Dragana Džajić: Naše žene su najlepše na svetu

Dragana Džajić: Naše žene su najlepše na svetu

Autor: | 29/11/2016

0

Brižan odnos prema izgledu manekenka i dizajnerka Dragana Džajić imala je još od detinjstva, kada se najradije igrala preparatima iz maminog nesesera. Upravo joj je lep i negovan izgled omogućio da se uspešno bavi manekenstvom, a dok je od mame naučila sve trikove koji se tiču nege, otac joj je usadio potrebu da se bavi sportom i da uvek bude aktivna. Kćerka proslavljenog fudbalera Dragana Džajića u porodici je stekla navike koje se tiču zdrave ishrane, te izbegava testenine, ne pije gazirana pića, a njen najveći porok je čokolada. Atraktivna dvadesetpetogodišnjakinja, koja je nedavno sa starijom sestrom Sanjom počela da se bavi dizajnom odeće, već nekoliko godina živi u Monaku, gde je takođe naučila važne lekcije o nezi.

Koji su vaši jutarnji, a koji večernji rutuali kada je reč o nezi?

- Imam veoma osetljivu kožu i godinama idem kod dermatologa koji za mene pravi kreme. Ujutru i uveče obavezno umivam lice sapunom, zatim sledi nanošenje losiona, a potom i dnevne ili noćne kreme u zavisnosti od doba dana.

Koristite li isključivo preparate koje vam pravi dermatolog?

- Uglavnom koristim kreme mog dermatologa, ali kada mi ponestanu, a nisam u mogućnosti da odmah nabavim nove, biram kreme koje su bez parabena i koje hidriraju kožu.

Koje ste lekcije naučili od majke?

- Moja majka ima zaista odličnu kožu. Veoma vodi računa o svom licu i telu, tako da sam mnogo toga naučila od nje. Najbitnije je da se lepo skine šminka i očisti lice. Tako se ne šire pore i koža može da diše.

Jeste li odmalena bili prava devojčica i voleli da se negujete ili ste s vremenom naučili da vodite računa o sebi?

- Odmalena sam bila prava devojčica. Uvek sam volela da mažem kreme na lice i da isprobavam mamine karmine. S vremenom sam samo naučila koja krema mi odgovara i kako da pravilno stavim karmin.

Koliko vam je vremena potrebo da se spremite za važan izlazak?

- Već sam navikla da se spremam tako da pripreme za izlazak ne traju dugo. Tuširanje mi oduzima najviše vremena, jer uvek isprobavam nove kupke i tuširam se dok ne nestane vruća voda. Kada je reč o šminkanju, to kod mene ide jako brzo.

Umete li sami da se dobro našminkate?

- Na licu umem da sakrijem nedostatke, tome su me naučili šminkeri sa kojima sam sarađivala. Znam šta treba da istaknem, a šta da sakrijem.

Spadate li u devojke koje nikada ne izlaze iz kuće bez mejkapa?

- Naprotiv. Uglavnom sam bez šminke preko dana. Šminka dosta smeta mom licu jer je osetljivo, pa se trudim da što manje budem našminkana.

Idete li redovno na kozmetičke tretmane?

- Redovno idem na tretmane čišćenja lica i na hidriranje. Primetila sam da mom licu mnogo prijaju voćne kiseline, tako da je to tretman koji najviše volim. Jeste da nekoliko minuta pecka, ali je lice posle toga potpuno čisto.

Jeste li u pubertetu imali probleme sa kožom lica?

- Tokom puberteta, pa i kasnije, imala sam probleme sa kožom. Bila sam uporna u tome da sredim lice i našla sam odgovarajuću kozmetiku i tretmane.

Kako se rekreirate i koliko vam je važno da imate vitku liniju?

- Trudim se da budem što aktivnija. Dugo sam u nekoj vrsti treninga, bilo da je to balet, trčanje ili teretana. Otac me je učio da je bitno biti aktivan i moje telo je naviknuto na trening. Po prirodi sam vitka pa nemam problem sa gojaznošću. Sigurno je ta aktivnost dosta zaslužna za moj izgled, ali moram da kažem da tu ima dosta i genetike.

Kako se hranite?

- Uglavnom se hranim zdravo. Sve volim da jedem. Ne volim mnogo testenine i gazirana pića, a alkohol ne pijem. To su neke zdrave navike, međutim, čokoladi nikad ne mogu da odolim.

Koji vam je omiljeni parfem?

- Volim jake parfeme i one koji mirišu na čisto. U poslednje vreme koristim "Dolce Gabbana 18 La Lune", a dopada mi se i "Tom Ford Neroli Portofino".

Kako se neguju žene u Monte Karlu i jeste li naučili neke trikove od njih?

- Žene u Monte Karlu veoma su negovane, jer je tamo standard drugačiji od našeg i sebi mogu da priušte skupe kreme. Međutim, naše žene su najlepše na svetu. Imala sam prilike da vidim i upoznam mnoge svetske lepotice u Monaku i tada sam shvatila koliko su zapravo naše žene lepe i zgodne. Ono što mi se kod njih više sviđa je što se trude da izgledaju prefinjeno.

Volite li da čitate časopise koji se bave negom i lepotom?

- Volim da čitam časopise sa tom tematikom, jer kao svaka žena uvek želim da naučim nešto novo.

Šta radite kada vam pred važan događaj izađe bubuljica?

- Bubuljica i nije toliko strašna, ona može da se očisti i sakrije. Ali, kada vam izađe alergija, tu već nastaje problem. Jednom mi se desilo da na dan revije dobijem alergiju na licu, pa sam morala da mažem "kortizol" sve do trenutka izlaska na pistu.

Koji se kozmetički preparati uvek nalaze u vašoj torbi?

- Uvek imam parfem i karmin.

Volite li da kupujete kozmetiku na aerodromu?

- Mnogo volim fri-šopove i tamo uvek nešto kupim, ali to su uglavnom pokloni za najbliže. Uvek sam više volela da kupujem za drage ljude nego za sebe.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!/Mirko Tabašević