Dino Merlin: Prokletog me Bog stvorio

Dino Merlin: Prokletog me Bog stvorio

Autor: | 01/07/2014

0


- Dao sam sve od sebe i svu intimu izneo pred publiku. Ovih dana sam jako, jako ranjiv zbog toga - ovako je Dino Merlin započeo razgovor povodom novog albuma “Hotel Nacional”. Njegov spot za pesmu “Školjka” prikazuje kako fanovi trče za Dinom.
- Iskreno, ne znam šta im je. Meni je normalno da trče za Zdravkom Čolićem i za Severinom. Ne znam zašto trče za mnom jer ja sam, što bi Balašević rekao, namćor i nisam deo te priče, ali režiser koji je radio spot došao je iz Švajcarske i kada je video u Sarajevu kako fanovi trče za mnom, došao je na ideju da napravimo takav spot - kaže Merlin u intervjuu za “Radio S”.
Poslednjih šest godina pesme je pisao, kako kaže, u hodu.
- Svi koji se bave pisanjem ili bilo kakvom kreacijom znaju da ne postoji vreme i mesto kad čovek može da odredi da radi. Imam osećaj da i kada spavam nešto čeprkam oko tih pesama. I kada radim one najordinarnije, najnormalnije stvari, ja jednostavno razmišljam o pesmama, to je jedna vrsta prokletstva. Ja sam kao u onoj pesmi “Prokletog me Bog stvorio” - priča bosanski kantautor, koji će u avgustu započetu turneju koja će trajati možda i tri godine.

izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: dino merlin