Aleksa Jelić: Nikad više na izboru za "Evrosong"

Aleksa Jelić: Nikad više na izboru za "Evrosong"

Autor: | 28/10/2015

0


Pop pevač Aleksa Jelić predstavio je u "Takvudu" spot za novi singl "Još uvek lutam", autora Bobana Jankovića. Video-klip je snimljen u Deliblatskoj peščari, a osim čarobnih pejzaža, spot je ulepšala i mlada glumica Anja Alač, koja igra Jelićevu partnerku.

- Ovo je divna balada, puna emocija, ali vas ne tera da padnete na kolena i plačete, već da budete zaljubljeni i da pronađete sopstvenu sreću i unutrašnji mir - rekao je za "Novosti" Aleksa Jelić.

- Sa saradnicima sam prešao stotine kilometara, ne bi li pronašao idealnu lokaciju za spot. Obišli smo celu Deliblatsku peščaru i ostali nemi pred lepotama naše zemlje. Neko je rekao da ova pesma ne zvuči komercijalno, već kao evergrin, a ja bih voleo da postane večna. Najviše sam uživao dok sam snimao scene u vodi sa Anjom, a jedna od glavnih zvezda ovog spota je i moj pas Roko.

Kada se očekuje izlazak novog albuma?
- Nove pesme su u pripremi, a objavljiviću ga u martu. Pre nekoliko meseci kontaktirao me je Đorđe Nejković i rekao da ima pesme koje želi da baš ja snimim. Pomislio sam da je čovek ili lud ili genije. Ispostavilo se, ipak, da je ovo drugo. Pesme su fantastične, u retromodernom stilu. Zvuče kao Oliver Mandić u najboljim danima. Voleo bih da iduće jeseni održim koncert u Beogradu.

Hoćemo li vas ponovo gledati u nekom TV šouu?
- Voleo bih da to radim, ali je pitanje da li će se desiti. Posle emisija "Tvoje lice zvuči poznato" i "Ples sa zvezdama" moje želje su mnogo veće. Ukoliko bi do toga došlo, to bi morao da bude šou u kome bi muzika i ples bili najviše zastupljeni.

Da li biste ponovo učestvovali na izboru za "Evrosong"?

- Nikad više! Bio sam šokiran zbog načina na koji sam zloupotrebljen na izboru za srpskog predstavnika za "Evrosong". Dobio sam kompoziciju koja je javno emitovana još 2008. Takva pesma nikako nije smela da pobedi na domaćem izboru, niti sam ja smeo da predstavljam Srbiju na tom takmičenju. Ali, idemo dalje, nikad ne gledam u prošlost, već isključivo u budućnost.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin
Tagovi: Aleksa Jelić

Najnovije vesti