Pod pokroviteljstvom Fondacije Princeze Katarine otvoren humanitarni "Praznični bazar"

Pod pokroviteljstvom Fondacije Princeze Katarine otvoren humanitarni "Praznični bazar"

Autor: | 12/12/2014

0

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina otvorili su danas tradicionalni praznični bazar rukotvorina u hotelu "Metropol Palas" u Beogradu. Ispred komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije okupljenima se obratila gospođa Danijela Popović Roko, pomoćnica komesara za izbeglice, a svečanom otvaranju bazara prisustvovao je veliki broj ambasadora i predstavnika diplomatskog kora, kao i kulturnog i javnog života Srbije.

Njihova Kraljevska Visočanstva izrazila su posebnu zahvalnost hotelu "Metropol Palas" što su prepoznali značaj ovog događaja i ustupili svoje prostorije za održavanje Bazara.

Fondacija Princeze Katarine dugi niz godina organizuje humanitarni "Praznični bazar" sa željom da pomogne raseljenim i izbeglim licima koja svoje porodice izdržavaju prodajom ovih veoma lepih rukotvorina. Posebnu radost ove godine bazaru su doneli mladi izlagači iz Dnevnog boravka za decu sa posebnim potrebama u Šekspirovoj, koji su takođe izložili svoje izvanredne ručne radove.

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina u svom govoru je istakla:
- Na ovom bazaru imaćete priliku da uživate u prelepim radovima koje su izradile ove kreativne žene i deca sa posebnim potrebama. U teškim vremenima koja su ih zadesila, one su svojim radom izdržavale svoje porodice. Svoje radove na ovogodišnjem bazaru izlažu i deca sa posebnim potrebama. Kroz deo radne terapije oni pokazuju svoj talenat. Sav prihod od kupovine ovih rukotvorina namenjen je ovim hrabrim ženama i deci i njihovim porodicama. Zato Vas molimo da pozovete svoje prijatelje da posete ovaj izuzetan događaj.

U ime komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije okupljene je pozdravila gospođa Danijela Popović Roko, pomoćnica komesara za izbeglice i zahvalila se Prinezi Katarini i njenoj fondaciji na organizaciji ovakvog događaja i svima koji su doprineli uspehu humanitarnog bazara.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina pozivaju građane da posete Bazar koji će biti otvoren od danas, 12. decembra do nedelje, 14. decembra, u terminu od 10:00 do 19:00 časova u hotelu "Metropol Palas", i da kupovinom proizvoda pomognu izbeglim, raseljenim i socijalno ugroženim licima koji će na ovom bazaru izložiti svoje ručne radove.


Bazar će biti otvoren u terminu od 10 do 19 časova, uključujući nedelju 14. decembar.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin