda kako plačete.
- Svako može da vidi mog tatu i uveri se u kakvom je stanju. To su nebulozne priče, koje me vređaju. Zdravljem svojih najmilijih nikada se ne bih igrala. Produkcija je na uvid dobila sve potrebne analize, kako bi se uverili da je situacija zaista takva kakva jeste. Što se Vendi tiče, nikada zbog nje ne bih napustila „Farmu“, jer je se ne plašim. Da se ovo nije dogodilo, izgurala bih do kraja.

Koliko vas je pogodilo to što je Vendi pominjala vašeg sina Danijela?

- To me je najviše povredilo, jer niko nema prava da ulazi u tuđi život i dira mi porodicu. Šta god drugo da je rekla, ne bi me potreslo i sigurno da ne bih odreagovala na njene prozivke.

Od Danijelovog oca razveli ste se kada je vaš sin imao tri godine, posle čega ga niste videli deset godina, da li vas grize savest zbog toga?
- Samo ja znam koliko mi je u tom periodu bilo teško. Mnogo sam patila. Kada je trebalo da vidim svoje dete, bivši suprug i njegova porodica mi to nisu dozvolili. Nikada ga se nisam odrekla. Pa, koja majka ne bi volela da bude sa svojim detetom. Ne mogu vam nabrojati koliko puta sam kolima odlazila do kuće u kojoj je živeo i čekala ga. Jednom mi je pošlo za rukom da ga vidim, dok je vozio bicikl. Ne znam da li se seća toga, jer bio je baš mali, imao je četiri godine. Prišla sam mu i rekla da sam ja njegova mama i dala mu novac. Primetila sam da je bio zbunjen i sve vreme je gledao ka kapiji kuće u kojoj je živeo. Dve godine nakon razvoda otišla sam da radim u Nemačku i redovno sam slala alimentaciju. Tako je bilo sve do 2005. godine, kada smo se konačno sreli.

Kako ste uspeli da uspostavite kontakt sa sinom?
- Zvezdan mi je mnogo pomogao. Danima smo razgovarali o tome kako bi mogli da dođemo do Danijela. Preko nekih ljudi uspeo je da nađe njegov broj telefona, pozvao ga je i pitao ga da li želi da se vidi sa mamom. Rekao je da mu je to velika želja. Tada smo bili  u Budvi, i Danijel nam se za nekoliko dana pridružio. Ne mogu vam opisati koliko sam bila srećna što posle toliko vremena mogu da zagrlim i poljubim svoje dete, i neko vreme provedem sa njim. Od tada je sve kako treba, redovno se viđamo, dolazi kod nas u Beograd. Ponosna sam majka, jer mi je sin dobar i vredan dečko.

Da li vam je nekada zamerio što niste bili uz njega tokom njegovog odrastanja?

- Nikada mi nije prebacio, jer dobro zna kako se sve izdešavalo i zbog čega smo bili razdvojeni.

Zbog čega i dalje ne živi sa vama?
- Ne želim ništa da mu namećem, biće onako kako on želi. Za sada, nismo pričali o njegovom preseljenju. Danijel živi u Svilajncu sa svojim ocem i radi kod dede na radio-stanici. Talentovan je za kompjutere i marketing.

Kako se slaže sa vašim nevenčanim suprugom Zvezdanom?
- Njih dvojica su pravi drugari. U odličnim su odnosima, zbog čega mi je posebno drago. Kada je Danijel u Beogradu, stalno su zajedno, a kada je u Svilajncu konstantno se dopisuju putem „Fejsbuka“.

Dok ste bili na „Farmi“ pojavila se priča da ste trudni, što su mnogi prokomentarisali da je to još jedan marketinški trik na osnovu kog ste želeli sebi da osigurate glasače?

- Tako nešto nikada ne bih izmislila. Mislila sam da sam u drugom stanju. Radila sam test dok sam boravila u Lisovićima i bio je negativan, mada još uvek osećam neke simptome, pa ću ponoviti analize. Moguće je da se moj organizam na „Farmi“ poremetio, jer su drugačiji uslovi za život. Zvezdan i ja zaista želimo da imamo bebu.

Zajedno ste već četrnaest godina, zašto  do sada niste dobili prinovu?
- Više sam se bavila muzikom, nego potomstvom. Karijera je jedini razlog što još nemamo bebu, ali se nadam da će nam se uskoro ostvariti ta želja. Malo više ćemo se posvetiti tome.

Jedna od opcija je i vantelesna oplodnja?
- Ukoliko ne budem prirodnim putem ostala trudna, sigurno ćemo se podvrgnuti tretmanu veštačke oplodnje. Spremna sam na sve, samo da imam dete sa Zvezdanom. Naša porodica će tako biti kompletna. Imam podršku sina, koji je izrazio želju da mu rodim brata.

Zvezdan je imao nameru da vas zaprosi na „Farmi“, zašto do toga nije došlo?

- Produkcija mu to nije dozvolila, jer po pravilima licence, to nije neizvodljivo. Kako mi je ispričao, mnogo toga je imao u planu. Želeo je da doveze bele limuzine, trubače, čak i matičara, i da se tamo venčamo. Kada su mu rekli da to ne može da se uradi, sve to je želeo da organizuje u studiju u Šimanovcima, na dan kada bih napustila imanje. Moj iznenadni izlazak mu je poremetio planove. Jedno je sigurno, svadbe će biti, velika mi je želja da obučem venčanicu, pošto je nisam nosila kada sam se prvi put udavala.

Da li već znate kakva će biti?
- Naravno. Biće kao iz bajke, čipkana, starinska. Napravićemo veliku svadbu, pošto imamo mnogo prijatelja i brojnu familiju. Ne mogu sada da kažem kada će se desiti, jer u ovom trenutku je najbitnije da mi se otac oporavi.

Na „Farmi“ ste jednom prilikom izjavili da ste se zbog svega što ste doživeli od sedamnaeste do dvadesete godine povukli u sebe i ne dozvoljavate ljudima da vam priđu. Na šta ste mislili?
-To je taj period koji sam provela u prethodnom braku. Svašta sam tada doživela, ali o tim stvarima ne želim da pričam. Bili su to dani moje mladosti koju nisam proživela onako kako treba.

Strahujete li od supruga kao što se priča?

- Ne plašim se Zvezdana, on je divan partner. Moja reč se poštuje i imam potpunu slobodu da odlučujem o svemu. Jedino, kada je karijera u pitanju, njemu sam prepustila da vodi sve te poslove.

Da li ćete se vratiti na „Farmu“?
- Ne, neću se vraćati. Zadovoljna sam onim kako sam se prikazala gledaocima. Nije mi bilo teško, jer sam imala odličnu ekipu. Svi ljudi, osim jedne osobe, bili su prema meni dobri, kao i ja prema njima. Znala sam gde ulazim, ali nisam ni pomišljala da će biti baš toliko teško. Trebalo mi je vremena da se na sve naviknem, prvu noć uopšte nisam spavala, a već posle dva-tri dana sve je bilo u najboljem redu.

Mnoge gledaoce ste iznenadili vrednoćom, da li i kod kuće obavljate sve te poslove?
- Naravno. Mene je mama svemu naučila. Nikada me nije terala da kuvam, ali me je to interesovalo. Svaka žena treba da bude dobra domaćica.

Zbog čega ste često plakali?
- Emotivna sam, i mrzim tu svoju osobinu. Rasplače me svaka sitnica, pa je tako bilo i na „Farmi“. Volela bih da ojačam.

Jesu li vas uslovi u kojima ste živeli mesec dana vratili u detinstvo koje je bilo siromašno?
- Ne stidim se toga da potičem iz porodice koja nije imala novca. Živ se čovek na sve navikne. Tata je izdržavao mamu, sestru i mene. Mnogo je radio, često išao na terene, samo da bi nam obezbedio ono najosnovnije. Podizao je kredite da bi meni i sestri mogao da kupi knjige i sveske za školu, kapute, cipele. Moje detinjstvo, uprkos svemu tome, bilo je lepo. A zbog žrtve koju su moji roditelji podneli, napravila sam im kuću, u mom komšiluku, u kojoj sada žive.  Zaslužili su to. Red je da i oni malo uživaju.

OSTVARIO MU SE SAN

- Nikada mami nisam zamerio što nije bila uz mene deset godina. Znam šta se desilo i u potpunosti je razumem. U detinjstvu mi je bilo teško, naročito dok sam gledao drugare kako uživaju sa svojim roditeljima, a ja sam bio sam. Sa mamom nisam imao kontakt, tata je živeo u svom stanu, dok sam ja bio sa babom i dedom koji su me odgajili. Najveća želja koju sam imao bila je da uspostavim kontakt sa majkom. Kada se to desilo, bio sam presrećan i uzbuđen.

Da li ste zadovoljni maminim učešćem na „Farmi“?
- Prezadovoljan sam. Navijao sam za nju, kao i svi moji drugovi. Tamo je bila najbolja i najlepša. Glasao sam za nju i bilo mi je krivo što je izašla, ali deda je na prvom mestu. Žao mi je što mu se sve to desilo.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin