Preminula Vojvotkinja od Albe

Preminula Vojvotkinja od Albe

Autor: | 20/11/2014

0

Vojvotkinja od Albe, najpoznatija španska aristokratkinja, preminula je danas u 88. godini, prenosi "Hola!". Miljenica svojih sunarodnika, kako piše u Ginisovoj knjizi rekorda, vojvotkinja čije puno ime glasi Maria del Rosario Kaetana Paloma Alfonsa Viktoria Euhenia Fernanda Teresa Fransiska de Paula Lurdes Antonia Hosefa Fausta Rita Kastor Dorotea Santa Esperansa Fic Džejms Stjuart de Silva Falko i Gurtubaj žena je sa najviše plemenitih titula na svetu koje je priznala Vlada. Vojvotkinja od Albe preminula je od dugogodišnjih srčanih problema. Veliku pažnju španske i svetske javnosti uživala je tokom čitavog života, a tako je bilo i tokom njenih poslednjih dana.

Njeno bogatstvo procenjuje se na više milijardi evra, ali važnije od novca i titula bila je njena originalnost. Udavala se tri puta, poslednji put u oktobru 2011. godine.
- Udajem se zato što se Alfonsu i meni dopadaju iste stvari, zato što sam katolkinja i ne mogu da živim u grehu - izjavila je ona pre venčanja sa 24 godine mlađim Alfonsom Diezom. Šestoro dece koje je rodila tokom prvog braka, baš kao i španska javnost, podržali su njenu odluku.

Jedina kćerka vojvode od Albe, svojevremeno je osvojila i čuvenog umetnika Pabla Pikasa. Uprkos poznim godinama i bolesti imala je ogromnu želju za životom:

- Priznajem da nameravam da živim i dalje, iako mi je sad jedino zadovoljstvo da posmatram lica ljudi dok im govorim: 'Sve ću vas sahraniti' - rekla je nedavno vojvotkinja poznata i po brojnim estetskim zahvatima na svom licu koje su u potpunosti promenile njen izgled.

Autor: Life Content
Foto: Sipa

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti