Antonio Banderas u suzama primio nagradu "Goya"

Antonio Banderas u suzama primio nagradu "Goya"

Autor: | 10/02/2015

0

Kriminalistički film "La Isla Minima" reditelja Alberta Rodrigeza osvojio je deset nagrada "Goya", uključujući i one za najbolji film, glumca, reditelja i scenario, na ovogodišnjoj dodeli priznanja Španske filmske akademije.
Radnja filma "La Isla Minima" odvija se na jugu Španije osamdesetih godina prošlog veka gde se događa niz brutalnih ubistava u kojima su žrtve mlade devojke. Na slučaju rade dvojica detektiva u svađi, različitih ideologija, kojima je zajednička želja da ubica bude priveden pravdi. Taj film je prošle godine u španskim bioskopima pogledalo oko milion gledalaca.
Za najboljeg glumca u glavnoj ulozi proglašen je protagonista ovog ostvarenja Havijer Gutjeres, dok je najbolja glumica Barbara Leni koja u filmu "Magical girl" glumi bolešljivu devojčicu koja mašta o haljini iz stripa "Čarobna devojka".
Posebnu počasnu nagradu dobio je Antonio Banderas koji je govor završio u suzama.
- Danas počinje drugo poluvreme utakmice mog života - rekao je slavni glumac koji je sa 55 godina najmlađi dobitnik nagrade za životno delo.
Nagrada "Goya" najznačajnija je španska nacionalna filmska nagrada koju od 1987. dodeljuje Akademija filmske umetnosti i nauke.

Autor: Life Content

Foto: Tanjug / AP

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti