Opada vam kosa: Regulišite način ishrane

Opada vam kosa: Regulišite način ishrane

Autor: | 29/11/2014

0

Kako biste izbegli ovu gadnu pojavu, morate regulisati ishranu i koristiti preparate na biljnoj bazi.

Opadanje kose je veoma neugodna pojava, ali može joj se stati na kraj. Dovoljno je samo da vodite računa koje namirnice unosite u organizam, kao i to koje preparate koristite za negovanje kose. Od hemijskih proizvoda, najpreporučljiviji su oni na prirodnoj bazi, a svakako je neopohodno da izbegavate jake hemikalije, iako su danas baš one obuzele čitavo tržište.

Napravite novi jelovnik koji će vam pomoći da zaustavite gubljenje vlasi.

Omega 3 masne kiseline potrebne su telu za prirodnu izgradnju stanica tela, pomažu u održavanju koncentracije i boljeg pamćenja, a neprocenljivi su i za zdravlje kose. Njima su bogati tunjevina, plava riba, kelj i orašasti plodovi.

Kosa se većim delom sastoji od proteina, pa je stoga vrlo važno da ih i unosite u većim količinama. Jedite meso, ribu, jaja, soju, kelj i grašak, preporučuje cafe.ba.

Gvožđe se pokazalo kao veliki prijatelj našem organizmu. On kiseonikom snadbeva srce, mozak i vitalne organe, a takođe pospešuje i krvnu sliku. Nedostatak gvožđa praćeno je krvarenjem temena a ono - opadanjem kose. Savetujemo vam da na trpezi uvek imate zeleno povrće, žitarice i pasulj.

Vitamin C i A zadržavaju ravnotežu vlasi i preterano lučenje lojnih žlezda. Zato, redovno jedite krompir, zeleno povrće, spanać, voće bogato vitaminom C i šargarepu.

Izvor: srbijadanas.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin