Ašhen Ataljanc: Uspešno usklađuje karijeru i porodični život

Ašhen Ataljanc: Uspešno usklađuje karijeru i porodični život

Autor: | 16/03/2014

0

Posle premijere u “Ateljeu 212”, predstava “Legenda o tebi”, u izvođenju “Škole igre”, u kojoj igra Ašhen Ataljanc, doživela je prvo izvođenje i u pozorištu “Boško Buha”. Deo koreografije potpisuje i ona sama. Svetski priznata balerina već treću godinu polaznicima svoje škole otkriva magični svet plesa, a osim budućim profesionalcima, Ašhen je vrata škole otvorila svima koji baletu žele da se posvete rekreativno. Istaknuta umetnica trenutno priprema godišnje predstave njene plesne škole, u kojoj decu uči klasičnom baletu, ali i hip-hop plesu, a ova neobična kombinacija plesnih stilova u potpunosti opisuje harizmatičnu umetnicu, umerenu i energičnu, koja uživa u ulozi majke četvorogodišnjoj kćerki Ani i jedanaestomesečnom sinu Noeu.

Dinamičnost života u porodičnom domu Nađ-Ataljanc, kao i u plesnoj školi balerini ne dozvoljava da vodi život koji nije precizno isplaniran. Ašhen ističe da bi joj sve teže uspevalo bez bezuslovne podrške emotivnog partnera, diplomiranoga Danijela Nađa.

Za magazin “Hello!” Ašhen govori o ulozi majke dvoje dece, koja je oplemenila i upotpunila njen život, ali i usavršila njene organizatorske sposobnosti.

- Nije uvek lako uskladiti obaveze. Ponekad mi se čini da nemam dovoljno vremena za sve, ali Danijel mi mnogo pomaže i olakšava. On je divan otac, posvećen i strpljiv. Kada je potrebno, ostaje sa decom, naravno ukoliko mu to posao dozvoli, ali je u svakom trenutku u pripravnosti da mi se nađe šta god da zatreba. Oboje smo trenutno veoma zauzeti, tako dpa je dobra organizacija najvažnija - počinje priču četrdesetdvogodišnja profesorka plesa, kojoj je uloga majke oplemenila život.

U susret prvom rođendanu malog Noe, Ašhen planira da organizuje intimnu proslavu u njihovom domu.

- Rođendan ćemo obeležiti kod kuće u krugu naših najbližih, sa Noinim i Aninim drugarima, uz tortu i kolače, kako i dolikuje - sa osmehom objašnjava ponosna majka, koja uživa u zagljajima i poljupcima svoje dece.

Četvorogodišnja Ani veoma je vezana za svog brata, iako u početku nije bilo jednostavno objasniti joj da više nije jedinica.

- Kako vreme prolazi, sve se lepše slažu, iako na početku nije bilo tako. Ani je osetljiva i zahteva pažnju, energična je i stalno joj je potreban neko za igru. Noa je još mali, pa smo i Danijel i ja pažljiviji prema njemu, ali Ani sada prihvata da je i on tu. Mnogo voli svog brata, pričuva ga nakratko kada je to potrebno, a i kupamo ih zajedno u čemu oboje uživaju.

Samo dve nedelje posle porođaja Noa je prisustvovao maminoj prvoj probi, i od tada ga Ašhen najčešće vodi sa sobom.

- Stavila sam ga u maramu, otišla u školu i održala sam probu. Šest meseci posle toga imala sam premijeru predstave i to je bio predivan osećaj. Trudim se da što više vremena budempored njega, vodim ga kad god za to postoji mogućnos. Ipak, dešavalo se da smo morali da angažujemo bebisiterku, ali samo na nekoliko sati.

Šarmantna umetnica otkriva da su uporedno sa pripremama za godišnji koncert škole, koji će biti održan u aprilu, u toku pregovori koji bi je tokom leta mogli odvesti daleko od Beograda. Posvećena majka će se u tom slučaju u potpunosti osloniti na svog emotivnog partnera.

- Ukoliko se moj plan ostvari, na leto bih mogla da odem na poslovni put od mesec dana. Biće mi teško da se odvojim od dece, ali to je izuzetna prilika za moju karijeru, nema sumnje da će se za to vreme Danijel lepo snaći sa decom. Najvažnije je da uskladimo obaveze, mislim da tu neće biti problema - završava Ašhen, uzbuđena zbog novih profesionalnih izazova koji je očekuju.

Piše: Deana Đukić

Foto: Mirko Tabašević

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: ašhen ataljanc