Otvorena izložba "Jedan slikar, 10 fotografa: 20 umetničkih dela" u Galeriji slika Sava Šumanović

Otvorena izložba "Jedan slikar, 10 fotografa: 20 umetničkih dela" u Galeriji slika Sava Šumanović

Autor: | 13/09/2014

0

Sinoć je u Galeriji slika Sava Šumanović u Šidu otvorena izložba „1 slikar, 10 fotografa: 20 umetničkih dela“, u organizaciji Color Press Grupe i magazina Lepota & Zdravlje.

Gostima se najpre obratila Vesna Burojević, direktorica Galerije, izrazivši veliko zadovoljstvo zbg realizacije projekta u kojem su se susrele dve vrste umetničkog izraza, spajajući na taj način 20. i 21. vek.

Priliku da se kreativno izraze inspirisani stvaralaštvom velikog Save Šumanovića dobilo je 10 fotografa: Nebojša Babić, Željko Škrbić, Miloš Nadaždin, Miša Obradović, Jovana Mladenović, Đorđe Odanović, Braca Nadeždić, Sever Zolak, Irena Savičić i Nemanja Maraš.

Nakon što su se publici predstavili fotografi, izložbu je zvanično otvorio Slaviša Grujić, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje.

Nakon otvaranja izložbe i obilaska galerije za prisutne je priređen koktel tokom koga su degustirana vina vinarije Molovin iz Šida, vode Mivela i Jana koje su zvanični pokrovitelj projekta, a poslužena je tradicionalna sremska i štrudla sa makom i orasima.

Takođe, događaju su prisustvovale i brojne poznate ličnosti među kojima su bili Jelena Bačić Alimpić, Srna Lango, Lena Bogdanović, Peca Popović, Duška Jovanić, Uroš Đurić i mnogi drugi.

Postavka će biti izložena u Galeriji slika Sava Šumanović u Šidu do 27. septembra.

 

Autor: Life Content

Foto: Boško Karanović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Slične Vesti