Neda Ukraden: Nastup na humanitarnom koncertu za decu obolelu od Batenove bolesti

Neda Ukraden: Nastup na humanitarnom koncertu za decu obolelu od Batenove bolesti

Autor: | 16/02/2014

0

Neda Ukraden potvrdila je učešće na humanitarnom koncertu za pomoć deci oboleloj od Batenove bolesti, u čijoj organizaciji učestvuje i Color Press Grupa.

Na koncertu, koji će biti održan u nedelju, 2. marta 2014. godine sa početkom od 20 časova u sportskoj hali "Futog" u Futogu (oko 10 kilometara od Novog Sada) pored Nede nastupiće i Ana Kokić, Tropiko bend i Lexington bend. Kompletnu tehničku podršku pružiće studio "Berar", a sav novac od prodaje ulaznica biće uplaćen na račun udruženja "Život" iz Novog Sada, čiji su osnivači roditelji dece obolele od Batenove bolesti.

Deca obolela od Batenove bolesti nakon treće godine prestaju da govore i hodaju, gube vid, mentalno i fizički propadaju, i umiru u uzrastu između 8 i 12 godina. Jedina nada za decu obolelu od Batenove bolesti jeste iščekivanje Enzimske i Genske terapije. Kako bi se omogućilo sprovođenje Enzimske terapije neophodno je zaustaviti napredovanje bolesti, što se postiže terapijom matičnim ćelijama.

Terapija matičnim ćelijama izuzetno je skupa, a država roditeljima ove dece ne pruža adekvatnu finansijsku podršku smatrajući da ta deca nisu prioritet, s obzirom na to da je bolest još uvek neizlečiva.

Autor i foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: neda ukraden

Pročitajte još