Seka Aleksić: Psi unose radost i vraćaju nam prave vrednosti

Seka Aleksić: Psi unose radost i vraćaju nam prave vrednosti

Autor: | 02/04/2014

0


Seka Aleksić je u novom postu na svom blogu apelovala na zaštitu prava životinja i istakla da na pse treba gledati kao na prijatelje.

Nakon što se u prethodnim blogovima bavila pravima žena, kao i potrebi čoveka da se vrati pravim vrednostima, pevačica je u najnovijem tekstu rešila da se okrene zaštiti životinja.

Naime, s obzirom na vest da Vojska Srbije planira da žrtvuje osam pasa, nemačkih ovčara, za vršenje eksperimenata, na farmi instituta za medicinska istraživanja VMA, Seka je rešila da otvori oči ljudima i pozove ih da stanu na put ovom nehumanom činu.

- Psi su izuzetna bića. Nemački ovčar spada među pet najinteligentnijih rasa na svetu. Brzo uči, hrabar je, odan, ima tako topao i mio pogled, radoznao je ... krase ga osobine na kojima čovek može da mu pozavidi samo, a eto veran je čoveku, ali čovek njemu nije! Upravo zbog osobina koje poseduje nemački ovčar je često policijski ili vojni pas, a odlični su kao kućni ljubimci i mogu pomoći ljudima sa posebnim potrebama – navodi Seka u blogu.

Pevačica je dalje pričala o zabrani prodaje i uvoza kozmetičkih proizvoda i njihovih sastojaka, kao i proizvoda za ličnu higijenu, koji su testirani na životinjama bilo gde u svetu.

- Iako ljudi i životinje imaju potpuno drugačiji metabolizam, sve veći broj životinja se koristi u raznim medicinskim istraživanjima, sa obrazloženjem da će to pomoći u razvoju medicine i pored toga što životinje potpuno drugačije reaguju na određene supstance...Mnogi lekovi koji su se pokazali kao uspešni prilikom testiranja na životinjama, čak u 90% slučajeva se odbacuju prilikom kliničkog testiranju na ljudima kao neuspešni jer ili nemaju efekta ili imaju previše neželjenih efekata – piše Seka.

Svoj tekst pevačica je završila emotivnim rečima kojima pokazuje iskrenost i ljubav životinja prema ljudima.

- Pas ne može čoveku da zameni potrebu za drugim ljudskim bićem, ali će mu u život uneti radost. Pokazaće čoveku kako se cene male stvari, kako se ceni ono malo pažnje. Pokazaće iskrenu zahvalnost, bezuslovnu vernost. Vratiće čoveku one vrednosti koje gubi u ovoj sveopštoj jurnjavi – zaključila je.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: seka aleksić