Sprečite opadanje kose uz pomoć ovih vegeterijanskih namirnica

Sprečite opadanje kose uz pomoć ovih vegeterijanskih namirnica

Autor: | 27/01/2015

0

Lepa i negovana kosa je adut svake žene. Ukoliko ste zdravi, i vaša kosa će biti zdrava, no, ako vam nedostaju neki elemenati u ishrani, može doći do lomljenja i opadanja kose.

Postoje razne vegetarijanske namirnice koje vam mogu pomoći u nezi kose. Na primer, zeleno povrće je zdravo za kosu jer joj pruža vitamin C. Soja i sir kosi daju dovoljnu količinu proteina. Uostalom, kosa je takođe sastavljena od proteina.

Vegeterijanske namirnice kojima možete sprečiti opadanje kose:

1. Soja

Kosa se sastoji od proteina keratina, a proteini su vrlo važni za zdravlje kose, posebno one tanke i oštećene. Soja se sastoji od proteina, prema tome, uključite ovu namirnicu u vašu svakodnevnu ishranu.

2. Badem

Ovaj jezgrasti plod bogat je vitaminom E, koji vam je potreban za brži rast kose. Bademi su takođe bogati kalcijumom, koji je bitan za zdravlje korena kose. Osim toga, omega-3 masne kiseline koje sadrži badem čine kožu glatkom i svilenkastom.

3. Smeđi pirinač

Ova vrsta riže bogata je složenim ugljenim hidratima, što znači da sadrži i puno vlakana. Takođe je bogata i vitaminima B kompleksa koji su bitni za dobro zdravlje kose.

4. Zeleno lisnato povrće

Lisnato povrće poput spanaća i zelja ima znatnu količinu gvožđa, koje jača kosu. Oni su takođe bogati vitaminima A i C, koji pomažu u absorpciji gvožđa u telu.

5. Citrusno voće

Sigurno znate da citrusi obiluju vitaminom C. Time ove namirnice pomažu u proizvodnji kolagena, a kolagen omogućava brži rast kose.

6. Švapski sir

Švapski sir sadrži bitne proteine koji pomažu u oporavku oštećene kose. Osim toga, bogat je i kalcijumom.

8. Grašak

Ove namirnica odlična je za kontrolu peruti, jer sadrži puno cinka, koji deluje kao lek protiv peruti.

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin