Svetlana Bojković:  Zlatni ćuran za životno delo

Svetlana Bojković: Zlatni ćuran za životno delo

Autor: | 12/12/2014

0

Pozorišna, televizijska i filmska glumica Svetlana Bojković dobitnik je najvišeg priznanja 44. pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvaren Srbije "Dani komedije" u Jagodini - Zlatnog ćurana za životno delo.
Ovu odluku je na konferenciji za medije saopštio umetnički direktor festivala Dobrica Milićević, a nagrada će Bojkovićevoj biti uručena na "Danima komedije" od 20. do 27. marta naredne godine.
- Ona to apsolutno zaslužuje, ostavila je dubok i neizbrisiv trag u pozorišnoj umetnosti Srbije. Ovenčana je mnogim nagradama za glumu - istakao je Milićević i dodao:
- Bojkovićeva trenutno boravi u Helsinkiju, ali sam je obavestio o našoj odluci.
Ceca Bojković karijeru je započela 1967. godine u filmu "Jednog dana moj Jamele". Dobitnica je Zlatne arene za ulogu u filmu "Pas koji je voleo vozove", a 2003. godine dobila je nagradu "Žanka Štokić".
Nagrada Zlatni ćuran za životno delo ustanovljena je 2001. godine i do sada su je dobili glumci Miodrag Petrović Čkalja, Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Ljubomir Ubavkić Pendula, Nikola Simić, Olivera Marković, Bora Todorović, Vlastimr Đuza Stojiljković, Petar Kralj, Milena Dravić, Jelisaveta Seka Sabljić, Rada Đuričin, pisci i pozorišni kritičari Muharem Pervić i Milosav Buca Mirković, a reditelj Dejan Mijač je odbio da primi nagradu.

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti