Bakterije uzrokuju slab apetit i povišenu temperaturu

Bakterije uzrokuju slab apetit i povišenu temperaturu

Autor: | 21/03/2014

0

Ako dete uz povišenu temperaturu ima upadljivo smanjen apetit, verovatno se radi o gnojnoj angini, najčešćoj streptokoknoj infekciji grla

Na povišenu telesnu temperaturu kod dece mnogi iskusniji roditelji ne reaguju odmah, već čekaju da vide kako će se klinička slika razvijati. Ali, ako se radi o bakterijskoj, a ne virusnoj infekciji, potrebno je dete odmah odvesti kod lekara. Naročito ovih dana, kada su, prema rečima pedijatara, aktuelne streptokokne infekcije kod dece.

- Ako dete uz povišenu temperaturu, koja najčešće prelazi 39 stepeni Celzijusa, ima upadljivo smanjen apetit, verovatno se radi o gnojnoj angini, najčešćoj streptokoknoj infekciji grla - kaže pedijatar dr Nevenka Raketić. - Temperatura obično veoma brzo poraste, čak i do 40 stepeni i uporna je.

Ako dete ima takve simptome, i uz to odbija da jede, uz opštu malaksalost, treba što hitnije uraditi kompletnu krvnu sliku, kao i CRP. Ovaj protein iz krvi može da pruži odgovor na pitanje da li u telu postoji akutna upala i da li je ona virusna ili bakterijska.

Izvor: novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: apetit dete

Pročitajte još