Željko Joksimović promovisao novi CD i dva nova spota za pesme "Isto je" i "Dama" (video)

Željko Joksimović promovisao novi CD i dva nova spota za pesme "Isto je" i "Dama" (video)

Autor: | 23/10/2015

0

Željko Joksimović promovisao je sinoć u hotelu "Courtyard by Marriott" u Beogradu spotove za pesme "Isto je" i "Dama". Oba videa potpisao je reditelj Aleksandar Kujučev. Reč je o studijskim spotovima, u kojima je bila želja i nastojanje da se "oživi" omot albuma. Samim tim, ujedno je predstavljen i novi Željkov CD, čiji je izdavač "Minacord", dok je "City Records" kodistributer.

Album je, na kom je 11 novih pesama i 3 bonus numere, pre nekoliko meseci bio dostupan isključivo putem mobilne aplikacije "mts Željko Joksimović", dok sada svi ljubitelji muzike Joksimovića od danas mogu da nabave i njegov CD, i to na svim prodajnim mestima "City recordsa", benzinskim stanicama NIS, u "Roda" marketima, "Idei" i objektima "Moj kiosk".

- Hvala svim saradnicima, prijateljima, predstavnicima medija koji su došli na naše zajedničko druženje. Možda neko ne zna, ali ovaj album sam radio gotovo šest godina i sada je i njegova promocija drugačija, studioznija, kompleksnija jer ne samo da je pauza učinila svoje, nego smo želeli da srpsko tržište ima premijeru i eksluzivnost, a naravno i da CD bude izdat u svim zemljama bivše Jugoslavije što nije bio nimalo lak zadatak. Drago mi je što su sa mnom moje kolege sa kojima dugi niz godina saradjujem. Ove pesme su za mene zaista umetnička dela, svaka ima svoju priču kako su nastale i posebno mi je drago što su one već našle put do publike. Imao sam divne koncerte u regionu proteklih nedelja i uverio sam se da ih publika već zna i voli, da fenomenalno na njih reaguje. To je za mene veliki uspeh i zadovoljstvo. Sada radimo dalje, promocije i koncerti su zakazani, biće dinamično u narednom periodu i ja sam zbog toga jako srećan i nestrpljiv da sve svoje emocije podelim sa publikom - rekao je Željko Joksimović.

O pesmama sa novog albuma za koje je uradio spotove, Željko kaže:

- Pesmu "Isto je" bih voleo da pevam na grčkom, to sam prvo rekao kada sam je napisao. Ima grčku dušu. Ja idem tamo često, imamo puno prijatelja, kolega, govorim grčki, imam često koncerte i ova pesma je omaž ljubavi prema toj zemlji. Voleo bih da je zaista i otprevam na grčkom ili ću je dati nekom kolegi da je peva. Marina Tucaković je napravila bravurozan tekst. Gledao sam ga i učinilo mi se da ne mogu da ga otpevam jer melodijski neće biti dobro. Onda sam neke reči drugačije akcentovao, neke note promenio i nastala je pesma od koje se ježim svaki put kad je čujem. Hteo sam da bude A1, da iznenadim baladom na početku i na kraju sam shvatio da će ona živeti gde god da bude na albumu.

- Pesmu "Dama" je napisala Leontina. Njen demo na klaviru je zvučao lepo i jednostavno. Ali ja sam želeo da ona ima neku dimenziju kad je slušaš. Da ti slike prolaze pred očima dok traje. Neka vrsta rediteljskog zadatka. Imaš slike predgrađa, noći kada je jedna žena došla svojoj bivšoj ljubavi na vrata. Stoji i ćuti. I sve što joj je on govorio da je tako - ona je sad shvatila. I tu naravno kreće muška dominacija. "Lepo sam ti govorio". U muzičkom smislu to je izrežirano da slušalac ima istu percepciju kao ja dok sam je stvarao. Možda sam je i više solio nego što treba. Reditelj kada radi ostavi nešto što se ne crta. Ja sam želeo da utisak bude takav da ti ne znaš da li je to njegov unutrašnji monolog. Možda on ništa nije rekao. A možda je sve izbacio iz sebe i plakao. Neka tu sliku svako sam za sebe skroji.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo

Pročitajte još

Najnovije vesti