Aleksandar Karađorđević: Glamurozna proslava rođendana

Aleksandar Karađorđević: Glamurozna proslava rođendana

Autor: | 10/08/2014

0

U društvu članova porodice, intimnom proslavom upriličenom na grčkoj obali u blizini Atine, princ Aleksandar Karađorđević proslavio je šezdeset deveti rođendan. Prethodnih godina rođendanska slavlja organizovana su za veliki broj prijatelja kraljevske porodice, kao i brojnih predstavnika diplomatskog kora, kulturnog i političkog života, a ovog puta proslava je bila svedenija, u ležernoj atmosferi članova kraljevske porodice. U razgovoru za magazin „Hello!“ princ Aleksandar Karađorđević govori u kakvoj je atmosferi protekao „njegov dan“.

- Ove godine rođendan sam proslavio u Grčkoj, u društvu najbližih članova porodice, moje supruge Katarine, sinova Petra, Filipa i Aleksandra i unuka Aleksandra, koji nas je sve zabavljao. Sa nama je bila i sestra moje supruge Beti Rumeliotis, kao i Endži Endrjuz, supruga Katarininog sina Dejvida Endrjuza. Ovoga puta poželeo sam da budem sa porodicom i da sa njima opušteno provedem jedan dan, što mi se i ostvarilo - kaže princ Aleksandar, koga su njegovi najmiliji obradovali brojnim poklonima.

- Moram da priznam da su me moji razmazili, supruga se potrudila da za svečani ručak na meniju bude moja omiljena hrana - fantastično pripremljeni dimljeni losos. Pošto znaju da volim tehničke stvari, među poklonima se našao i zvučnik „Bose Bluetooth”, veoma lepa majica i druge sitnice. Ipak, najlepši poklon je to što je porodica uz mene.

U opuštenoj atmosferi porodica Karađorđević uživala je na obali Egejskog mora. Pored sunčanja i plivanja, zajedničko vreme iskoristili su da se prisete ranijih porodičnih proslava.

- Posebno pamtim proslavu jubilarnog pedesetog rođendana u hotelu “Kleridžis” u Londonu 1995. godine. To je mesto gde sam se rodio, a pošto je taj apartman tada bio proglašen za jugoslovensku teritoriju, nisam dobio britansku krštenicu. U svakom slučaju, moja supruga je te godine organizovala neverovatnu proslavu, kojoj su prisustvovali svi kraljevi i kraljice i, naravno, moja kuma, kraljica Elizabeta. Rado se sećam još jednog rođendanskog slavlja, za moj šezdeseti rođendan 2005. godine, koji je moja supruga organizovala u Belom dvoru. Bilo je fantastično. Došli su kralj i kraljica Švedske, veliki vojvoda od Luksemburga i mnogi rođaci. Oba ova rođendanska slavlja bila su blagoslovena prisustvom dece i mnogih dragih prijatelja - prisetio se princ Aleksandar, koji će sledeće godine proslaviti sedamdeseti rođendan. Sudeći po proslavama koje pamti, princeza Katarina biće pred velikim izazovom da mu i predstojeći ostane u posebnom sećanju. Iako se sedma decenija polako bliži kraju, godine ga nimalo ne brinu.

- Godine su samo broj, iako sedma decenija na zalasku, još imam sportskog duha. Moja supruga i ja se svakog dana šetamo. Trenutno uživamo u Grčkoj, nedaleko od Atine, i veoma nam je lepo. Iako je prilično toplo, temperatura vode je savršena za kupanje, pa uživamo u morskim aktivnostima - završava Aleksandar Karađorđević, ponosan na svoje grčke prijatelje, koji su se potrudili da im ulepšaju dane odmora i slavlja.

Piše: Deana Đukić

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti