Obeležen vek postojanja čuvene Coca-Cola flašice

Obeležen vek postojanja čuvene Coca-Cola flašice

Autor: | 26/06/2015

0


Čuvenoj ikoni pop kulture nisu odoleli ni Elvis Prisli i Merilin Monro, a ni domaće poznate ličnosti koje su otkrile detalje o svom prvom "poljupcu" sa najčuvenijom flašicom na planeti.
Coca-Cola sistem proslavio je velikom žurkom u Srbiji 100 godina postojanja čuvene Coca-Cola flašice. Među brojnim poznatim ličnostima iz sveta umetnosti, biznisa i u društvu brojnih partnera brenda Coca-Cola obeležen je jubilej flašice čiji se jedinstveni oblik nije promenio već 100 godina i koja je tokom veka svog postojanja postala istinska ikona pop kulture.


Zahvaljujući svojim prepoznatljivim oblinama i originalnom obliku, staklena Coca-Cola flašica postala je globalna ikona koja tokom celog veka svog postojanja inspiriše umetnike u oblasti filma, dizajna i lepih umetnosti. Od Salvadora Dalija preko Endija Vorhola brojni stvaraoci ovekovečili su na svoj način Coca-Cola bocu koja je tako prerasla svoju funkcionalnu i komercijalnu ulogu. Upravo zato što svojim oblikom i duhom nostalgije koji nosi nastavlja da inspiriše umetnike širom sveta, Coca-Cola sistem odlučio je da kroz više kulturnih događaja proslavi jubilej.


Na velikoj rođendanskoj žurki gostima se ukazala prilika da se kroz film o nastanku i razvoju Coca-Cola flašice vrate u decenije prošlog veka i podsete se inspirativne uloge koju je ovaj napitak imao kroz istoriju. U filmu, s osvrtom na aktuelnu kampanju "Poljubi radost", brojne poznate ličnosti domaće medijske scene podelile su sa gostima svoja sećanja o prvom "poljupcu" sa Coca-Cola flašicom, među kojima i TV voditelj Dragan Ilić, glumica Marija Kilibarda, pevačice Ana Štajdohar i Sara Jovanović. Za dobru zabavu tokom žurke pobrinuli su se poznate muzičke zvezde Željko Joksimović i Aleksandra Radović.


- Od 1915. do danas milijarde ljudi "poljubile" su staklenu flašicu, a rashlađena Coca-Cola neodoljiva je za velike zvezde, državnike i naučnike, baš kao i za potrošače širom planete. U Srbiji smo prisutni od 1968. godine kada je Coca – Cola bila simbol modernog i od tada je neodvojivi deo domaće pop kulture. Već gotovo pola veka donosimo radost u Srbiji u kojoj smo prepoznati kao partner zajednice i lideri u svim segmentima našeg biznisa - izjavila je Marija Anargiru - Nikolić ispred Coca-Cola sistema u Srbiji.

Kompanija Coca-Cola je na globalnom nivou otpočela obeležavanje stogodišnjice staklene flašice u martu 2015. otvaranjem izložbe u Muzeju visoke umetnosti u Atlanti, gde su prikazani radovi svetskih umetnika inspirisani upravo oblikom čuvene flašice, a proslava je zatim nastavljena brojnim drugim aktivnostima širom sveta.

Autor: Hellomagazin.rs
Foto: Promo

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti