Period vladavine Raka

Period vladavine Raka

Autor: | 27/06/2014

0

Vladavina Raka traje od 22. juna. do 22. jula. Kako ih prepoznati, koji posao im najviše odgovara, kakvi su ljubavnici, s kim se najbolje slažu...

Rak je znak početka letnjeg horoskopa, kuća je Meseca i egzaltacije Jupitera na 15. stepenu. Kao svaki znak, podeljen je na tri dekanata. Prvi dekanat pripada Veneri, drugi Merkuru, treći Mesecu. Njegova priroda je hladna, vlažna, vodena i flegmatična. Pripadaju mu reptili, vodene životinje i drveće prosečne visine, a od ljudskog tela grudi, srce, stomak, bokovi i pluća.

Ličnost i karakter

Rak ima izuzetno jake emocije, veoma je saosećajan, duboko intuitivan i privržen porodici i ljudima koji ga okružuju. Zbog toga je jedan od najizazovnijih znakova Zodijaka za upoznavanje. Vladajuća planeta Mesec daje Raku sposobnost psihičkog proboja i često ga navodi da se čudno ponaša prema ljudima koji su skloni direktnom pristupu, ali predstavnik ovog znaka ne pokušava da bude manipulator. Za Rakove je karakteristično kretanje na sve strane. O svojim problemima govore izokola i dok pričaju svoju priču zahtevaju dodatnu pažnju. Najvažnije je da ih ne prekidate, jer se u takvoj situaciji mogu povući u svoj oklop zauvek.

Problem nastaje kada Rak postane suviše osetljiv ili pokušava da preuzme sve probleme ovog sveta. Umerena saosećajnost je jedna stvar, ali biti toliko odan nekoj osobi da počinješ da gubiš sebe - nije zdravo.

Žena Rak

Njena najveća potreba je da bude voljena i poštovana. Ukoliko joj to pružite, zauvek ćete imati njenu ljubav i zaštitu. Žena Rak je privlačna, zagonetna, fascinantna i nepredvidiva. Daje sve od sebe kada je sigurna u ljubav partnera. Ponekad je detinjasta i luckasta, preozbiljna i melanholična, pa u jednom trenutku može da ispolji mnogo različitih emocija. Erotična je i strastvena, ali previše stidljiva da učini prvi korak. Muškarac mora da je ohrabri i na najsuptilniji način oslobodi njenu erotsku maštu. Dovoljan je samo jedan pogrešan potez i ona će se povući u sebe. Ukoliko joj partner nađe "žicu", postaje čudesna ljubavnica koja zna da opčini muškarca koga voli.

Muškarac Rak

Rođeni u znaku Raka gotovo u svemu imaju čvrst stav, jer im to pomaže da uspešno prikriju veliku osetljivost. Kad steknete njihovu naklonost, možete biti sigurni da ćete uvek biti pod njihovom zaštitom. Njihovom šarmu malo ko može da odoli, jer je uvek oplemenjen istinskom dubinom osećanja. U ljubavi su prilično neverni, ali dok su s jednom ženom, beskrajno su zaljubljeni. Problem je što se često zaljubljuju, prave greške, a kada ih partnerka ostavi, dugo pate za njom. Odgovara im tip dominantne žene i najčešće su sa uspešnim, ambicioznim partnerkama koje upravljaju njihovim životima.

Ljubav 

Kada je u pitanju ljubav, "osećam" je ključna reč za Raka. Bez imalo razmišljanja, uvek će pokazati svoje emocije, nežnost i brižnost. Za partnera biraju osobu koja je u mogućnosti da ih što bolje razume. Kao ljubavnik Rak traži podjednako intuitivnu osobu, voli decu i brak za ceo život.

Prijatelji i porodica

Rakovi su odlični roditelji, tradicionalni i puni majčinske ljubavi. Svi aspekti porodice su im na prvom mestu, što se može videti u njihovim domovima i posvećenosti obavezama u kući. Duboko su sentimentalni i skloni marljivom čuvanju porodičnih uspomena.

Kada je reč o prijateljima, osoba rođena u znaku Raka uvek je spremna da pruži ruku prijateljstva, naravno ukoliko se to ne kosi sa porodičnim obavezama. Veoma poštuju prijatelje i uživaju u kućnom druženju. Njihova intuitivna priroda, gde je važnije srce od glave, čini ih vrlo saosećajnim, ali zbog toga ih je ponekad teško razumeti.

Karijera i novac

Predstavnici ovog znaka mogu da budu i te kako uporni, gotovo koliko i osetljivi. Kada neki posao treba da urade, zavrnu rukave i po pravilu ga uvek uspešno završe. Najviše im odgovaraju poslovi vezani za bilo kakvu vrstu nege ili posao medicinske sestre. Odličnu karijeru će napraviti i kao baštovani ili novinari. Veliki patriotizam daje im odličnu osnovu za bavljenje politikom. Najvažnije im je da posao kojim se bave vole i da ih ispunjava.

Kako bezbednost tako je i novac od velikog značaja za predstavnike ovog znaka. Prilično lako zarađuju veliki novac, ali ga takođe veoma lako i potroše. Rak nije veliki rasipnik novca, u stvari, skloniji je tome da investira i gleda kako raste iz dana u dan. Za mnoge Rakove novac je statusni simbol, zbog čega mnogi predstavnici ovog znaka imaju veliki novac na bankovnom računu. Rak je jako snalažljiv i veoma dobro upravlja svojim vremenom i novcem.

Rak će se najprijatnije osećati kod kuće u blizini porodice, poznatih stvari i dragih prijatelja.

Negativne osobine

Negativne osobine ovog znaka loše utiču pre svega na njega samog i ne ugrožavaju ljude oko sebe. Ponekad nemaju dovoljno snage da se suoče sa svojim životom. Stidljivost i neodlučnost mogu da budu toliko jaki da utiču na njihov napredak u karijeri i na celokupan život.

Rakovi nisu optimisti, kada ih zadesi nesreća, najlakše im je da dignu ruke i kažu: "Kako bude nek bude". Osobe rođene u ovom horoskopskom znaku mogu da budu veoma tragične i neambiciozne, a osnovna mana im je prevelika osetljivost, zbog koje često ispaštaju u životu. Kada ih neko povredi, povlače se u sebe i za druge su nedokučivi. Plakanje im nije strano, jer su u mogućnosti da se rasplaču i za najmanju sitnicu, pogotovo kad je neko nepravedan prema njima. Neretko preteruju kada su u pitanju hrana, seks i izležavanje.

Zdravlje

Ukoliko žele da ostanu sigurni i zdravi tokom života, trebalo bi da se više pozabave organima u predelu stomaka i grudi. Njihovi osnovni zdravstveni problemi povezani su sa varenjem i najčešće se javljaju u starosti.

SLAVNE ŽENE ROĐENE U OVOM ZNAKU:
Frida Kalo, Žorž Sand, Liv Tajler, Pamela Anderson, Džesika Simpson, Petra Nemcova, Meril Strip, princeza Dajana, Anđelika Hjuston, Žizel Budšen, Kortni Lav, Mis Eliot, Brigit Nilsen, Đina Lolobriđida, Izabela Ađani, Viktorija Abril, Tanja Bošković, Gabi Novak, Keti Bejts...

SLAVNI MUŠKARCI ROĐENI U OVOM ZNAKU:
Leonardo da Vinči, Nikola Tesla, Ernest Hemingvej, Pablo Neruda, Ingmar Bergman, Rembrant, Salvador Dali, Šubert, Petrarka, Ruso, Džordž Orvel, Tom Henks, Murilo Benisio, Vitorio de Sika, Julije Cezar, Nikola Đuričko, Ljubivoje Ršumović, Đura Jakšić, Harison Ford, Tom Kruz, Robin Vilijams...

Izvor: novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: rak

Najnovije vesti