Ivana Maksimović: Veridba posle osam meseci romanse

Ivana Maksimović: Veridba posle osam meseci romanse

Autor: | 04/08/2014

0

Ona je na vatrenoj liniji, on često iza linije za tri poena, ali uskoro će podvući liniju ispod mladalačkog života i jedno drugom stati na crtu pred – matičarem! Prvi korak napravljen je pre dve sedmice kada je košarkaš Virtusa Danilo Anđušić (23) verio olimpijsku vicešampionsku u streljaštvu Ivanu Maksimović (24) i tim romantičnim činom nagovestio da će Srbija posle nekoliko godina dobiti još jedan sportski brak.

U razgovoru za MOZZART Sport par je otkrio da je osmomesečnu ljubavnu vezu, s početka stidljivu i dostupnu javnosti samo na osnovu razmene poruka na društvenim mrežama, krunisao tokom letovanja u Turskoj, a da je informaciju o krupnoj životnoj odluci dva dana skrivao čak i od roditelja.

Kažu, drmala ih je trema kakvu nikada nisu osteli na sportskim borilištima.

- Da me je neko pitao kako se zovem u trenutku kada je Danilo kleknuo preda mnom i izvadio prsten, ne bih imala pojma šta da izustim! Bila sam odsečena od sveta... Njega gledam, noge ne osećam. Ne progovaram. Kada sam se „skupila“ nekako sam, preko njegovog: „Dušo, hoćeš da se udaš za mene? preko jezika prevalila „DA" - podseća buduća mlada, opisujući vrhunac letovanja u Antaliji.

Sada kada se sve završilo, nasmejana i oporavljena od posledica emotivnog šoka, jedna od naših najuspešnijih takmičarki u streljaštvu savremenog doba detaljno se seća čina veridbe koji je Anđušić danima planirao, ali vešto tajio od nje.

- Pretposlednjeg dana boravka u Antaliji otišli smo na žurku na bazenu hotela, na kojoj su se pojavili animatori iz Kube. Organizovan je spektakularan vatromet i umesto da ostanemo tu gde je šou, Danilo je sve vreme insistirao da odemo na plažu. Gledam ga, cupka ispod stola, znoji se, prevrće prstima, skreće pogled u stranu... Kapiram, nešto sprema. Ali šta? Nije mi bilo ni na kraj pameti. Nevoljno sam mu udovoljila želji za šetnju pored mora. Prolazili smo pored bungalova, od kojih je samo jedan svetlucao. Nagovorio me je da uđemo. Ja u panici: „Alo, gde ćeš tamo, možda se neko venčava?“ Dočekali su nas konobar, korpa sa voćem, prigušeno svetlo, šampanjac i – neverovatno kako se detalji potrefe – vatromet. Usledilo je unapred zakazano fotografisanje, a da me je neko pitao kako želim da me budući muž zaprosi, bilo bi baš tako - priseća se Ivana Maksimović.

Sa bezbedne vremenske distance Danilo Anđušić opisuje da ni njemu nije bilo svejedno, iako se danima trudio da organizacija prosidbe protekne prema željama.

- Turci su turističku ponudu doveli do perfekcije, samo sam jednom konobaru u hotelu rekao da želim da verim devojku i prepustio im aranžman. Daleko veća briga bila je kako će Ivana reagovati. Iako smo osam meseci zajedno, i često smo pričali o zajedničkoj budućnosti, priznajem da sam se malo uspaničio nekoliko sati pre sudbonosnog pitanja. Razmenio sam nekoliko SMS poruka s najboljim drugom iz detinjstva i rođenim bratom, ali opet – nije lako. Razmišljam sam šta ako odbije?

Srećom, nije. No, tu nije bio kraj mukama zaljubljenih, jer je trebalo tako značajnu informaciju obelodaniti. A to u Srbiji nije baš jednostavno.

- Verujte mi, uoči sletanja na aerodrom Nikola Tesla imala sam veću tremu nego pre finala Olimpijskih igara u Londonu. Tata Goran me gleda kao da i dalje imam 19 godina, mama Mira priča kako nikada neću da se udam i zato sam bila preplašena da im saopštim novosti. Kada smo im na porodičnom ručku rekli šta smo imali, prebledeli su. Otreznili su se tek kad su videli prsten - kaže Ivana.

Danilo Anđuđić se izazova ne plaši. Uveren je da veza može da opstane na daljinu i da činjenica što karijeru gradi u Španiji (Virtus ga prošle godine pozajmio Valjadolidu) neće uticati na odnos sa Ivanom koja zbog mnogobrojnih takmičenja ima (pre)malo vremena.

- Daljina nije problem. Ej, pa ja sam na početku veze na jedan dan doleteo u Beograd samo da bih nju video. Pratio sam je na takmičenjima, svetskim kupovima, pripremama... A to što smo oboje profesionalni sportisti može samo da nam bude plus na privatnom planu, jer znamo potrebe i odricanja ovog drugog i sigurno nećemo zbog neke utakmice ili finala dovesti u pitanje opstanak naše veze. Generalno, imamo dosta istih karakternih crta, a bez obzira što ljudi kažu da se suprotnosti privlače, ima i ona da sličnosti opstaju.

Izvor: Mozzart Sport

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin