Ideje za dekorisanje uskršnjih jaja

Ideje za dekorisanje uskršnjih jaja

Autor: | 04/04/2015

0

Kao što svi znamo, za vreme Uskrsa, jako je bitno kako ukrašavamo jaja, jer ćemo ih kasnije izložiti u korpici na trpezarijskom stolu ili ćemo ih pokloniti. Naše bake su nas naučile kako da ih ukrasimo koristeći lišće i čarape, a danas imamo već mnoštvo načina. Neke ideje ne uključuju ni bojenje, već jednostavno umotavanje ili crtanje.

Danas vam predstavljamo neke od ideja kako bismo podstakli vašu kreativnost.

UKRASITE IH VODENIM BOJAMA

Jeftine vodene boje pružaju niz šarenih načina za poboljšanje vaše uskršnje korpe. Za čudesna jaja koja imaju kružiće svuda po sebi, koristite okruglu četkicu ili gumicu na olovci. Da biste napravili više tonova boje dodajte vodu na originalnu boju i istačkajte jaje kako želite.

OBMOTAJTE IH VRPCOM

Zavežite vrpcu čvrsto oko jaja, a zatim ih stavite u vodu sa bojom da prokuvaju. Ostavite ih da se ohlade pre skidanja vrpce kako biste otkrili linije. Da biste napravili pruge u svetlijoj nijansi od željene boje, prvo ofarbajte jaja, zatim ih obmotajte i ponovo ih stavite u vodu da se ofarbaju.

CVRKUTAVA JAJA

Ova slatka i kreativna jaja su iznenađujuće laka za napraviti. Obojite jaja u jarko žutu boju i pustite da se osuše, a zatim zalepite pero na vrh. Isecite kljun od narandžastog papira i zalepite ga na jaje. Koristite marker kako biste nacrtali oči, a pernatog prijatelja postavite u ljuske ispucalih jajeta.

METALIK JAJA

Mi volimo da vidimo kako zlato i srebro daju taj sofisticirani dodir i onim najjednostavnijim dekoracijama. Da biste napravili ovakvo uskršnje jaje, koristite zlatne i srebrne markere. Pustite mašti na volju i nacrtajte šta god želite.

JAJA U TEKSTURI

Umotajte jaje u tkaninu sa teksturom pre bojenja – koristite čipku, gazu, til ili slično. Umotajte komad odabrane teksture oko jajeta i zavežite gumicom. Jaja stavite u vodu sa bojom, potom ih ostavite da se osuše, bilo bi najbolje da se skroz ohlade. Za najbolje rezultate koristite uvek novi komad gaze, dok ostale tkanine mogu i više puta.

OBOJITE JAJA KRAVATOM

Ako imate u kući stare šarene ili karirane kravate, to će biti savršen način da obojite jaja. Obmotajte ih u kravatu, zavežite gumicom. U vodu za kuvanje dodajte sirće i so, i vaša jaja će dobiti teksturu tkanine.

ŠLJOKICE NA JAJIMA

Evo jedne fantastične ideje za one koji vole da sjaje. Vrlo je lako i jednostavno. Prokuvajte jaja prvo i ostavite ih da se ohlade. Nakon toga pomešajte šljokice sa lepkom za papir. Danas šljokice možete naći u bilo kojoj kineskoj prodavnici u svim bojama. Nakon što se napravili smesu nanosite polako na jaje sa četkicom za bojenje. Lepak će se osušiti, ostavljajući samo šljokice na jajetu.

GRADIENTNA JAJA

Pripremite činiju i sipajte boju i vodu unutra, ali ne punu, dovoljno je da 1/4 jajeta bude u vodi. Ostavite ih par minuta u boji, a zatim dodajte još malo vode. Uradite isto sve dok jaje nije potpuno prekriveno vodom. Rezultat je fenomenalan, vaše jaje je obojeno u više tonova.

ČIPKASTA JAJA

Kuvano jaje umotajte u čipku čvrsto, kraj zavrnite, a potom i zavežite gumicom. Ubacite jaja u vodu sa bojom. Pošto klasična boja iz prodavnice neće raditi, da biste dobili ovakav izgled potrebno je da u proključalu vodu stavite dve kašike sirćeta i boju za hranu po vašem izboru. Ostavite jaje da sedi u boji 5 minuta, a zatim isecite zavezani kraj i dobićete jaje ukrašeno teksturom čipke.

Učinite ovaj Uskrs lepšim sa ovim dekoracijama. Neka vas one inspirišu i probude vašu kreativnost.

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: jaja

Najnovije vesti