Željko Joksimović: Održao uspešan koncert u Istanbulu

Željko Joksimović: Održao uspešan koncert u Istanbulu

Autor: | 16/02/2014

0

Maestralno veče sa potpisom Željka Joksimovića u prepunoj dvorani prestižnog dvorane Zorlu u Istanbulu i novi veliki uspeh srpskog kompozitora i muzičkog maestra. Svetska premijera projekta “Balkan bazar” Željka Joksimovića doživela je ovacije u Istanbulu i ispunila i najsmelija očekivanja uglednih gostiju u publici, autora i njegovog Ad Hok Orkestra. Joksimović je još jednom potvrdio epitet kompozitorske mega zvezde u Evropi i to baš u gradu gde se Stari kontinet dodiruje sa azijskim. Rapsodija različitih zvukova sa Balkana u kombinaciji sa Željkovim dobro poznatim kompozicijama kao i filmskom i pozorisnom muzikom u novim aranžmanima ostavila je prisutne bez daha. Tražio se bis više posle dva, aplauz dugo nije mogao da stane...

- Hvala svima, mislim da sam jedan od najsrećnijih ljudi na svetu u ovom trenutku - izjavio je Joksimović odmah posle koncerta dok je jos uvek pokušavao da savlada jake emocije posle uspešnog debija dugo pripremanog Balkan projekta.

- Dugo sam ovo sanjao i taj san je postao najzad java. Verujem da su svi uživali i nadam se da ce i publika u Srbiji uskoro čuti ovu baštu balkanskih zvukova u posebnom pakovanju.

Koncert u trajanju od dva sata bez pauze počeo je i završio se sa čuvenom pesmom “Lane moje” sa kojom je Željko upravo u Istanbulu pre tačno 10 godina osvojio drugo mesto na Pesmi Evrovizije. U novim aranžmanima nizale su se tradicionalna muzika, evrovizijske i druge Željkove kompozicije, potom pesme Jelene Tomašević.

Specijalna gošća na koncertu bila je Emina Jahović Sandal koja je na koncertu bila zajedno sa suprugom Mustafom i bratom Mirsadom.

U publici je bila i Željkova supruga Jovana Janković kao i praktično ceo turski diplomatski kor. Konzul u ambasadi Srbije gospodin Zoran Stanković, konzul Bosne i Hercegovine kao i Ataše za kulturu u ambasadi Holandije u Turskoj čestitali su Joksimoviću u bek stejdžu.

Zorlu dvorana u Istanbulu izgrađena je pre samo tri meseca i predstavlja jednu od najelitnijih koncertnih dvorana u svetu. Mesto je gde se okuplja istanbulski džet set, a u publici na koncertu Željka Joksimovića viđena je elita koja živi u Istanbulu iz celog sveta: političari, biznismeni i estradne ličnosti. U Zorlu centru nastupaju vrhunski kompozitori i muzičari poput Hoze Karerasa, Nane Maskuri, Enjo Morikonea, Taksim Tria i dr.

U ponedeljak 17. februara na svim kisocima samo u novom broju SCANDAL!-a moći ćete da pročitate ekskluzivni intervju Željka Joksimovića u kojem će prvi put otvoreno pričati o X Factoru, kako Jovana podnosi trudnoću, da li znaju pol bebe, gde će se poroditi, ali i sve detalje o Balkan projektu! Samo u novom broju SCANDAL!-a!

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti