Srpska vina oduševila Parižane

Srpska vina oduševila Parižane

Autor: | 09/04/2014

0

Juče je u rezidenciji srpskog ambasadora u Parizu organizovana degustacija autohtonih sorti proizvedenih u vinarijama širom Srbije.

Na ideju da Francuzima, najvećim poznavaocima i poštovaocima vina, predstave srpska vina, došli su uvoznici naših vina u Parizu uz podršku ambasade odnosno samog ambasadora Srbije u Parizu, gospodina Rajka Ristića.

Zamisao je bila da se "najboljim nosevima", distributerima, vlasnicima barova i restorana, kao i diplomatama drugih zemalja predstave srpski vinari koji proizvode vina od autohtonih sorti, sa akcentom na tamjaniku i prokupac. Vinarije koje su prezentovale svoja vina su Temet, Jeremić, Minić, Despotika, Spasić, Stemina, Milosavljević, Nikolić i Tonković.

- Francuzi su u početku bili skeptični. Ovaj događaj organizujemo tri godine i upravo nam je toliko trebalo da ih ubedimo da je Srbija zemlja sa potencijalom na vinskoj mapi sveta. Danas, rado probaju i piju srpska vina - rekla je organizatorka Slađana Novaković.

Rezidencija srpskog ambasadora je jedna od najlepših građevina u luksuznom delu Pariza, na samoj Seni, sa predivnim pogledom na Ajfelov Toranj. Rezidencija datira od 1936. godine, kada je otkupljena od porodice Tremuaje. Kvalitetna vina, nasmejani domaćini i raspoloženi gosti, upotpunili su ugođaj u našem najlepšem diplomatskom objektu na svetu.

- Ovaj događaj je samo početak promocije srpskih vina u Francuskoj odnosno Parizu. Verujem u kvalitet koji srpski vinari imaju da ponude i smatram da vino može biti jedan od najboljih promotera Srbije u svetu - zaključio je ambasador Rajko Ristić.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: pariz vino

Najnovije vesti