Žizel Bundšen: Od top-modela do top-mame

Žizel Bundšen: Od top-modela do top-mame

Autor: | 23/01/2014

0

Kada je, sa nepunih šesnaest godina i koferom punim snova, Žizel Bundšen stigla u Njujork, verovala je da joj je ceo svet pod nogama i da je ništa neće omesti u nameri da postane supermodel. Međutim, uvek se na tom putu nađe neka sitnica da pomrsi račune ne bi li nas naterala da odustanemo. U slučaju atraktivne Brazilke, taj problem zvao se - engleski jezik. Gostujući prošle nedelje kod popularnog voditelja Džimija Kimela, Žizel je priznala da se zbog te barijere umalo nije vratila u Rio de Žaneiro, praznih kofera i srušenih snova.
- Govorila sam samo maternji, portugalski jezik, a nešto malo razumela sam i španski. Bila sam razočarana što nisam znala ni reč engleskog. Nije postojala mogućnost da komuniciram sa bilo kim, samim tim ni da pronađem posao. Ali, nisam odmah upisala časove jezika. Život su mi spasile kasete Maraje Keri i benda "Boyz II Men" - otkrila je Žizel svoju slatku malu tajnu. Dodala je da su joj pomenuti muzičari bili sjajni učitelji, zbog čega želi da im od srca zahvali kada ih jednog dana upozna.
Američka publika svašta je od nje saznala dok je otvarala dušu u šou-programu "Late Night". Između ostalog, objasnila je da je manekenstvo bilo jedini način da pobegne od očaja i siromaštva koje je delila sa svojom velikom porodicom. Na izbor za "Elite model look" prijavila se kao trinaestogodišnjakinja, sa sestrom bliznakinjom Patricijom, ali tek posle odlaska u Ameriku dobila je priliku da pokaže koliko vredi. Početak, dakle, nije bio nimalo lak i ni sama ne zna koliko puta je poželela da digne ruke od svega. Ipak, imala je sreće da upozna dobre agente koji joj nisu samo obećavali kule i gradove, već su joj te kapije širom otvarali.
Krila "anđela" brenda "Victoria's Secret" nosila je do 2007. godine, a i danas je najprepoznatljivije lice slavne modne kuće, iako više ne radi za nju. U međuvremenu proglašena je začetnicom novog talasa "ultrapopularnih i ultrainteligentnih manekenki", jer je postavila visoke standarde svim devojkama koje su se posle nje popele na pistu. Poslednje dve decenije stvorila je impresivno carstvo i postala ikona stila, ali i najbolje plaćeni model današnjice, sa nogama skupljim od svih brazilskih fudbalskih asova zajedno. Nije ni čudo. Iako sa trideset tri godine već spada u modne veterane, i dalje je traže sa svih strana. Nedavno je potpisala vredan ugovor sa modnom kućom "Šanel", a za editorijal decembarskog izdanja "Voga", nazvan "Seksepil jedne Amazonke", pozirala je sa - samom sobom. Autori, naime, smatraju da joj još nema ravne i da savršenoj Žizel Bundšen na crtu može da stane samo njen klon.
Pet godina bila je u vezi sa Leonardom DiKaprijem, dok joj njegovi hirovi nisu dosadili. Onda je upoznala srodnu dušu, igrača američkog fudbala Toma Brejdija, s kojim ima četvorogodišnjeg Bendžamina i Vivijen, koja je upravo proslavila prvi rođendan. Budući da su oboje veoma aktivni članovi humanitarnih organizacija za očuvanje okoline, potrošili su čitavo bogatstvo za eko-frendli vilu od dve hiljade kvadrata, smeštenu u elitnom predgrađu Los Anđelesa. Otkako je zasnovala porodicu, karijera joj je na drugom mestu. Ne odvaja se od dece, a Kimelu je rekla da ju je majčinstvo prolepšalo i učinilo savršenijom osobom, priznavši da nimalo ne žali što je putovanja i lude žurke posle uspešnih revija zamenila igranjem u parku i čitanjem zbirki recepata.
- Kada sam rodila Bendžamina, bila sam svesna da je deo mene morao da umre da bi drugo biće moglo da se rodi. Žene danas neprestano negde žure, pokušavaju da budu dobre supruge, majke, prijateljice, ali i da se ostvare u profesiji. Teško je držati ravnotežu ako se bavite poslom koji podrazumeva mnogo odricanja i odsustvovanja od kuće. Izabrala sam da budem pored dece i muža - rekla je Žizel koja je, prema mišljenju magazina "Forbs", jedna od deset najuticajnijih žena planete.
Osim iskrenog intervjua za "Late Night", javnost je oduševila i potezom vrednim svakog poštovanja. Poslednjih dana decembra ispunila je želju devojčici koja boluje od raka kostiju i piše blog o lepoti i modi. Karina Havijer poželela je da upozna slavnu manekenku, koja je potom na "Instagramu" ispod zajedničke fotografije napisala da je hrabra tinejdžerka njeno novo nadahnuće i da će godinu pred nama posvetiti borbi za pomoć oboleloj deci.

Piše: Snežana Ilić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin