Snimljen album u sećanje na Tošeta Proeskog

Snimljen album u sećanje na Tošeta Proeskog

Autor: | 09/01/2013

0

Povodom obeležavanja 25. januara, dana rođenja prerano ugašene balkanske pop zvezde Tošeta Proeskog, u Spomen-kući u njegovom rodnom Kruševu, najavljena je promocija novog poklon-albuma „Best of Toše Proeski“, sa 16 kompozicija koje su obeležile uspešnu karijeru mladog pevača.
Na projektu, kako je najavljeno u Skoplju, biće uglavnom poznate pesme, uz jedan novitet - „Sve je ovo premalo za kraj“ čiji je autor teksta i muzike Jelena Trifunović, a aranžmana Nikša Bratoš.
- Pesma je snimljena 2006. u Tošetovom domaćem studiju i samo je deo bogatog muzičkog nasleđa koje je ostavio u svom studiju. Aranžman kompozicije „Sve je ovo premalo za kraj“ uradio je Nikša Bratoš, koji trenutno radi i na novim Tošetovim pesmama, koje je komponovao pre smrti - objašnjava Slaven Ristoski iz „Fondacije Toše Proeski“.
Poklon album „Best of Toše Proeski“ je digipakt izdanje, na čijem omotu će biti i neke dosada neobjavljene fotografije mladog makedonskog pevača. Među kompozicijama na albumu su i dobro poznate numere „Bože, čuvaj je od zla“, „Posle tebe“, „Još uvjek sanjam da smo zaedno“, „The Hardest Thing“, „Dan za nas“, „Nasloni glavu“...
Novi album sa kompozicijama Tošeta Proeskog je peto posthumno izdanje Fondacije koja nosi ime pokojnog pevača, a promocija će biti na dan kada je on trebalo da napuni 32 godine. Dosada su promovisani albumi „The Hardest Thing“ (2008), „Toše i prijatelji“ (2009), „Od Tošeta s ljubavlju“ (2010) i singl „Kruševo“ iz 2011. godine.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: toše proeski

Pročitajte još