Preuzmite kontrolu nad svojim životom: Recite „hoću“ umesto „trebalo bi“

Preuzmite kontrolu nad svojim životom: Recite „hoću“ umesto „trebalo bi“

Autor: | 22/10/2014

0

Umesto da se poredite sa prijateljima, kolegama ili vršnjacima, bolje je da oslušnete sebe i razmislite o svojim potrebama i željama. Mnoge žene u stanju su da bezbroj puta preispituju svaku odluku

Trebalo bi da se udam, da rodim dete, da smršam, da promenim posao, da pozovem prijateljicu - naš život čini mnoštvo ovakvih i sličnih „trebalo bi“. To je pogrešno, upozoravaju psiholozi i savetuju da kad god možemo iz svog rečnika izbacimo „trebalo bi“ i zamenimo ga sa „hoću“.

Na taj način preuzimamo kontrolu nad svojim životom i poboljšavamo samopouzdanje. Inače, upotrebi konstrukcije „trebalo bi“ znatno su sklonije žene jer su nesigurnije i neodlučnije od muškaraca, objašnjavaju psiholozi.

Mnoge pripadnice nežnijeg pola u stanju su da bezbroj puta preispituju svaku odluku koju donose što ih čini iscrpljenim i umornim. Osim toga, osobe koje često govore „trebalo bi“ sklone su poređenjima sa okolinom i ponašaju se u skladu sa očekivanjima društva.

Umesto da se porede sa prijateljima, kolegama ili vršnjacima, bolje da oslušnu sebe i razmisle o svojim potrebama i željama.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: žene