Metju Mekonahi: Emotivan govor tokom preuzimanja Oskara

Metju Mekonahi: Emotivan govor tokom preuzimanja Oskara

Autor: | 03/03/2014

0

Metju Mekonahi imao je sinoć veliki povod za slavlje, pošto je proglašen za najboljeg glumca na 86. dodeli Oskara, za ulogu u filu "Poslovni klub Dalas". On je tokom preuzimanja najvažnijeg filmskog priznanja održao emotivan govor u kojem je govorio o svojoj porodici, veri i motivaciji.
- Postoje tri stvari koje su mi potrebne svakog dana. Nešto na čega ću da se ugledam, nešto čemu ću da se radujem i nešto što ću da jurim. Želim da se zahvalim bogu jer je on ono na šta se ugledam. Obogatio je moj život prilikama i pokazao mi je da je naučna činjenica da se zahbalnost vraća - rekao je Mekonahi i dodao:
- Želim da se zahvalim i svojoj supruzi Kamili i mojoj deci. Hrabrost i značaj koje mi svakodnevno dajete ne mogu se ni sa čim uporediti. Vi ste četvoro ljudi u mom životu koje želim da učinim najponosnijim - kazao je on.
- I mom heroju, to je onaj kojeg jurim. Kada sam imao 15 godina, jedna veoma važna osoba u mom životu me je pitala ko je moj heroj. Odgovorio sam: "Moram da razmislim. Daj mi nekoliko nedelja." I razmislio sam... Moj heroj sam ja za deset godina. Kada sam napunio 25 godina, deset godina kasnije, ta ista osoba me je pitala da li sam sada postao svoj heroj. A ja sam odgovorio: "Ni blizu, jer je moj heroj sada ja sa 35 godina. Svakog dana, svake nedelje, svakog meseca i svake godine mog života, moj heroj je uvek deset godina udaljen. Nikada neću postati svoj heroj, i to je u redu, jer to mi daje nešto što mogu da jurim.
Ovo je bila Metjuova prva nominacija za Oskara, za ulogu zarad koje je smršao preko 20 kilograma kako bi se transformisao u Rona Vudrufa, kojem je dijagnostikovan AIDS, i koji je krijumčario ilegalne lekove kako bi se izlečio.

Autor: Life Content

Foto: FAME

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još