Vajola Dejvis: Odrasla sam u bedi i siromaštvu

Vajola Dejvis: Odrasla sam u bedi i siromaštvu

Autor: | 13/03/2015

0


Glumica Vajola Dejvis koja je već dva puta nominovana za prestižnu filmsku nagradu Oskar u intervjuu za časopis "Glamour" podelila je zastrašujuću i tužnu životnu priču.
- Nismo imali hrane. Uvek sam bila gladna i postiđena - otkrila je četrdesetdevetogodišnja filmska zvezda. Ona je rođena na imanju svoje bake u Južnoj Karolini, da bi se kasnije s roditeljima i petoro braće i sestara preselila na Rod Ajlend gde su živeli u zgradama koje su bie predviđene za rušenje.
- Ulica nam je bila puna pacova. Sestre i ja bismo se stisnule i prekrile ćebetom u "krevetu na sprat" kako bi se zaštitile od mogućih ugriza - prisetila se Vajola i dodala da namirnice koje su njeni roditelji kupovali početkom meseca od svojih skromnih plata nisu bile dovoljne za mnogočlanu porodicu.
- Bilo je to kao, ako ne pojedeš sad, bićeš gladan sledećih ko zna koliko.
Ipak, kada joj je bilo osam godina dobila je stipendiju za školu glume, a uskoro su počele da stižu ponude za manje uloge.
Uspešna glumica sada se bavi humanitarnim radom.
- Amerika je najbogatija zemlja na svetu. Nema razloga da deca idu u školu gladna. Niko ne sme da gladuje - zaključila je ona.

Autor: Life Content
Foto: JLP

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Vajola Dejvis