Sergej Trifunović osniva teatar: U jednoj zemlji ili gradu ne može biti previše kulture

Sergej Trifunović osniva teatar: U jednoj zemlji ili gradu ne može biti previše kulture

Autor: | 29/12/2015

0

Poznati srpski glumac Sergej Trifunović planira da otvori svoje pozorište u Beogradu. Reč je o ozbiljno pripremljenom projektu, koji je već predstavljen gradskim vlastima, gde je naišao na podršku.

- Tačno je da otvaram pozorište - potvrdio je Trifunović za "Večernje novosti".

- Naš plan smo izneli ljudima iz Skupštine grada, kojima se ta ideja dopala. Bili su veoma predusretljivi i ja sam im zahvalan na podršci.

Trifunović kaže da je naišao na razumevanje za stav da u jednoj zemlji ili jednom gradu ne može biti previše kulture.

- Svima sa kojima sam do sada razgovarao dopala se ideja. Potrebno nam je još kulture. Poređenja radi, Budimpešta je devedesete godine imala 92 pozorišta, a Beograd osam. Situacija je danas slična - kaže glumac.

Na pitanje da li je sam u projektu ili ima saradnike, Trifunović odgovara:

- Nisam sam, naravno, ali još je rano da govorim o drugim imenima.

Vođenje pozorišne kuće zahteva i vrhunske menadžerske sposobnosti. Glumačke ingerencije višestruko nagrađivanog Trifunovića nisu sporne i biće veliki plus kada je reč o umetničkom rukovođenju teatrom. Da li Trifunović strahuje od onih "drugih ingerencija"?

- Ozbiljno se bavimo svim aspektima. Najvažnije je da okupite dobar tim oko sebe, a ja verujem da ću imati najbolje ljude na odgovarajućim pozicijama.

Trifunović kaže da će se i u novom pozorištu držati svoje profesije.

- Ne razumem se u finansije, ali se razumem u glumu i radiću to što najbolje znam. Ostale stvari prepustiću stručnjacima - zaključuje glumac.

U Beogradu već godinama postoji nekoliko scena koje nisu na državnom budžetu . Uz najdugovečniji KPGT, svoju publiku ima i Slavija teatar Batrića Žarkovića, koji je ovih dana obeležio dve decenije postojanja. Na spisku "privatnika" nalaze se i pozorište "Moderna garaža" Bratislava Petkovića i Pan teatar Olivere Vitorović.

Komentari (0)

Loading
, Foto:hello hellomagazin

Najnovije vesti