Alen Delon: Legendarni glumac hitno operisan

Alen Delon: Legendarni glumac hitno operisan

Autor: | 06/08/2014

0

Legendarni francuski glumac Alen Delon nalazi se u bolnici u Parizu gde je hitno odvezen u nedelju uveče zbog jakih bolova u leđima.

Prema pisanju magazina "Isi Pari", 78-godišnji glumac je sam pozvao hitnu pomoć žaleći se na nepodnošljive bolove. Svedoci kažu da je do kola hitne pomoći prenet na nosilima, te da je izgledao "iscrpljeno" i "izgubljeno".

Nakon što su lekari njegov slučaj ocenili kao "veoma ozbiljan", Delon je operisan u ponedeljak na odeljenju neurohirurgije pariske bolnice Lariboazijer.

Rođen 1935. nedaleko od Pariza, Alen Delon je jedno od najpoznatijih imena francuskog filma. Prvu zapaženiju ulogu tumači u kriminalističkom filmu "U zenitu sunca".

Svetsku slavu steći će ulogom u filmu "Roko i njegova braća" Lukina Viskontija iz 1960. godine. Tokom 50-godišnje karijere, igrao je u stotinjak filmova, među kojima su "Pandur" Žan-Pjer Melvila, "Gospodin Klajn" Žozefa Lozea i "Eklipsa" Mikelanđela Antonionija.

U žižu javnosti dospeo je i zbog umešanosti u ubistvo svog telohranitelja Stevana Markovića, kao i zbog dueta sa Dalidom "Paroles, paroles".

Izvor: Tanjug

Foto: Sipa

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: alen delon